ViennoiseriePremium

Croissant is populairste koffiekoek

koffiekoeken

In een eigen onderzoek van uw vakblad Bakery over koffiekoeken, polsten we naar hoe het aanbod eruitziet, wat de populairste ontbijtkoek is en in welke mate het aandeel koffiekoeken doorweegt in de totale omzet. Ontdek snel welke koffiekoek de populairste is bij uw collega's!

groot aanbod

 aanbod

Bij het polsen hoe het aanbod er bij de respondenten eruitziet, wordt al snel duidelijk dat het assortiment bij de meesten zeer uitgebreid is. De Belg heeft duidelijk graag een mooi aanbod waaruit hij kan kiezen. Klassiekers zoals het chocoladebroodje, de croissant, een boterkoek met rozijnen, boterkoek natuur en een lange suisse zijn de 5 meest aangeboden koffiekoeken. Al verschilt het procentueel amper met andere koffiekoeken zoals de appelflap, een acht, de ronde suisse, een strik of een boule de berlin. Onder de categorie 'andere' vulden de respondenten voornamelijk crèmekoeken of specialere croissants in. 

chocoladebroodje

croissant is populairste koffiekoek

 populair

Wie dacht dat een croissant vooral geliefd is bij onze buren in Frankrijk denkt fout. Uit ons onderzoek blijkt dat de croissant (77,4%) met voorsprong de populairste koffiekoek is bij hun klanten. Het chocoladebroodje (64,5%) en de boterkoek met rozijnen (48,4%) vervolledigen de top drie. De appelflap is de minst populaire koffiekoek. Over een boule de berlin is er ruimte voor discussie. Voor de ene bakker is het een koffiekoek, voor de andere bakker neigt het meer naar patisserie. Wellicht hangt het ook af van waar de bakker gevestigd is en wat de plaatselijke gewoontes zijn.

croissant

Uit ons onderzoek blijkt dat de croissant met voorsprong de populairste koffiekoek is.

koffiekoeken zijn belangrijk deel van de omzet

koffiekoeken

 omzet

Meer dan 1 op 3 respondenten verklaart dat hun koffiekoeken 10-20% van hun gemiddelde omzet per week uitmaken. Opvallend is dat bijna 1 op de 10 zelfs aangeeft dat koffiekoeken bijna of de helft van hun omzet betekenen. Hieruit blijkt dat in het algemeen kan worden gesteld dat koffiekoeken toch voor een mooi deel van de omzet zorgen en duidelijk een onmisbare categorie is voor de bakker.

Wat heb je nodig

Krijg GRATIS toegang tot het artikel
of
Proef ons gratis!Word één maand gratis premium partner en ontdek alle unieke voordelen die wij u te bieden hebben.
  • checkwekelijkse newsletter met nieuws uit uw vakbranche
  • checkdigitale toegang tot 35 vakbladen en financiële sectoroverzichten
  • checkuw bedrijfsnieuws op een selectie van vakwebsites
  • checkmaximale zichtbaarheid voor uw bedrijf
Heeft u al een abonnement? 
Geschreven door Marie Verhulst15 februari 2021

Meer weten over

Gerelateerde artikels

Belgium Chocolate Awards 2025 tijdens Artisan

Tijdens de eerste editie van Artisan - de samensmelting van de professionele foodbeurzen Broodway, Meat Expo & Taste of Tavola - zal op dinsdag 30 september voor het eerst in Kortrijk Xpo de Belgium Chocolate Awards plaatsvinden. Een aantal categorieën worden live gejureerd en voorafgaand aan de uitreiking van de Belgium Chocolate Awards reiken we ook de Food Personality of the Year Awards uit. Afspraak na de middag op het Deli-inspiratieplein in hallen 1 & 2.

Engagement is een voet tussen de deur van elk bedrijf

De jonge zesdejaars van de afdeling Brood- en Banketbakkerij en Confiserie van MSKA Roeselare kregen met de medeoprichter van Chocolaterie Carré uit Moen een onderneemster voor de klas die fictie omzette in realiteit.

Machinefabrikant die met u meedenkt is cruciaal

Er zijn verscheidene momenten waarop u als chocolatier het best stilstaat bij uw machinepark. Nieuwe types hebben een grotere capaciteit en verbruiken minder energie. Ze werken sneller, properder en zijn flexibeler. Hierdoor verbetert de kwaliteit van de chocolade én van uw eindproducten. Maak de juiste keuze door stil te staan bij uw noden, nu en in de toekomst. Bezoek verscheidene fabrikanten en vergelijk hun aanbod en service. De bean-to-bar trend zet zich gestaag voort en kleine instaplijnen worden betaalbaarder. Een 3D-printer laat u dan weer toe om unieke creaties te maken.

Tempereermachines steeds gebruiksvriendelijker

Chocolade krijgt zijn onnavolgbare smaak, geur en glans dankzij een correcte temperering. Diverse leveranciers bieden u een compleet arsenaal aan hulpmiddelen. Twee belangrijke parameters bij de keuze zijn het energieverbruik en de duurzaamheid. Maak steeds de vergelijking.

Print Magazine

Recente Editie
29 augustus 2025

Nu lezen

Ontdek de nieuwste editie van ons magazine, boordevol inspirerende artikelen, diepgaande inzichten en prachtige visuals. Laat je meenemen op een reis door de meest actuele onderwerpen en verhalen die je niet wilt missen.

In dit magazine