DOSSIER Pasen
70% van de chocolatiers verwacht een betere paasverkoop
Hoe origineel uitpakken met paascreaties?
Video: konijn voor Pasen
Creatie door Bart Meremans
70% van de chocolatiers verwacht een betere paasverkoop
Hoe origineel uitpakken met paascreaties?
Als chocolatier is het niet altijd gemakkelijk om te wedijveren met de supermarkten. Maar hoe onderscheidt u zich het best van de concurrentie? Creatief zijn is de boodschap. Ook al blijven de traditionele paashazen en -eieren in trek, de strakke designs en kunstige creaties maken een enorme opmars. Bovendien wordt er meer en meer geëxperimenteerd met opgevulde paaseitjes en beperkt men zich niet langer tot de veilige smaken zoals praliné.
Video: konijn voor pasen

Kinderen vallen als een blok voor deze konijntjecreatie. "Ik had dit idee al een tijdje in mijn hoofd”, vertelt Mathieu Dierinck, Callebaut Chef. “Dit konijntje doet mij direct aan Pasen denken. Bovendien vindt elk kind het mooi, wat nog versterkt wordt door de primaire kleuren.
Creatie door Bart Meremans

Om u voor dit feest te inspireren, vroegen we aan Bart Meremans van Patisserie Ducobu om een paascreatie uit te werken. Hij koos voor een individueel gebakje met de looks van een spiegeleitje en de smaken van vanille, agrum en mango.








