Sakura (3)




beschrijving praline
Interne opbouw: een melkchocoladepraline. Bovenin zit een gelei van rode zure kers met Sakura. En een limoen-lycheeganache.
Coating: melkchocolade Callebaut. De praline is dubbel gemouleerd zodat in de coating een crunch zit van pailleté feuilletine.
Ingrediënten:
Sakura bloem
Sakura blad
Sakura gin
Yuzu
Rode zure kers
Lychee
Limoen
Wat is er nu japanser dan de Sakura?
De Japanse kers is een symbool voor Japan. Straalt kracht, leven, dood en wedergeboorte uit.
De techniek van de gekleurde coating is eerst de mal airbrushen met lila cacaoboter. Dan wanneer dat nog nat is met een sponsje deppen. Zo krijg je er het effect van die uitgeveegde strepen lila in. Daarna met wit airbrushen.
Decoratie is een takje met daarop de Sakurabloempjes gemaakt van marsepein.
deelnemer
Patrick De Vries