
1/4/2025
Al meer dan 40 jaar gaan we bij Banquet d’Or® creatief om met smaakvolle bakkerijproducten van hoge kwaliteit. En inspireren we je om ook zelf te creëren. Daarom delen we ideeën om kant-en-klare bladerdeeg- en viennoiserieproducten uniek én eenvoudig om te toveren in nieuwe eindejaarscreaties.
10/7/2023
De broodcultuur is opnieuw in zijn opmars. In de Parijse wijken is te zien hoe Franse (banket)bakkers brood op een klassieke of originele manier opnemen in hun assortiment.
27/10/2021
Bakker Stefan Vandaele van De Broodsmid en bakkerszoon Guillaume David van Bakkerij De Cock verdedigden onder leiding van Les Ambassadeurs Du Pain en Aspirant Baker de Belgische driekleur op de achtste editie van Mondial du Pain – de wereldbeker van de internationale bakkerssector – in Nantes.

15/2/2021
In een eigen onderzoek van uw vakblad Bakery over koffiekoeken, polsten we naar hoe het aanbod eruitziet, wat de populairste ontbijtkoek is en in welke mate het aandeel koffiekoeken doorweegt in de totale omzet.

4/3/2020

4/3/2020

27/1/2020

26/3/2019
De consument bezoekt zijn bakker in de week alsmaar meer om viennoiserie te kopen voor de lunch of als tussendoortje. Steeds meer komen hiervoor de hartige varianten in aanmerking, met aandacht voor duurzaamheid.

1/1/2019

1/1/2019

8/11/2018
Gezondheidstrend zet zich door De consument wordt steeds bewuster van wat hij eet. Minder suiker, minder vetten, clean labels zijn dan ook maar enkele van de elementen waar hij steeds meer naar op zoek is. Ontdek hier alvast enkele fabrikanten die hierop in spelen met een aantal nieuwigheden!
11/7/2018

2/7/2018

7/3/2018
Ook het viennoiseriesegment ontsnapt niet aan de gezondheidstrend: volle granen, (paars) fruit, 'portion control' en natuurlijke ingrediënten zijn dé dominante trends. Toch blijft viennoiserie bovenal een verwenproduct: ook van beproefde klassiekers en innovatieve nieuwkomers blijven uw klanten dubbel en dik genieten.

23/2/2018

23/2/2018

23/2/2018

23/2/2018

23/2/2018

23/2/2018