
9/12/2025
Met maar liefst vier deskundigen was de Debic-eindejaarsdemonstratie 2025 bijzonder goed gestoffeerd. Bruno Van Vaerenbergh bracht in de demonstratieruimte bij FrieslandCampina (Lummen) de trends voor 2026 waarna Willem Verlooy, Kiki Suijkerbuijk en Sofie Vanderhasselt inspireerden met hun creaties, tips & tricks.
25/9/2025
Mid-september organiseerde Ranson al voor de vijfde keer haar Ranson Happening. In SILO (Brussel) stelden tijdens de driedaagse meer dan 45 leveranciers en partners hun nieuwste ontwikkelingen en creatieve toepassingen voor.

12/2/2025
La Coupe du Monde de la Pâtisserie, opgericht in 1989 door Gabriel Paillasson, is inmiddels uitgegroeid tot de meest prestigieuze competitie voor patissiers ter wereld. Dit jaar behaalde België er een indrukwekkende vijfde plaats.

16/1/2023
Een gebakje is niet compleet zonder er een mooie vorm van decoratie aan toe te voegen. Patisseriedecoraties bestaan in allerlei soorten, vormen en kleuren.

9/11/2021
Iedere feestdag en bijzonder evenement vraagt om een specifieke aanpak, en heeft zijn eigen symbolen, vormen en kleuren. In dit artikel overlopen we de populairste decoratie, motieven en kleuren voor alle belangrijke feestdagen van het jaar.

11/5/2021
In de assortimenten van diverse aanbieders signaleren we zowel dagelijks bruikbare als thematische versieringen in chocolade, marsepein, suiker en eetbaar papier, én niet-eetbare varianten in kunststof.

13/7/2020
Chocoladeversieringen scoren nog steeds het beste. Hier kunnen patissiers en chocolatiers zich ook heel makkelijk mee onderscheiden en een meerwaarde bieden dankzij gepersonaliseerde decoraties.

3/6/2019
Glazuur is licht en geeft uw creaties een speelse en hedendaagse toets in harmonie met de overige ingrediënten. Spelen met kleur is daarbij een trend, al prefereert de Belg nog steeds natuurlijke tinten. Voor een krokant accent is hij echter wel te vinden. Kies de glazuursoort steeds in functie van de toepassing. Voor een uitstekende kleur, de gewenste glans en smaak is balans cruciaal. Gebruik daarom de juiste verhoudingen en hou de correcte temperaturen in het oog. Voor wie snelheid en gemak zoekt, bieden kant-en-klare oplossingen niets dan voordelen. Ze garanderen een maximale opbrengst, een verlengde houdbaarheid en vries-/dooistabiliteit.

3/6/2019
Smaak, kleur, dikte en glans bepalen het perfecte glazuur voor patisserie

19/9/2018
Panning of drageren is een eeuwenoud proces om producten te voorzien van een laagje suiker of chocolade. Het werd geïntroduceerd door de Egyptenaren en wordt al jarenlang gebruikt in de farmaceutische industrie voor de afwerking van pillen. Het enige wat je als chocolatier nodig hebt om met panning te starten, is een goede drageerketel.

16/11/2016

16/11/2016
De glacering van taarten is met het oog op de uitstraling van de creaties uiterst belangrijk. Afwerkingen met ganache, glaçage en/of gelei winnen duidelijk terrein door de productieve en strakke afwerking die mogelijk is.

14/3/2016

14/3/2016

14/3/2016

14/3/2016