WIE WAS DE JURY?
PRALINE EN CHOCOLADEBARS
In de jury zetelen prominenten uit de chocolade- en patisseriewereld. Deze vakjury beoordeelt de creaties o.b.v. een blindproeverij op smaak, uitvoering gebruikte technieken, originaliteit en design buitenkant. Dit jaar bestond het panel uit:
- Bruno Van Vaerenbergh - Culinary Advisor Debic
- David Maenhout - Zaakvoerder Chocolatier M
- Erik Goossens - Zaakvoerder Chocolatier Goossens
- Hannes D’Heedene - Zaakvoerder Chocolaterie Hannes D’Heedene
- Jelle Verstraete - Master Chocolatier
- Justine Lanoo - Zaakvoerder Julicious-chocolates
- Julie Vanborm - zaakvoerster De Zwarte Vos
- Karl Vandermeersch - gepensioneerd technisch adviseur van Ter Groene Poorte
- Wim Vyverman - Zaakvoerder Chocolade-Atelier Vyverman

BEAN-TO-BAR
Voor de bean-to-bar chocoladerepen werd een aparte jury samengesteld onder leiding van Mario Vandeneede (Chocolatoa). Hij werd bijgestaan door:
- Giuseppe Albanese - Pastry Chef Chocolatier at Marjin Coertjens Patisserie & Chocolaterie
- Katrien Delaet - Chief Cacaopreneur & Co-owner Silva Cacao
- Luca Hoet - Chef chocolatier & bean to bar maker Choco-Story Brussels
- Peggy Van Lierde - Directrice Choco Story Brussels
- Zoi Papalexandratou - Lead Cocoa Advisor at ZOTO
WINKELINRICHTING EN CONCEPT
Voor de categorie Beste Winkelinrichting nam Katelijn Quartier (Academic director Retail Design Lab) de jurering voor haar rekening. Op basis van een objectieve analyse van de winkels met de Retail Experience Scan (REX) bepaalde ze de winnaar. Ten slotte leidde Dirk De Jongh (Lecturer innovation & advisor knowledgetransfer Erasmus Hogeschool) de jurering voor de categorie Beste Concept. De concepten werden beoordeeld op volgende criteria: doelgroep, origineel concept / uniek, potentieel regio (lokaal/internationaal), schaalbaarheid, investering / winstgevendheid en risico’s. Zijn stem telde mee voor 50% van de punten. De andere 50% werd gegeven door de jury van de Beste Praline en Beste Gevulde Chocoladereep.




