partners

Wedstrijdreglement Belgium Chocolate Awards 2022

 bca

BELANGRIJKE DATA

- Inschrijven voor 15 maart 2022
- Dossier indienen voor 31 maart 2022
- Indienen creatie op 2 of 3 mei 2022 (data onder voorbehoud)
- Jurering op 4 mei 2022 (onder voorbehoud)
Chocolate Awards Day op 31 mei 2022 in Ter Groene

Thema

We kunnen het bijna niet geloven, de Belgium Chocolate Awards zijn reeds aan hun tiende editie toe. Het is een jubileum dat we niet zomaar laten passeren en dat vraagt om een feestelijk thema. De nieuwe editie in 2022 staat dan ook helemaal in teken van het thema 'feest'. Het thema heeft aspecten genoeg waar u inspiratie uit kunt halen, denk maar aan feestelijke decoraties en kleuren, smaken die een feest creëren in onze mond, specifieke feestdagen of gelegenheden ... Het thema geldt enkel voor de categorieën praline en gevulde chocoladereep. Laat uw inspiratie de vrije loop en verras ons met uw unieke creatie.

CATEGORIEëN

  1. Beste praline
  2. Beste gevulde chocoladereep
  3. Beste bean-to-bar chocoladereep (zonder vulling)
  4. Beste chocoladeconcept
  5. Beste winkelinrichting

 

Beste Praline

bca

In de categorie beste praline met als thema 'feest' kunnen zowel studenten als professionelen deelnemen.

  • Studenten: per klas kan er slechts één inzending deelnemen
  • Professionelen: actief als werknemer in bakkerij, chocolaterie of patisserie of zaakvoerder (geldig btw-nummer), leerkrachten chocoladebewerking en bakkerij

Dossier

Nodige informatie:
- korte voorstelling van uzelf (opleiding, werkervaring, leuke weetjes ...)
- interne opbouw van de praline
- coating (buitenkant)
- decoratie (indien voorzien)
- extra (wetenswaardigheden over de praline - concept van de praline)
- duidelijke foto's van de praline en uzelf

Voor de prijs van beste pralines worden de pralines blind geproefd door een professionele jury. Omdat we op een wedstrijd mogen uitpakken met ons kunnen, vragen we de deelnemers 30 wedstrijdpralines in te dienen. 

Indienen creatie

30 wedstrijdpralines op 2 of 3 mei
30 pralines op Chocolate Awards Day op 31 mei: de pralines worden uitgestald in de nieuwe bakkerijschool en kunnen tijdens de inspiration sessions bekeken en geproefd worden door de aanwezigen. Dit mag in de wedstrijduitvoering zijn of in de commerciële versie.

Inschrijvingsformulier Professionelen - cat. Praline

Inschrijvingsformulier Studenten - cat. Praline

Beste gevulde chocoladereep

bca

In de categorie beste chocoladereep met als thema 'feest' kunnen professionelen deelnemen: actief als werknemer in bakkerij, chocolaterie of patisserie of zaakvoerder (geldig btw-nummer), leerkrachten chocoladebewerking en bakkerij. We verwachten een chocoladereep met een vulling, een snack, waarvan de consument in meerdere keren kan genieten. De repen worden beoordeeld door dezelfde jury als deze voor de beste praline.

Dossier

Nodige informatie:
- korte voorstelling van uzelf (opleiding, werkervaring, leuke weetjes ...)
- interne opbouw van de reep
- coating (buitenkant)
- decoratie (indien voorzien)
- extra (wetenswaardigheden over de reep - concept van de chocoladereep)
- duidelijke foto's van de chocoladereep en uzelf

Indienen creatie

15 repen op 2 of 3 mei
15 repen op Chocolate Awards Day op 31 mei: de repen worden uitgestald in de nieuwe bakkerijschool en kunnen tijdens de inspiration sessions bekeken en geproefd worden door de aanwezigen. Dit mag de in de wedstrijduitvoering zijn of in de commerciële versie.

Inschrijvingsformulier Professionelen - cat. Chocolate Bar

beste bean-to-bar chocoladereep

bca

In deze categorie kunnen professionelen deelnemen die bean-to-barrepen commercieel aanbieden of in de toekomst willen aanbieden. De chocolatier moet zelf starten van de rauwe cacaoboon, er mag geen decoratie voorzien worden, enkel dark plain chocoladerepen zijn gestaan (met minstens 60% cacao), geen milk plain. De repen worden beoordeeld door een aparte, professionele jury onder leiding van Mario Vandeneede.

Dossier

Nodige informatie: 
- korte voorstelling van uzelf (opleiding, werkervaring ...)
- beschrijf de cacaboon: informatie over het land, de regio, de plantage
- ingrediënten (percentage cacao, soort suiker ...)
- Wetenswaardigheden over de reep - extra uitleg
- duidelijke foto's van de chocoladetablet en uzelf

Indienen creatie

300 gram (verdeeld in repen van 40 tot 80 gram) op 2 of 3 mei
300 gram (verdeeld in repen van 40 tot 80 gram) op Chocolate Awards Day op 31 mei: de repen worden uitgestald in de nieuwe bakkerijschool en kunnen tijdens de inspiration sessions bekeken en geproefd worden door de aanwezigen. Dit mag de in de wedstrijduitvoering zijn of in de commerciële versie.

Inschrijvingsformulier Professionelen - cat. bean-to-bar chocolate bar

beste chocoladeconcept

In de categorie Beste Chocoladeconcept gaan we op zoek naar nieuw ontwikkelde producten, unieke ideeën en bijzondere concepten. Iedereen die een conceptueel verhaal heeft ontwikkeld met betrekking tot chocolade kan meedingen. Deze categorie staat open voor iedereen die professioneel met chocolade bezig is. De inzendingen zullen worden voorgelegd aan een professionele jury maar ook de lezers van het magazine Chocolaterie zullen hun stem kunnen uitbrengen.

dossier

- Omschrijving concept
- Wat maakt het innovatief/uniek/bijzonder?
- Voeg voldoende beeldmateriaal (foto's/video's) van uw concept toe en eventueel nog extra informatie.

Inschrijvingsformulier chocoladeconcept

Beste winkelinrichting

bca

Heeft u onlangs geïnvesteerd in een nieuwe winkel of in een renovatie van uw winkelpand? Waag dan uw kans in de categorie ‘Beste Winkelinrichting’. Een jury van retail- en interieurspecialisten bekijkt en quoteert de projecten op basis van objectieve criteria.

DOSSIER

- Omschrijving project (nieuwe winkel, vernieuwing, uitbreiding ...)
- Initiële doelstellingen
- Locatie
- Uitvoeringstermijn
- Architectuur/design
- Invulling ruimte
- Keuze materialen
- Kleuren
- Duurzaamheid
- Voeg voldoende beeldmateriaal (foto's/video's/plattegrond) van uw winkel toe en eventueel nog extra informatie.

Inschrijvingsformulier winkelinrichting

In samenwerking met

 

Meer weten over

BELGIUM CHOCOLATE AWARDS

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Chocolaterie 

Chocolaterie maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.