Sakura


beschrijving praline
OPBOUW
Gelei kers rode shiso
kersenpuree
shisoazijn
suiker
pectine jaune
glucose
wijnsteenzuur
stukjes amarenakersen
Shiso Venezuela Ganache
room 35%
Volle melk
Sakura pasta
Trimoline
Origins 43 belcolade
kersenlikeur zonder alchol
Praline sesam 7 kruiden
suiker
water
amandelen
sesam
zout
vanille
7-kruidenpoeder
chocolade
Coating
De praline is gedompeld in Origins 43 Belcolade en boven afgewerkt met een eigen transfer.
Decoratie
De decoratie staat voor het Sakura bloemetje, fijn van kleur en van vorm. Deze is gemaakt van ouwelpapier. Op de praline staat ook een Japans teken dit staat voor de kracht die het Belgisch olympisch team nodig heeft voor de overwinning.
CONCEPT
April, de maand van de wedstrijd en de maand dat de Japanse bloesemboom Sakura in bloei staat. Sakura heeft een subtiele bloesemsmaak met toetsen van kers, dit in combinatie met rode shiso en een praliné van sesam. Rode shiso wordt in Japan tussen de maaltijden door gegeten, maar kan ook verwerkt worden in een lichte azijn. Een combinatie van zoet, zuur en een licht gezouten praliné.
deelnemer
Lynn Van Dommelen