ArtikelsNieuwsZoekertjes
Thema's
  • chevron_right Chocolaterie
  • chevron_right Confiserie
    • Nougat
    • Marsepein
    • Gekonfijt fruit
    • Confiserie
    • Biscuiterie
    • Viennoiserie
  • chevron_right Patisserie
  • chevron_right Roomijs
  • chevron_right Grondstoffen
  • chevron_right Dranken
  • chevron_right Materialen
  • chevron_right Machinepark
  • chevron_right Winkel
  • chevron_right Atelierinrichting
  • chevron_right Marketing
Confiserie
  • Premium

Premium marsepein verdient vanaf het najaar een prominente plek

5/11/2025

In theorie verkoopt marsepein het hele jaar door. Maar deze delicatesse is vooral een topper tijdens het eindejaar en dan met name traditiegetrouw rond de Sinterklaasperiode. Een breed assortiment voor elke toepassing.

Sleeubus Massepain: vakmanschap, techniek en smaak in perfecte harmonie

28/8/2025

Wie marsepein zegt, zegt Sleeubus. Al sinds 1923 is dit Antwerpse familiebedrijf een vaste waarde in de wereld van artisanale marsepein. Wat begon als een bescheiden atelier op de Isabellalei groeide uit tot een moderne, internationaal gerichte onderneming die traditie en innovatie verbindt.

Pimp je viennoiserie tot een feestelijke verleiding

1/4/2025

Al meer dan 40 jaar gaan we bij Banquet d’Or® creatief om met smaakvolle bakkerijproducten van hoge kwaliteit. En inspireren we je om ook zelf te creëren. Daarom delen we ideeën om kant-en-klare bladerdeeg- en viennoiserieproducten uniek én eenvoudig om te toveren in nieuwe eindejaarscreaties.

  • Premium

Pain de Paris: de renaissance van het brood

10/7/2023

De broodcultuur is opnieuw in zijn opmars. In de Parijse wijken is te zien hoe Franse (banket)bakkers brood op een klassieke of originele manier opnemen in hun assortiment.

  • Premium

Marsepein en chocoladecreaties

2/5/2023

Marsepein blijft een klassieker in de chocolaterie en confiserie. Deze oude amandelspecialiteit laat zich niet van de kaart brengen door legio aan modetrends en design, integendeel. Marsepein laat zich nog steeds vlot verwerken en verkopen.

  • Premium

Sugar-Art illustreert suikerkunst van a tot z

12/1/2023

Suikerkunst is een stiel apart, waar je zonder jarenlange kennis en het nodige materiaal maar beter je handen niet aan verbrandt. Letterlijk dan. Martin Bos, oprichter van Sugar-Art, is zich daar heel bewust van en startte daarom enkele jaren terug zijn eigen merk op met workshops voor hobbyisten.

  • Premium

In 5 stappen naar sinterklaasfiguur in marsepein

10/6/2022

Uw vakblad trok naar het West-Vlaamse Bredene en klopte aan bij Anthony Lams, de meester in marsepein. "Ik laat jullie graag zien hoe we een guitig sinterklaasfiguurtje maken in amper 15 minuten", aldus Anthony. Laat u inspireren!

Poll: UITBREIDING VAN HET ASSORTIMENT IS TE DUUR

15/11/2021

Donuts, muffins, brownies, cookies, ... Steeds meer producten vinden hun weg naar de bakkerij. Wat houdt u tegen om (meer) van deze producten te verkopen?

Poll: het bakkersassortiment wordt uitgebreider

8/11/2021

Donuts, muffins, brownies, cookies, ... Steeds meer producten vinden hun weg naar de bakkerij. Als bakker alles in eigen beheer doen, vergt tijd. Verkoopt u reeds convenience producten?

  • Premium

België bemachtigt ticket voor best of mondial du pain

27/10/2021

Bakker Stefan Vandaele van De Broodsmid en bakkerszoon Guillaume David van Bakkerij De Cock verdedigden onder leiding van Les Ambassadeurs Du Pain en Aspirant Baker de Belgische driekleur op de achtste editie van Mondial du Pain – de wereldbeker van de internationale bakkerssector – in Nantes.

  • Premium

Dossier nougat

10/9/2021

Vanaf het eind van de zeventiende eeuw verspreidde nougat zich in alle landen rond de Middellandse Zee. In Frankrijk proberen ‘nougat de Montélimar’ en ‘nougat de Provence’ elkaar de loef af te steken.

  • Premium

Consument schat hoogwaardige marsepein opnieuw naar waarde

10/9/2021

Van een peperdure Ferrari tot een schattig huisdier of nostalgische LEGO-figuren; de vele marsepeincreaties gaan verder dan onze verbeelding überhaupt kan toelaten.

Kwalitatieve nougat bevat veel honing en is gemaakt met eiwit

9/9/2021

Nougat, soms ook noga genaamd, is een zoete lekkernij met een eeuwenoude geschiedenis, voornamelijk op basis van suiker, honing, eiwit en noten, die vandaag in diverse vormen en smaken op de markt verschijnt.

  • Premium

Croissant is populairste koffiekoek

15/2/2021

In een eigen onderzoek van uw vakblad Bakery over koffiekoeken, polsten we naar hoe het aanbod eruitziet, wat de populairste ontbijtkoek is en in welke mate het aandeel koffiekoeken doorweegt in de totale omzet.

  • Premium

Nougat - oorsprong, soorten en kwaliteitscriteria onder de loep

14/12/2020

Net als chocolade en pralines is nougat een product dat een grote diversiteit kent, niet alleen op het gebied van herkomst, maar ook qua productie en soorten.

  • Premium

Consument schat hoogwaardige marsepein opnieuw naar waarde

30/11/2020

Uw vakblad trok naar het West-Vlaamse Bredene en klopte aan bij Anthony Lams, de meester in marsepein. Dé ideale man dus om ons meer te vertellen over het reilen en zeilen in de wereld van marsepein.

  • Premium

Verkoop streekproducten brengt nieuwe klanten naar uw winkel

10/8/2020

Een artisanaal product hoort in de zaak van een traditionele vakman. De bakker weet hoe hij met ambachtelijke streekproducten moet omgaan. Veel producenten willen het ambachtelijke karakter van (een deel van) hun producten hooghouden en hebben daarom baat bij de verdeling via het ambachtelijke circuit. En dat is ook voor de bakker een slimme zet. Zij krijgen vaak de exclusiviteit van het product en kunnen zo de authenticiteit van het streekproduct bewaren.

  • Premium

Chocolatiers beantwoorden vraag naar veganistische confiserie

26/5/2020

De vegan scene in België is eerder beperkt als je die vergelijkt met de community's in Groot-Brittannië, Duitsland en de VS. Maar dat hoeft niet te betekenen dat klanten met een veganistische levensstijl niet kunnen genieten van zoetigheden. Steeds meer chocolatiers proberen zich met een veganistisch assortiment te onderscheiden en spelen zo in op deze nichemarkt. Wat is veganistische confiserie nu precies, hoe kan je het als chocolatier zelf maken en welke labels zijn er beschikbaar? Je ontdekt het hier.

  • Premium

Reglement

4/3/2020

  • Premium

Uitreiking

4/3/2020