ArtikelsNieuwsZoekertjes
Thema's
  • chevron_right Chocolaterie
    • Pralines
    • Chocolade
    • Ganaches
    • Chocoladesnacks
    • Chocoladerepen productie
    • Truffels
    • Chocolade decoraties
    • Artisanale chocolade
  • chevron_right Confiserie
  • chevron_right Patisserie
  • chevron_right Roomijs
  • chevron_right Grondstoffen
  • chevron_right Dranken
  • chevron_right Materialen
  • chevron_right Machinepark
  • chevron_right Winkel
  • chevron_right Atelierinrichting
  • chevron_right Marketing
Chocolaterie
  • Premium

Chocoladegeschenk als branding Maasmechelen

15/12/2025

Vier speciaal gecreëerde pralines, in de vorm van een hart dat doormidden kan gebroken worden om te delen: dat is MaasMoment. Met dit chocolade relatiegeschenk in opdracht van de gemeente Maasmechelen won B-art Chocolates in zijn categorie.

Chocolaterie Leveranciersgids

10/12/2025

Chocolaterie Leveranciersgids

Samensmelting smaak, presentatie & vaktechniek

9/12/2025

Mid-oktober 2025 schakelde Irca Group Marijn Coertjens & Lotte van Gorp in om tijdens een eindejaarsdemonstratie hun collega's te inspireren voor feestelijke patisseriecreaties. Coertjens pakte uit met de hoogwaardige ingrediënten uit The Signature Collection terwijl van Gorp de diverse premiummerken van de Irca Group introduceerde.

Trends 2026 én inspiratie voor eind 2025

9/12/2025

Met maar liefst vier deskundigen was de Debic-eindejaarsdemonstratie 2025 bijzonder goed gestoffeerd. Bruno Van Vaerenbergh bracht in de demonstratieruimte bij FrieslandCampina (Lummen) de trends voor 2026 waarna Willem Verlooy, Kiki Suijkerbuijk en Sofie Vanderhasselt inspireerden met hun creaties, tips & tricks.

Klingele Chocolade is de Nationale KMO van het Jaar

4/12/2025

Klingele Chocolade uit Evergem werd door UNIZO uitgeroepen tot Nationale KMO van het Jaar. Het familiebedrijf haalde het in een sterke finale met vijf provinciale laureaten tijdens het UNIZO Topseminar in het ICC Gent.

Chocolade bekroond tijdens Belgium Chocolate Awards 2025

2/12/2025

In 2025 waren de Belgium Chocolate Awards aan hun dertiende editie toe. Voor het eerst werd er live gejureerd, op 30 september tijdens vakbeurs Artisan. Daarna vond op de beursvloer ook de uitreiking van de prijzen in de verschillende categorieën plaats.

Chocolatier met prijswinnend degustatiesalon

2/12/2025

David Van Acker en Pieter de Volder van ZUUT zijn geen onbekenden voor vakblad Chocolaterie. In 2023 wonen ze met hun eigen interieurcreaties nog de toenmalige Best Shop Design-categorie van de Belgium Chocolate Awards. Tijdens een bezoek aan hun fantasierijke winkel in Leuven spraken we over de geschiedenis van ZUUT en wat de toekomst brengt.

Chocolade-Atelier Vyverman creëert F-35 voor koning

2/12/2025

Tijdens de aankomst van het eerste F-35-toestel voor de Belgische luchtmacht op 13 oktober 2025 stal ook een chocolade pronkstuk de show. Chocolade-Atelier Vyverman uit Sint-Niklaas overhandigde in Florennes een chocolade vliegtuig aan Koning Filip.

Verras uw klanten in 2026 met deze 3 chocoladetrends

1/12/2025

Chocoladecreaties doorstonden de afgelopen jaren een heuse transformatie: waar subtiliteit tot enkele jaren geleden het kernwoord was, trekken luxueuze vormen en decadente vullingen vandaag de kar. Maar wat verwacht de consument anno 2026 nog meer van chocoladecreaties?

  • Premium

Winnaars Beste Praline Belgium Chocolate Awards 2025

27/11/2025

Bij de uitreiking van de Belgium Chocolate Awards 2025 tijdens beurs Artisan (Kortrijk) was de verrassing groot toen zowel de winnaar van de praline professioneel als die van de praline student uit de Sint Jozef Geel-school bleken te komen. Voor leraar Christof Lauwers en student Gil Hey was die verrassing leuk, maar niet geheel onverwacht.

Belgische chocolade met Turkse twist

31/10/2025

Op dinsdag 18 en woensdag 19 november 2025 opent Cacaolab in Desteldonk (Gent) de deuren voor Belgische chocolatiers, bean-to-bar makers, chocoladeprofessionals en studenten gepassioneerd door chocolate. Tijdens deze tweedaagse workshop ontdek je hoe

  • Premium

Kwarteeuwfeest lanceert Centho voor de toekomst

20/10/2025

In 2025 is familiebedrijf Centho Chocolates toe aan zijn 25e levensjaar. Reden tot feest, ook al omdat Gault Millau Centho ook al uitriep tot Beste Chocolatier van Vlaanderen voor 2025. Meteen grepen Geert Decoster en zoon Thomas de gelegenheid aan om hun nieuwe merkidentiteit en collecties aan te kondigen.

Engagement is een voet tussen de deur van elk bedrijf

19/10/2025

De jonge zesdejaars van de afdeling Brood- en Banketbakkerij en Confiserie van MSKA Roeselare kregen met de medeoprichter van Chocolaterie Carré uit Moen een onderneemster voor de klas die fictie omzette in realiteit.

  • Premium

Pastry Lions enkel tevreden met winst

15/10/2025

De Belgische nationale ploeg patisserie - de Pastry Lions - staan met een nieuw team van drie professionals voor een uitdagend parcours richting Coupe du Monde de la Pâtisserie in 2027. Coach Marc Ducobu mikt alvast hoog en durft die ambitie voor het wereldkampioenschap ook uitspreken: "We gaan voor niets minder dan de winst."

Cacaojenever op de Jeneverfeesten 2025

14/10/2025

Chocoladehuis BOON en Fryns Distillery brengen tijdens de Jeneverfeesten 2025 hun vakmanschap samen in een een chocoladen jeneverkogel. Die is gevuld met Vieux Système-jenever en gerold in cacaonibs voor extra crunch. Proeven op 18 en 19 oktober.

Ontdek de winnende persoonlijkheden & chocolade creaties

13/10/2025

Op Artisan 2025 werden zowel de Food Personality Awards als de Belgium Chocolate Awards uitgereikt. Bekijk hier het sfeerverslag en ontdek alle winnaars.

Belcolade: Belgium Chocolate Awards 2025 sponsor

8/10/2025

Een woordje vanwege de sponsor van de Belgium Chocolate Awards 2025

Callebaut: Belgium Chocolate Awards 2025 sponsor

8/10/2025

Een woordje vanwege de sponsor van de Belgium Chocolate Awards 2025

Breng uw chocoladeskills naar een hoger niveau

6/10/2025

Op 3 en 4 november 2025 staan weer twee interessante masterclasses op het programma bij Art of Chocolate. In het Choco Story Museum (Brussel) kun je leren proeven en maken of kom je meer te weten over 'bean to bar'.

Chocolade & persoonlijkheden bekroond op Artisan

2/10/2025

Tijdens Artisan in Kortrijk Xpo werden op dinsdag 30 september de Food Personality Awards én de Belgium Chocolate Awards 2025 uitgereikt. 7 uitzonderlijke persoonlijkheden werden in de bloemetjes gezet, net als 6 winnaars in de chocoladecategorieën.