PralinesPremium

Sakura 2.1

sakura 2.1

Beschrijving praline

Onze praline vertegenwoordigt het hart van de Olympische fakkel, de fakkel die zal worden gebruikt in de fakkelrace voor Tokio 2020 (2021-22). Het is een gietstuk in de vorm van een halve bol op een schelpvormige Sakurabloem.
De Sakurabloem is de vorm die de inspiratiebron vormde voor de Olympische fakkel van Tokyo 2020 (2021-22), die geworteld is in zowel Japanse traditie als duurzaamheid. 

In meer detail wordt deze praline als volgt opgesplitst:
- Donkere chocolademolding 65% huis mix (oorsprong Ivoorkust, Filippijnen en Mexico):
Vulling:
- 65% pure chocoladeganache (Peruaanse oorsprong) met Sencha groene thee, sakurabloemen (Japanse kersenboom) en rozenblaadjes
- Sesampraliné
- Compote van morellenkersen (variëteit Oblacinska uit Servië) met sakurabloemen en rozenblaadjes

Voor de wedstrijd kozen we voor een zilverfoliecoating om het materiaal te vertegenwoordigen waarvan de Olympische fakkel is gemaakt (gerecycleerd aluminiumafval van tijdelijke huizen die na de aardbeving in Oost-Japan zijn gebouwd).
De praline wordt gepresenteerd op een schelp van 65% huisbereide pure chocolade met een met honing gekarameliseerde sesaminzet in de vorm van de kersenbloesem / Olympische fakkel.

Deelnemer

Maxime Pliester

Wat heb je nodig

Krijg GRATIS toegang tot het artikel
of
Proef ons gratis!Word één maand gratis premium partner en ontdek alle unieke voordelen die wij u te bieden hebben.
  • checkwekelijkse newsletter met nieuws uit uw vakbranche
  • checkdigitale toegang tot 35 vakbladen en financiële sectoroverzichten
  • checkuw bedrijfsnieuws op een selectie van vakwebsites
  • checkmaximale zichtbaarheid voor uw bedrijf
Heeft u al een abonnement? 

Meer weten over

Print Magazine

Recente Editie
29 augustus 2025

Nu lezen

Ontdek de nieuwste editie van ons magazine, boordevol inspirerende artikelen, diepgaande inzichten en prachtige visuals. Laat je meenemen op een reis door de meest actuele onderwerpen en verhalen die je niet wilt missen.

In dit magazine