PralinesPremium

unieke pralines in olympisch thema

ontdek de deelnemers in de categorie 'beste praline'

De Belgium Chocolate Awards gaan op zoek naar het chocoladetalent van vandaag én morgen. Binnenkort is het zover. Dan weten we wie er de beste praline en chocoladebar heeft. Maak hier alvast kennis met de deelnemers in de categorie 'beste praline'.

Cats

KOishi

SPECOPIN

Sakura

Le saut périlleux

sakura (2)

Kogelslingeren

Sakura 2.1

Souvenir Olympique

Ichiban

Dôme Olympe

Sofia

Ganda

Japolyc

Sakura (3)

Shogun

Sensation

Charlice

Douceur acidulée

Vegan Pralines met vietnamese origin chocolate

SAKUZU

Fuji Delight

Olympische vlam

Gold Splash

Kyoto spice

Gouden yuzu

Sake Konishi

JUST DIP IT 1.0: Sushi style

NATSU

And the winner is….

Sakura 

A (Japanse letter)

Œil péruvien

Cacao juice sensation

MAOZI

Medaru

partners 

Belgium Chocolate Awards is een initiatief van Chocolaterie in samenwerking met:

##campagne:12##

Wat heb je nodig

Krijg GRATIS toegang tot het artikel
of
Proef ons gratis!Word één maand gratis premium partner en ontdek alle unieke voordelen die wij u te bieden hebben.
  • checkwekelijkse newsletter met nieuws uit uw vakbranche
  • checkdigitale toegang tot 35 vakbladen en financiële sectoroverzichten
  • checkuw bedrijfsnieuws op een selectie van vakwebsites
  • checkmaximale zichtbaarheid voor uw bedrijf
Heeft u al een abonnement? 

Meer weten over

Gerelateerde artikels

Chocolatier met prijswinnend degustatiesalon

David Van Acker en Pieter de Volder van ZUUT zijn geen onbekenden voor vakblad Chocolaterie. In 2023 wonen ze met hun eigen interieurcreaties nog de toenmalige Best Shop Design-categorie van de Belgium Chocolate Awards. Tijdens een bezoek aan hun fantasierijke winkel in Leuven spraken we over de geschiedenis van ZUUT en wat de toekomst brengt.

Chocoladegeschenk als branding Maasmechelen

Vier speciaal gecreëerde pralines, in de vorm van een hart dat doormidden kan gebroken worden om te delen: dat is MaasMoment. Met dit chocolade relatiegeschenk in opdracht van de gemeente Maasmechelen won B-art Chocolates in zijn categorie.

Winnaars Beste Praline Belgium Chocolate Awards 2025

Bij de uitreiking van de Belgium Chocolate Awards 2025 tijdens beurs Artisan (Kortrijk) was de verrassing groot toen zowel de winnaar van de praline professioneel als die van de praline student uit de Sint Jozef Geel-school bleken te komen. Voor leraar Christof Lauwers en student Gil Hey was die verrassing leuk, maar niet geheel onverwacht.

Risico's bij invriezen pralines

Invriezen van pralines heeft enkele markante voordelen. Meer planningsmogelijkheden, een hoger productierendement en minder risico op vetbloem, om er maar enkele te noemen. Maar toch zijn er enkele aandachtspunten. Wie er geen rekening mee houdt, loopt onder meer het risico op pralines die zijn gebarsten of suikerrijp vertonen. De oplossingen zijn eenvoudig, maar niet bij iedereen gekend.

Print Magazine

Recente Editie
29 augustus 2025

Nu lezen

Ontdek de nieuwste editie van ons magazine, boordevol inspirerende artikelen, diepgaande inzichten en prachtige visuals. Laat je meenemen op een reis door de meest actuele onderwerpen en verhalen die je niet wilt missen.

In dit magazine