JUBILEUMEDITIE BELGIUM CHOCOLATE AWARDS IN 2022

WEES ERBIJ OP DEze TIENDE EDITIE in ter groene poorte

bca

SCHRIJF U IN VOOR DE VAKWEDSTRIJD

SCHRIJF U IN VOOR DE BELGIUM CHOCOLATE AWARDS DAY 

Al voor de tiende keer vinden in 2022 de PMG Belgium Chocolate Awards plaats, een initiatief van het Belgische vakblad Chocolaterie. Met de Awards belonen we opnieuw de beste chocoladecreaties en zetten we uw vakmanschap volop in de kijker. En deze jubileumeditie maken we nog net dat tikkeltje specialer, want voor het eerst breiden we het aantal categorieën uit. Reserveer alvast dinsdag 31 mei 2022 in uw agenda, want het belooft een memorabele editie te worden. De nieuwe bakkerijschool van Ter Groene Poorte in Brugge doet dienst als inspirerende locatie.

BELANGRIJK
Inschrijven voor 15 maart 2022
Dossier indienen voor 31 maart 2022
Indienen creatie op 2 of 3 mei 2022 (data onder voorbehoud)
Thema: feest! 

thema

We kunnen het bijna niet geloven, de Belgium Chocolate Awards zijn reeds aan de tiende editie toe. Het is een jubileum dat we niet zomaar laten passeren en dat vraagt om een feestelijk thema. De nieuwe editie in 2022 staat dan ook helemaal in teken van het thema 'feest'. Het thema heeft aspecten genoeg waar u inspiratie uit kunt halen, denk maar aan feestelijke decoraties en kleuren, smaken die een feest creëren in onze mond, specifieke feestdagen of gelegenheden... Het thema geldt enkel voor de categorieën praline en gevulde chocoladereep. Laat uw inspiratie de vrije loop en verras ons met uw unieke creatie.

sPECIALE JUBILEUMEDITIE

Beste praline en chocoladereep

Net als in de voorgaande edities gaan we ook dit jaar op zoek naar de Beste Praline en de Beste Chocoladereep van het Jaar. Vorig jaar kon Hannes D’Heedene de jury overtuigen met zijn praline met een gelei van 100% cacaopulp, een ruwe praliné van pecannoten en Piemonte-hazelnoten en een krokantje van maïsvlokken. Tio Van Ginneken triggerde dan weer de smaakpapillen met een chocoladereep met een fris zure gelei van sudachi, een kruidige witte chocoladeganache en een krokantje van gekarameliseerde kokos. De categorie pralines staat open voor zowel professionelen als voor studenten. De categorie chocoladerepen is enkel voor professionelen. De jury zal opnieuw bestaan uit referenties uit de chocoladesector.

bca
De vorige winnende creatie 'Cats' van Hannes D'Heedene

Beste bean-to-bar chocoladereep

Van cacaoboon tot chocoladereep, wereldwijd is er steeds meer interesse van chocolatiers om het volledige proces zelf in handen nemen: van het uitzoeken van de betere cacaobonen tot het roosteren en malen van de bonen tot de afgewerkte chocolade. Bent u volledig mee met het bean-to-barverhaal? Schrijf u dan in voor de beste bean-to-barchocoladereep. Hiervoor zal een aparte jury worden samengesteld onder leiding van Mario Vandeneede (Chocolatoa) Deze categorie is enkel voor professionelen.

