Biscuiterie

Poll: het bakkersassortiment wordt uitgebreider

article image

Donuts, muffins, brownies, cookies, ... Steeds meer producten vinden hun weg naar de bakkerij. Als bakker alles in eigen beheer doen, vergt tijd. Verkoopt u reeds convenience producten?

Wat heb je nodig

Krijg GRATIS toegang tot het artikel
of
Proef ons gratis!Word één maand gratis premium partner en ontdek alle unieke voordelen die wij u te bieden hebben.
  • checkwekelijkse newsletter met nieuws uit uw vakbranche
  • checkdigitale toegang tot 35 vakbladen en financiële sectoroverzichten
  • checkuw bedrijfsnieuws op een selectie van vakwebsites
  • checkmaximale zichtbaarheid voor uw bedrijf
Heeft u al een abonnement? 

Meer weten over

Gerelateerde artikels

Exporteren naar China, hoe begint u eraan?

Duitsland en Nederland zouden meer chocolade exporteren dan België, volgens De Morgen (2017). Wat deze cijfers ook beweren, Belgische chocolade is een erg gegeerd luxeproduct omdat kleine en middelgrote producenten hoogwaardige nicheproducten, zoals gevulde pralines, creëren. Naar aanleiding van het semi­narie ‘How to export chocolates to China?’ (Cacaolab, Universiteit Gent) biedt dit artikel een praktische casestudy van hoe chocolatiers hun pralines en chocolade naar China kunnen exporteren.

Broer en zus springen in avontuur en nemen Bakker Aldo over

Bakker Aldo is verre van een doorsnee bakkerij. Niet alleen de inrichting is atypisch, ook de eigenaars hebben er een verrassend parcours op zitten. Beiden hebben een passie voor pure ingrediënten en producten en droomden altijd al van een eigen bakkerij. En zo geschiedde. Intussen heeft Diego samen met zijn zus Sheena de zaak van Bakker Aldo in Berchem overgenomen. Een sprong in het duister, maar ze hebben er nog geen moment spijt van gehad. Een tip voor jonge bakkers? “Laat je niet afschrikken door het financiële plaatje en durf vooral de tijd nemen om te groeien”, aldus de nieuwbakken ondernemers.

Remrijskast verplaatst nachtarbeid deels naar dag

Perfect gerezen deeg leidt tot een optimale textuur en smaak. Temperatuur en luchtvochtigheid zijn hierbij cruciale factoren die te controleren zijn met een remrijskast. Bovendien is hiermee nachtwerk deels te verplaatsen naar de dag.

Print Magazine

Recente Editie
29 augustus 2025

Nu lezen

Ontdek de nieuwste editie van ons magazine, boordevol inspirerende artikelen, diepgaande inzichten en prachtige visuals. Laat je meenemen op een reis door de meest actuele onderwerpen en verhalen die je niet wilt missen.

In dit magazine