QR Chocolat: de chocolade die iedereen verbindt
Innovatieve creatie van chocolatiers Arnaud Champagne en Arthur Amblard
Arnaud Champagne werd door de Gault&Millau gids geselecteerd als een van de beste chocolatiers in België en Luxemburg. De ambachtelijke chocolatier-patissier, gevestigd in Ittre, sleepte al diverse prijzen in de wacht op de International Chocolate Awards en de Belgium Chocolate Awards. Samen met zijn productiemanager ontwikkelde hij QR Chocolat, een innovatief initiatief waarmee ze iedereen de kans geven om op een originele en eigentijdse manier te communiceren.
Chocolade als interactief communicatiemiddel
Arnaud en zijn productiemanager Arthur Amblard sloegen de handen ineen om na te denken over innovaties binnen hun vakgebied. Hieruit ontstond QR Chocolat. "Het is een innovatief idee. Dankzij een QR-code op basis van cacaoboter die op onze producten wordt gedrukt, hebben klanten direct toegang tot een schat aan praktische en interessante informatie over het gescande product. Dit omvat de samenstelling, allergenen en houdbaarheidsdatum, maar ook bewaar- en proefadvies", zegt Arnaud Champagne.
"Bovendien is het ook mogelijk om een persoonlijke toets aan de chocolaatjes te geven. De QR-code kan gelinkt worden aan een boodschap in tekst-, foto- of videoformaat. De mogelijkheden zijn eindeloos. Chocolade biedt zo een interactief communicatiemiddel voor klanten, maar kan ook als visitekaartje dienen", voegt Arthur toe.