Beste chocoladeconcept

In de categorie Beste Chocoladeconcept gaan we op zoek naar nieuw ontwikkelde producten, unieke ideeën en bijzondere concepten. Iedereen die een conceptueel verhaal heeft ontwikkeld met betrekking tot chocolade kan meedingen. Deze categorie staat open voor iedereen die professioneel met chocolade bezig is. Probeer ons dus van onze sokken te blazen in dit nieuwe thema. De inzendingen zullen worden voorgelegd aan een professionele jury maar ook de lezers van het magazine Chocolaterie zullen hun stem kunnen uitbrengen.

bca
Tijdens de Awards Day ontdekt u de laatste innovaties op het gebied van chocolade

Beste winkelinrichting

Heeft u onlangs geïnvesteerd in een nieuwe winkel of in een renovatie van uw winkelpand? Waag dan uw kans in de categorie ‘Beste Winkelinrichting’. Een jury van retail- en interieurspecialisten bekijkt en quoteert de projecten op basis van objectieve criteria. Een cruciaal aspect in de beoordeling van de jury is een overtuigend winkelconcept dat een perfecte mix van interieurinrichting (kleuren, materialen, verlichting) en visual merchandising belichaamt. De jury beoordeelt ook de mate van innovatie, een effectieve aanpak naar de doelgroep en een duidelijk herkenbaar corporate design. Deze categorie staat open voor chocolatiers, patissiers en bakkerijen.

WAAROM DEELNEMEN

SCHRIJF U IN VOOR DE VAKWEDSTRIJD

SCHRIJF U IN VOOR DE BELGIUM CHOCOLATE AWARDS DAY 

CHOCOLATE AWARDS DAY

Als deelnemer van de awards bent u sowieso ingeschreven voor de Chocolate Awards Day op 31 mei in Ter Groene Poorte. Tijdens deze dag worden alle prijzen uitgereikt en kunt u zich laten inspireren door sprekers en verschillende workshops. Ook iedereen met interesse in de chocoladebranche kan deelnemen. Tijdens de pauzes en receptie wordt er ruim tijd voorzien om te netwerken.

bca
De jury zal opnieuw bestaan uit nationale en internationale referenties uit de chocoladesector

CHOCOLATE AWARDS BOOK

Voor de jubileumeditie worden alle deelnemende creaties en chocolatiers voorgesteld in een luxueus boek. Dit wordt een echt naslagwerk voor iedereen die professioneel aan de slag is in de chocoladesector. 

INSPIRATIE ALOM

Tijdens de Chocolate Awards Day ontdekt u:
- alle pralines die meedingen naar de Chocolate Awards
- alle chocoladerepen die meedingen naar de Chocolate Awards
- de laatste innovaties op het gebied van chocolade
- de best ingerichte winkels
- de nieuwste producten van onze partners

bca

NATIONALE VISIBILITEIT VOOR DE WINNAARS

Deelnemen aan de Belgium Chocolate Awards is niet alleen een unieke kans om een objectief oordeel van een expert te krijgen over uw chocoladeproduct, de top 3 creaties worden ook uitgebreid in beeld gebracht en besproken. Behalve de wijde verspreiding naar professionelen binnen de food retail, sturen we eveneens een persbericht uit naar de belangrijkste regionale en nationale uitgeverijen als extra visibiliteit voor de winnaar. Niet zomaar een prestigieuze prijs dus, maar wel eentje die heel wat media-aandacht oplevert. Aan de winnaars wordt ten slotte persoonlijk de trofee overhandigd en elke laureaat ontvangt na de wedstrijd een certificaat.

bca
De Belgium Chocolate Awards staan garant voor nationale visibiliteit voor de winnaars

schrijf u nu in

Via deze link kunt u zich nu al inschrijven voor deelname aan één of meerdere awards. Daarna ontvangt u dan een mail met de praktische details.

SCHRIJF U IN VOOR DE VAKWEDSTRIJD

SCHRIJF U IN VOOR DE BELGIUM CHOCOLATE AWARDS DAY 

Jurering op voorhand
Alle producten, concepten en winkelrealisaties worden op voorhand gejureerd zodat de bekendmaking van de winnaars op 31 mei vlot kan verlopen.

In samenwerking met

Meer weten over

BELGIUM CHOCOLATE AWARDS

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Chocolaterie 

Chocolaterie maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.