Vegan Vietnamese single origin chocolate bar

BESCHRIJVING CHOCOLATE BAR
Cacao is een van de voedingsingrediëntentrends in 2020. Consumenten zijn zich meer en meer bewust van de gezondheids-, milieu- en diervriendelijke aspecten bij hun voedselkeuze. Daarom wordt veganistische chocolade meer en meer trendy op de markt.
Als Vietnamese hou ik van de speciale smaak en het aroma van Vietnamese chocolades. Voor mijn eigen restaurant hebben we pralines en chocoladerepen gemaakt met Vietnamese chocolade van Belcolade en plantaardige ingrediënten. Verrassend genoeg waren veel klanten geïnteresseerd in onze chocolade. Veganistische Vietnamese pralines en chocoladerepen zijn een nevenproduct van ons restaurant en brengen 10% van ons maandelijks inkomen op.
Momenteel proberen we onze chocoladeactiviteiten uit te breiden met 100% plantaardige, pure smaak- en ecologische concepten. We willen dat klanten kunnen genieten van de gouden smaak van Vietnamese chocolade met exotische touch in de vullings.
We brengen onze concepten ook naar deze wedstrijd met het Olympische thema 2020, zoals gevraagd. Een ronde chocoladereep gebruikmakend van een 3D-geprinte mal die verwijst naar het logo van de Olympische Spelen in Tokio.
De chocoladereep is gevuld met rode bonenpasta (Anko), een traditioneel ingrediënt in Japanse desserts. Het geeft een nootachtige smaak met een gladde en zachte textuur. De toppings van de chocoladereep zijn gedroogde lavendel, gevriesdroogde framboos en gember en walnoot. De vulling en toppings zijn net genoeg om de prachtige smaak van de donkere chocolade uit Vietnam te versterken en de yin-yangbalans te geven aan smaak en textuur van onze chocoladereep. De blauw kleur is "Starlight Blue Moon" van Rainbow Dust.
DEELNEMER
Giang Tran - CSC-COOK SOME CONCEPTS
