ChocoladePremium

DOSSIER Pasen

70% van de chocolatiers verwacht een betere paasverkoop

Hoe origineel uitpakken met paascreaties?

Video: konijn voor Pasen

Creatie door Bart Meremans

 

 70% van de chocolatiers verwacht een betere paasverkoop

pasen onderzoek 

Hoe origineel uitpakken met paascreaties?

pasen

Als chocolatier is het niet altijd gemakkelijk om te wedijveren met de supermarkten. Maar hoe onderscheidt u zich het best van de concurrentie? Creatief zijn is de boodschap. Ook al blijven de traditionele paashazen en -eieren in trek, de strakke designs en kunstige creaties maken een enorme opmars. Bovendien wordt er meer en meer geëxperimenteerd met opgevulde paaseitjes en beperkt men zich niet langer tot de veilige smaken zoals praliné. 

Video: konijn voor pasen

konijn

Kinderen vallen als een blok voor deze konijntjecreatie. "Ik had dit idee al een tijdje in mijn hoofd”, vertelt Mathieu Dierinck, Callebaut Chef. “Dit konijntje doet mij direct aan Pasen denken. Bovendien vindt elk kind het mooi, wat nog versterkt wordt door de primaire kleuren.

Creatie door Bart Meremans

Bart Meremans

Om u voor dit feest te inspireren, vroegen we aan Bart Meremans van Patisserie Ducobu om een paascreatie uit te werken. Hij koos voor een individueel gebakje met de looks van een spiegeleitje en de smaken van vanille, agrum en mango.

 

Wat heb je nodig

Krijg GRATIS toegang tot het artikel
of
Proef ons gratis!Word één maand gratis premium partner en ontdek alle unieke voordelen die wij u te bieden hebben.
  • checkwekelijkse newsletter met nieuws uit uw vakbranche
  • checkdigitale toegang tot 35 vakbladen en financiële sectoroverzichten
  • checkuw bedrijfsnieuws op een selectie van vakwebsites
  • checkmaximale zichtbaarheid voor uw bedrijf
Heeft u al een abonnement? 
Geschreven door Marie Verhulst4 mei 2020

Meer weten over

Gerelateerde artikels

Inspelen op de trends van Pasen 2025

Pasen is voor chocolatiers één van de belangrijkste momenten in het jaar. Het feest van lente en vernieuwing brengt niet alleen vreugde, maar ook een unieke kans om uw creativiteit als vakman te tonen én uw klanten te verrassen. Maar hoe kan een professionele chocolatier nu precies zijn/haar winkel en assortiment optimaal voorbereiden op Pasen – mét aandacht voor de laatste trends en concrete suggesties voor onweerstaanbare creaties?

Hoe origineel uitpakken met chocolade tijdens Pasen?

Nu de feestdagen achter de rug zijn, kunnen we beginnen uitkijken naar Pasen. Als chocolatier is het niet altijd gemakkelijk om te wedijveren met de supermarkten. Maar hoe onderscheidt u zich het best van de concurrentie? Creatief zijn is de boodschap. Ook al blijven de traditionele paashazen en -eieren in trek, de strakke designs en kunstige creaties maken een enorme opmars. Bovendien wordt er meer en meer geëxperimenteerd met opgevulde paaseitjes en beperkt men zich niet langer tot de veilige smaken zoals praliné. Daarnaast biedt de kwaliteit van ambachtelijk bereide chocolade een meerwaarde aan de klanten.

70% van de chocolatiers verwacht een betere paasverkoop

Pasen is voor veel chocolatiers een van de hoogdagen - of eerder periode - voor hun zaak. In ons eigen uniek onderzoek polsten we naar hoe het aanbod eruit ziet, wanneer men begint te produceren en hoe ze de verkoop dit jaar inschatten. Kom hier alles te weten!

Klassiek holgoed blijft succes voor sint

Terwijl de zomer nog in volle gang is en velen genieten van een zonnige vakantie, bent u in gedachten stilaan alweer in koudere sferen: bij de decembermaand. Afgetrapt door het sinterklaasfeest. Uit een vragenlijst blijkt ...

Print Magazine

Recente Editie
29 augustus 2025

Nu lezen

Ontdek de nieuwste editie van ons magazine, boordevol inspirerende artikelen, diepgaande inzichten en prachtige visuals. Laat je meenemen op een reis door de meest actuele onderwerpen en verhalen die je niet wilt missen.

In dit magazine