5/11/2025
In theorie verkoopt marsepein het hele jaar door. Maar deze delicatesse is vooral een topper tijdens het eindejaar en dan met name traditiegetrouw rond de Sinterklaasperiode. Een breed assortiment voor elke toepassing.
28/8/2025
Wie marsepein zegt, zegt Sleeubus. Al sinds 1923 is dit Antwerpse familiebedrijf een vaste waarde in de wereld van artisanale marsepein. Wat begon als een bescheiden atelier op de Isabellalei groeide uit tot een moderne, internationaal gerichte onderneming die traditie en innovatie verbindt.

1/4/2025
Al meer dan 40 jaar gaan we bij Banquet d’Or® creatief om met smaakvolle bakkerijproducten van hoge kwaliteit. En inspireren we je om ook zelf te creëren. Daarom delen we ideeën om kant-en-klare bladerdeeg- en viennoiserieproducten uniek én eenvoudig om te toveren in nieuwe eindejaarscreaties.
10/7/2023
De broodcultuur is opnieuw in zijn opmars. In de Parijse wijken is te zien hoe Franse (banket)bakkers brood op een klassieke of originele manier opnemen in hun assortiment.

2/5/2023
Marsepein blijft een klassieker in de chocolaterie en confiserie. Deze oude amandelspecialiteit laat zich niet van de kaart brengen door legio aan modetrends en design, integendeel. Marsepein laat zich nog steeds vlot verwerken en verkopen.

12/1/2023
Suikerkunst is een stiel apart, waar je zonder jarenlange kennis en het nodige materiaal maar beter je handen niet aan verbrandt. Letterlijk dan. Martin Bos, oprichter van Sugar-Art, is zich daar heel bewust van en startte daarom enkele jaren terug zijn eigen merk op met workshops voor hobbyisten.
10/6/2022
Uw vakblad trok naar het West-Vlaamse Bredene en klopte aan bij Anthony Lams, de meester in marsepein. "Ik laat jullie graag zien hoe we een guitig sinterklaasfiguurtje maken in amper 15 minuten", aldus Anthony. Laat u inspireren!

15/11/2021
Donuts, muffins, brownies, cookies, ... Steeds meer producten vinden hun weg naar de bakkerij. Wat houdt u tegen om (meer) van deze producten te verkopen?

8/11/2021
Donuts, muffins, brownies, cookies, ... Steeds meer producten vinden hun weg naar de bakkerij. Als bakker alles in eigen beheer doen, vergt tijd. Verkoopt u reeds convenience producten?
27/10/2021
Bakker Stefan Vandaele van De Broodsmid en bakkerszoon Guillaume David van Bakkerij De Cock verdedigden onder leiding van Les Ambassadeurs Du Pain en Aspirant Baker de Belgische driekleur op de achtste editie van Mondial du Pain – de wereldbeker van de internationale bakkerssector – in Nantes.

10/9/2021
Vanaf het eind van de zeventiende eeuw verspreidde nougat zich in alle landen rond de Middellandse Zee. In Frankrijk proberen ‘nougat de Montélimar’ en ‘nougat de Provence’ elkaar de loef af te steken.

10/9/2021
Van een peperdure Ferrari tot een schattig huisdier of nostalgische LEGO-figuren; de vele marsepeincreaties gaan verder dan onze verbeelding überhaupt kan toelaten.
9/9/2021
Nougat, soms ook noga genaamd, is een zoete lekkernij met een eeuwenoude geschiedenis, voornamelijk op basis van suiker, honing, eiwit en noten, die vandaag in diverse vormen en smaken op de markt verschijnt.

15/2/2021
In een eigen onderzoek van uw vakblad Bakery over koffiekoeken, polsten we naar hoe het aanbod eruitziet, wat de populairste ontbijtkoek is en in welke mate het aandeel koffiekoeken doorweegt in de totale omzet.

14/12/2020
Net als chocolade en pralines is nougat een product dat een grote diversiteit kent, niet alleen op het gebied van herkomst, maar ook qua productie en soorten.

30/11/2020
Uw vakblad trok naar het West-Vlaamse Bredene en klopte aan bij Anthony Lams, de meester in marsepein. Dé ideale man dus om ons meer te vertellen over het reilen en zeilen in de wereld van marsepein.

10/8/2020
Een artisanaal product hoort in de zaak van een traditionele vakman. De bakker weet hoe hij met ambachtelijke streekproducten moet omgaan. Veel producenten willen het ambachtelijke karakter van (een deel van) hun producten hooghouden en hebben daarom baat bij de verdeling via het ambachtelijke circuit. En dat is ook voor de bakker een slimme zet. Zij krijgen vaak de exclusiviteit van het product en kunnen zo de authenticiteit van het streekproduct bewaren.

26/5/2020
De vegan scene in België is eerder beperkt als je die vergelijkt met de community's in Groot-Brittannië, Duitsland en de VS. Maar dat hoeft niet te betekenen dat klanten met een veganistische levensstijl niet kunnen genieten van zoetigheden. Steeds meer chocolatiers proberen zich met een veganistisch assortiment te onderscheiden en spelen zo in op deze nichemarkt. Wat is veganistische confiserie nu precies, hoe kan je het als chocolatier zelf maken en welke labels zijn er beschikbaar? Je ontdekt het hier.

4/3/2020

4/3/2020