Poll: het bakkersassortiment wordt uitgebreider

Donuts, muffins, brownies, cookies, ... Steeds meer producten vinden hun weg naar de bakkerij. Als bakker alles in eigen beheer doen, vergt tijd. Verkoopt u reeds convenience producten?

Donuts, muffins, brownies, cookies, ... Steeds meer producten vinden hun weg naar de bakkerij. Als bakker alles in eigen beheer doen, vergt tijd. Verkoopt u reeds convenience producten?
Duitsland en Nederland zouden meer chocolade exporteren dan België, volgens De Morgen (2017). Wat deze cijfers ook beweren, Belgische chocolade is een erg gegeerd luxeproduct omdat kleine en middelgrote producenten hoogwaardige nicheproducten, zoals gevulde pralines, creëren. Naar aanleiding van het seminarie ‘How to export chocolates to China?’ (Cacaolab, Universiteit Gent) biedt dit artikel een praktische casestudy van hoe chocolatiers hun pralines en chocolade naar China kunnen exporteren.
Bakker Aldo is verre van een doorsnee bakkerij. Niet alleen de inrichting is atypisch, ook de eigenaars hebben er een verrassend parcours op zitten. Beiden hebben een passie voor pure ingrediënten en producten en droomden altijd al van een eigen bakkerij. En zo geschiedde. Intussen heeft Diego samen met zijn zus Sheena de zaak van Bakker Aldo in Berchem overgenomen. Een sprong in het duister, maar ze hebben er nog geen moment spijt van gehad. Een tip voor jonge bakkers? “Laat je niet afschrikken door het financiële plaatje en durf vooral de tijd nemen om te groeien”, aldus de nieuwbakken ondernemers.
Perfect gerezen deeg leidt tot een optimale textuur en smaak. Temperatuur en luchtvochtigheid zijn hierbij cruciale factoren die te controleren zijn met een remrijskast. Bovendien is hiermee nachtwerk deels te verplaatsen naar de dag.
Ontdek de nieuwste editie van ons magazine, boordevol inspirerende artikelen, diepgaande inzichten en prachtige visuals. Laat je meenemen op een reis door de meest actuele onderwerpen en verhalen die je niet wilt missen.