Chocolade

QR Chocolat: de chocolade die iedereen verbindt

Innovatieve creatie van chocolatiers Arnaud Champagne en Arthur Amblard

QR Chocolat Arnaud Champagne
QR Chocolat

Arnaud Champagne werd door de Gault&Millau gids geselecteerd als een van de beste chocolatiers in België en Luxemburg. De ambachtelijke chocolatier-patissier, gevestigd in Ittre, sleepte al diverse prijzen in de wacht op de International Chocolate Awards en de Belgium Chocolate Awards. Samen met zijn productiemanager ontwikkelde hij QR Chocolat, een innovatief initiatief waarmee ze iedereen de kans geven om op een originele en eigentijdse manier te communiceren.

Chocolade als interactief communicatiemiddel

Praline QR Chocolat
QR Chocolat

Arnaud en zijn productiemanager Arthur Amblard sloegen de handen ineen om na te denken over innovaties binnen hun vakgebied. Hieruit ontstond QR Chocolat. "Het is een innovatief idee. Dankzij een QR-code op basis van cacaoboter die op onze producten wordt gedrukt, hebben klanten direct toegang tot een schat aan praktische en interessante informatie over het gescande product. Dit omvat de samenstelling, allergenen en houdbaarheidsdatum, maar ook bewaar- en proefadvies", zegt Arnaud Champagne.

"Bovendien is het ook mogelijk om een persoonlijke toets aan de chocolaatjes te geven. De QR-code kan gelinkt worden aan een boodschap in tekst-, foto- of videoformaat. De mogelijkheden zijn eindeloos. Chocolade biedt zo een interactief communicatiemiddel voor klanten, maar kan ook als visitekaartje dienen", voegt Arthur toe.

Wat heb je nodig

Krijg GRATIS toegang tot het artikel
of
Proef ons gratis!Word één maand gratis premium partner en ontdek alle unieke voordelen die wij u te bieden hebben.
  • checkwekelijkse newsletter met nieuws uit uw vakbranche
  • checkdigitale toegang tot 35 vakbladen en financiële sectoroverzichten
  • checkuw bedrijfsnieuws op een selectie van vakwebsites
  • checkmaximale zichtbaarheid voor uw bedrijf
Heeft u al een abonnement? 

Gerelateerde artikels

Chocolaterie Leveranciersgids

Chocolaterie Leveranciersgids

Wie zijn de beste chocolatiers van het land?

Gault&Millau heeft voor de tiende keer de toppers van de Belgische chocolateriebranche bekend gemaakt. Wie mag zich tot 'Chocolatier van het Jaar 2026' benoemen in Vlaanderen, Wallonië en Brussel? En wie werd tot 'Discovery of the Year' bekroond?

Suikerreductie in chocolade

Welke implicaties brengt suikervervanging in chocolade en aanverwante producten met zich mee? Als partners van de Belgium Chocolate Awards geven Ir. Claudia Delbaere (Cacaolab) en Ir. Davy Van de Walle (Universiteit Gent) tekst en uitleg hierover.

Verras met exclusieve pralines

Verras met exclusieve pralines Verras familie, vrienden en/of collega's tijdens de eindejaarsperiode met de exclusieve smaakbox 'The Best Of Belgium Chocolate Awards'. Een exclusieve smaakbox samengesteld met 5 x 5 signature pralines die gebaseerd zijn op de winnende pralines van de Belgium Chocolate Awards . De box bevat 5 variëteiten : - exotisch fruit en karamel - cassis en kokos - vlierbloesem en kruiden - duindoornbes en kokos - yuzu, sinaas en praliné Elke praline zorgt door zijn creativiteit, originele samenstelling en selectie van topingrediënten voor een unieke smaakbeleving . De luxueuze en stijlvolle box bevat 25 heerlijke pralines en een inlegkarton met de voorstelling van de chocolatiers en het verhaal achter hun creaties. Ideaal als geschenk of om samen van te genieten tijdens de feestdagen. BESTELLEN Chocoladebox: 29 euro (incl. btw) Verzending binnen België: 6 euro (incl. btw) Wenst u de box als relatiegeschenk te bestellen, vraag dan een ...

Print Magazine

Recente Editie
29 augustus 2025

Nu lezen

Ontdek de nieuwste editie van ons magazine, boordevol inspirerende artikelen, diepgaande inzichten en prachtige visuals. Laat je meenemen op een reis door de meest actuele onderwerpen en verhalen die je niet wilt missen.

In dit magazine