PralinesPremium

Fuji Delight

fuji delight

beschrijving praline

Fuji Delight is een combipraline die van elkaar kan gebroken worden om te degusteren. De mini-Fujivulkaan in fondantchocolade is gevuld met een Tsukemono* van Physalis, (goudbes/lanterne japonaise) met een ganache van citroengras en knisperige Bubu arare**. Op de voet van de vulkaan staat "Tokyo" in Japanse tekens, handgeschilderd met chocolade. Het kopje in Rubychocolade is gevuld met een gelei van yuzu-Sake in combinatie met een krokantje van geroosterde sesam en kardemom. Het kopje is afgewerkt met (eetbaar) bladgoud en gedecoreerd met kersenbloesems (handgeschilderd met chocolade).
Fuji Delight zit vol Olympische Spelen- en Japansymboliek.
Het ultieme doel van elke (Belgische) deelnemer aan de Olympische Spelen is de top halen en een gouden medaille winnen. Ook sportief is het een combinatie van vele factoren die met elkaar verbonden zijn om die top-prestatie neer te zetten. Sake wordt in Japan vooral gedronken bij een speciale gelegenheid, feest of overwinning.
*Tsukemono is een Japanse fermentatietechniek. **Bubu arare is een krokantje van o.a. kleefrijst en aonoriwier

Deelnemer

Thomas Losonczy

Wat heb je nodig

Krijg GRATIS toegang tot het artikel
of
Proef ons gratis!Word één maand gratis premium partner en ontdek alle unieke voordelen die wij u te bieden hebben.
  • checkwekelijkse newsletter met nieuws uit uw vakbranche
  • checkdigitale toegang tot 35 vakbladen en financiële sectoroverzichten
  • checkuw bedrijfsnieuws op een selectie van vakwebsites
  • checkmaximale zichtbaarheid voor uw bedrijf
Heeft u al een abonnement? 

Meer weten over

Gerelateerde artikels

Kwarteeuwfeest lanceert Centho voor de toekomst

In 2025 is familiebedrijf Centho Chocolates toe aan zijn 25e levensjaar. Reden tot feest, ook al omdat Gault Millau Centho ook al uitriep tot Beste Chocolatier van Vlaanderen voor 2025. Meteen grepen Geert Decoster en zoon Thomas de gelegenheid aan om hun nieuwe merkidentiteit en collecties aan te kondigen.

Tempereermachines steeds gebruiksvriendelijker

Chocolade krijgt zijn onnavolgbare smaak, geur en glans dankzij een correcte temperering. Diverse leveranciers bieden u een compleet arsenaal aan hulpmiddelen. Twee belangrijke parameters bij de keuze zijn het energieverbruik en de duurzaamheid. Maak steeds de vergelijking.

Belgium Chocolate Awards 2025 tijdens Artisan

Tijdens de eerste editie van Artisan - de samensmelting van de professionele foodbeurzen Broodway, Meat Expo & Taste of Tavola - zal op dinsdag 30 september voor het eerst in Kortrijk Xpo de Belgium Chocolate Awards plaatsvinden. Een aantal categorieën worden live gejureerd en voorafgaand aan de uitreiking van de Belgium Chocolate Awards reiken we ook de Food Personality of the Year Awards uit. Afspraak na de middag op het Deli-inspiratieplein in hallen 1 & 2.

Chocolate Master verovert verder de wereld

Het zoete sprookje van Frank Haasnoot begon bij lokale bakkers en het restaurant van zijn oom. Nu, als World Chocolate Master en mede-eigenaar van BaKKit in Rotterdam, lijkt het verhaal nog lang niet ten einde. We hadden een exclusief interview met de drukbezette World Chocolate Master.

Print Magazine

Recente Editie
29 augustus 2025

Nu lezen

Ontdek de nieuwste editie van ons magazine, boordevol inspirerende artikelen, diepgaande inzichten en prachtige visuals. Laat je meenemen op een reis door de meest actuele onderwerpen en verhalen die je niet wilt missen.

In dit magazine