East meets West

beschrijving chocolate bar
INTERNE OPBOUW
In deze chocoladebar vormen de Oosterse en Westerse smaken een perfecte aanvulling op elkaar. In de onderste laag vinden we een combinatie van meringue met pinda. Als tweede een mix van yoghurt en gegrilde kokos en om het geheel af te werken een creamy toplaag van abrikoos, yuzu en kalamansi. De abrikoos is een ietwat 'vergeten vrucht' maar door toevoeging van een zurige toets krijgt deze een heel ander karakter.
De chocolade die werd gebruikt is een donkere chocolade met als origine Venezuela. Op deze manier komt ook het bittere, kruidige en fruitige naar boven.
COATING
Ik heb niet gekozen voor een glanzende buitenkant, maar voor een matte/velours coating. De kleuren zijn een ode aan de kleuren van de Japanse vlag en werden aangebracht met de airbrush. Een kleine touch van goud verwijst naar ‘Kinkaku-Ji’, een van de mooiste tempels in Japan, Kyoto om precies te zijn.
DECORATIE
De bar wordt afgewerkt met appel en kokos uit de droogoven, wederom East meets West. De witte 'dots' zijn een knipoog naar Mount Fuji, een van de bekendste trekpleisters van Japan.
CONCEPT
'Fusion' is een term die al lang niet meer weg te denken is uit de hedendaagse keuken. Echter in desserts en zeker in chocolade is er nog veel ruimte om deze uitdaging aan te gaan. Westerse en Oosterse smaken kunnen elkaar perfect aanvullen en het geheel naar een hoger niveau brengen. Dit heb ik dan ook proberen aantonen met deze bar.
deelnemer
Bram Hullebroeck

