5/11/2025
In theorie verkoopt marsepein het hele jaar door. Maar deze delicatesse is vooral een topper tijdens het eindejaar en dan met name traditiegetrouw rond de Sinterklaasperiode. Een breed assortiment voor elke toepassing.
28/8/2025
Wie marsepein zegt, zegt Sleeubus. Al sinds 1923 is dit Antwerpse familiebedrijf een vaste waarde in de wereld van artisanale marsepein. Wat begon als een bescheiden atelier op de Isabellalei groeide uit tot een moderne, internationaal gerichte onderneming die traditie en innovatie verbindt.

2/5/2023
Marsepein blijft een klassieker in de chocolaterie en confiserie. Deze oude amandelspecialiteit laat zich niet van de kaart brengen door legio aan modetrends en design, integendeel. Marsepein laat zich nog steeds vlot verwerken en verkopen.
10/6/2022
Uw vakblad trok naar het West-Vlaamse Bredene en klopte aan bij Anthony Lams, de meester in marsepein. "Ik laat jullie graag zien hoe we een guitig sinterklaasfiguurtje maken in amper 15 minuten", aldus Anthony. Laat u inspireren!

10/9/2021
Van een peperdure Ferrari tot een schattig huisdier of nostalgische LEGO-figuren; de vele marsepeincreaties gaan verder dan onze verbeelding überhaupt kan toelaten.

21/11/2018
Marsepein is sowieso al erg populair om taarten mee af te werken, maar naar het einde van het jaar toe kom je het suikergoed pas écht overal tegen. Voor de liefhebbers een tijd van pure verwennerij, daar zal de Sint ongetwijfeld voor iets tussen zitten. Zelf marsepein maken is helemaal niet moeilijk, en bovendien is het erg leuk om te doen. Je kan je fantasie de vrije loop laten om er allerhande smakelijke snoepjes van te maken.

6/8/2018
Video: creatie voor Sinterklaas Peter Teerlinck is leerkracht aan Ter Groene Poorte in Brugge en bedacht voor ons dit sierstuk voor het thema Sinterklaas. Hij koos voor een zwarte piet die uit de schoorsteen komt piepen. Voor de realisatie ervan heeft u geen bijzondere vormen nodig, alles is haalbaar met voordelig materiaal. Chocolade en marsepein worden gecombineerd in deze speelse creatie.

9/11/2016
Sinterklaas en de eindejaarsfeesten zijn traditioneel een piekmoment voor de verkoop van marsepein. De consumptie blijft stabiel, terwijl onze landgenoten de natuurlijke smaak zonder toevoegingen het best waarderen.

8/9/2016
Heel wat chocolatiers en patissiers komen in het najaar creatief uit de hoek met marsepeincreaties. Enkele fabrikanten en collega's echter geven u het goede voorbeeld en verkopen ze het hele jaar door.