
27/11/2025
Bij de uitreiking van de Belgium Chocolate Awards 2025 tijdens beurs Artisan (Kortrijk) was de verrassing groot toen zowel de winnaar van de praline professioneel als die van de praline student uit de Sint Jozef Geel-school bleken te komen. Voor leraar Christof Lauwers en student Gil Hey was die verrassing leuk, maar niet geheel onverwacht.

9/9/2025
Tijdens de eerste editie van Artisan - de samensmelting van de professionele foodbeurzen Broodway, Meat Expo & Taste of Tavola - zal op dinsdag 30 september voor het eerst in Kortrijk Xpo de Belgium Chocolate Awards plaatsvinden. Een aantal categorieën worden live gejureerd en voorafgaand aan de uitreiking van de Belgium Chocolate Awards reiken we ook de Food Personality of the Year Awards uit. Afspraak na de middag op het Deli-inspiratieplein in hallen 1 & 2.
3/1/2025
Om een verfijnde chocoladesmaak te realiseren, is een diepgaand inzicht nodig in het complexe productieproces van cacaoboon tot consument. Chocolaterie kreeg de unieke kans om dit eigenhandig te ontdekken in een masterclass van Art of Chocolate.

16/10/2024
Valentijnsdag staat bekend als de dag van de liefde. Bestaat er een betere manier om die te vieren dan met chocolade? Voor Belgische chocolatiers is Valentijn een unieke kans om hun creativiteit en vakmanschap te tonen. Van het klassieke hartje tot verrassende smaken en luxueuze verpakkingen ... het aanbod is net zo divers als de liefde zelf. Negen deelnemers van de Belgium Chocolate Awards 2024 vertellen wat Valentijn voor hen betekent, welke trends zij in de sector zien, en geven tips om andere chocolatiers te inspireren.

21/6/2024
Op donderdag 30 mei 2024 ging de 10-koppige jury van de Belgium Chocolate Awards aan de slag in Ter Groene Poorte. Uiteindelijk werden 26 pralines - vervaardigd door professionelen en studenten - vakkundig beoordeeld, net als de inzendingen in 3 andere categorieën.

17/5/2024
Bij de 12e editie van de Belgium Chocolate Awards noteerden we 50 inzendingen in alle categorieën. Eind mei 2024 evalueerde een professionele jury deskundig alle inzendingen.

10/1/2024
In 2024 organiseert het vakblad Chocolaterie de 12e editie van de Belgium Chocolate Awards. In vergelijking met de vorige editie zijn er enkele belangrijke veranderingen in het concept.

9/6/2023
Gedurende de voorbije maanden organiseerden we met het vakblad Chocolaterie een eigen onderzoek naar de voorkeuren rond pralinevullingen. We polsten bij onze lezers naar welke vullingen chocolatiers het snelste grijpen, welke trends ze volgen ...

7/11/2022
Amper 27 jaar oud en al vijf jaar lang een bloeiende chocolaterie aan het runnen: Anton Van de Maele, chocolatier in Denderhoutem, gaat zijn droom achterna. Dankzij een duwtje in de rug van zijn zus en ouders, wist hij vanaf de start in 2017 zowel consument, bedrijf als chef-kok te overtuigen van zijn voortreffelijke smaak voor chocolade.

21/10/2022
Duurzaamheid troef bij Chocolatier Vandenbulcke. Op 25 oktober 2022 ondertekende de familiale kmo het Beyond Chocolate Charter, het duurzaamheidsprogramma van de chocoladesector dat gesteund wordt door de Belgische overheid.

12/10/2021
Togo Matsuda mag zich de nieuwe Belgische World Chocolate Master noemen. Drie topchocolatiers haalden het onderste uit de kan en werkten vijf opdrachten uit die ze aan een vijfkoppige jury voorlegden.

15/9/2021
In dit uniek onderzoek vanuit Chocolaterie polsten we naar hoe het aanbod eruit ziet tijdens de valentijnperiode, wanneer men begint te produceren en hoe ze de verkoop dit jaar inschatten. Kom hier alles te weten!

13/7/2021
Niet één maar twee keer viel PIVA in de prijzen op de negende editie van de Belgium Chocolate Awards.

26/5/2021
Yannick Haast was laatstejaarsstudent aan Sint Jozef Geel toen hij met zijn praline ‘Medaru’ de jury wist te overtuigen tijdens de Belgium Chocolate Awards in de categorie beste praline voor studenten.

26/5/2021
Hannes D’Heedene, winnaar van de Belgium Chocolate Awards in de categorie beste praline bij de professionelen, zocht en vond zijn inspiratie bij het vrouwelijke, Belgische basketbalteam. De uitstraling van de praline spreekt boekdelen.
19/4/2021
We worden vrolijk van chocolade, dat weten we allemaal. Maar wist u ook dat chocolade gecombineerd kan worden met essentiële oliën als therapeutische behandeling?
19/4/2021
Een melkchocoladepraline gevuld met: Japanse pruimenwijn, gedroogde pruim, matchaganache en krokante sesam-karamel.

16/4/2021
NATSU (zomer in het Japans), is een praline met zomerse en Japanse smaken. Dit fruitige juweel met een zacht hart van yuzuganache en mango-karamel onthult het intense karakter van een perfecte pure praline.

15/4/2021
Praline met het beste wat cacao te bieden heeft ... De vorm is bekleed met bronspoeder en gemouleerd in pure chocolade. De vulling bevat: suiker, room, glucose, cacao (cabosse naturals en cacaojuice) en melkchocolade.

14/4/2021
Praline met een crunch van sesam met cashewnoot, gevolgd door een crème van kers. De toplaag is een creamy gel van limoen met saffraan.