ArtikelsNieuwsZoekertjes
Thema's
  • chevron_right Chocolaterie
  • chevron_right Confiserie
  • chevron_right Patisserie
    • Patisserie
    • Patisseriedecoraties
  • chevron_right Roomijs
  • chevron_right Grondstoffen
  • chevron_right Dranken
  • chevron_right Materialen
  • chevron_right Machinepark
  • chevron_right Winkel
  • chevron_right Atelierinrichting
  • chevron_right Marketing
Patisseriedecoraties

Trends 2026 én inspiratie voor eind 2025

9/12/2025

Met maar liefst vier deskundigen was de Debic-eindejaarsdemonstratie 2025 bijzonder goed gestoffeerd. Bruno Van Vaerenbergh bracht in de demonstratieruimte bij FrieslandCampina (Lummen) de trends voor 2026 waarna Willem Verlooy, Kiki Suijkerbuijk en Sofie Vanderhasselt inspireerden met hun creaties, tips & tricks.

  • Premium

Stof tot nadenken op Ranson Happening 2025

25/9/2025

Mid-september organiseerde Ranson al voor de vijfde keer haar Ranson Happening. In SILO (Brussel) stelden tijdens de driedaagse meer dan 45 leveranciers en partners hun nieuwste ontwikkelingen en creatieve toepassingen voor.

  • Premium

België pakt uit op La Coupe du Monde de la Pâtisserie

12/2/2025

La Coupe du Monde de la Pâtisserie, opgericht in 1989 door Gabriel Paillasson, is inmiddels uitgegroeid tot de meest prestigieuze competitie voor patissiers ter wereld. Dit jaar behaalde België er een indrukwekkende vijfde plaats.

  • Premium

Decoraties in patisserie

16/1/2023

Een gebakje is niet compleet zonder er een mooie vorm van decoratie aan toe te voegen. Patisseriedecoraties bestaan in allerlei soorten, vormen en kleuren.

  • Premium

Aangepaste decoraties voor elk gelegenheid

9/11/2021

Iedere feestdag en bijzonder evenement vraagt om een specifieke aanpak, en heeft zijn eigen symbolen, vormen en kleuren. In dit artikel overlopen we de populairste decoratie, motieven en kleuren voor alle belangrijke feestdagen van het jaar.

  • Premium

Trendy decoraties doen de consument watertanden

11/5/2021

In de assortimenten van diverse aanbieders signaleren we zowel dagelijks bruikbare als thematische versieringen in chocolade, marsepein, suiker en eetbaar papier, én niet-eetbare varianten in kunststof.

  • Premium

Voor u opgesomd: acht trends in patisseriedecoraties

13/7/2020

Chocoladeversieringen scoren nog steeds het beste. Hier kunnen patissiers en chocolatiers zich ook heel makkelijk mee onderscheiden en een meerwaarde bieden dankzij gepersonaliseerde decoraties.

  • Premium

Glaçages

3/6/2019

Glazuur is licht en geeft uw creaties een speelse en hedendaagse toets in harmonie met de overige ingrediënten. Spelen met kleur is daarbij een trend, al prefereert de Belg nog steeds natuurlijke tinten. Voor een krokant accent is hij echter wel te vinden. Kies de glazuursoort steeds in functie van de toepassing. Voor een uitstekende kleur, de gewenste glans en smaak is balans cruciaal. Gebruik daarom de juiste verhoudingen en hou de correcte temperaturen in het oog. Voor wie snelheid en gemak zoekt, bieden kant-en-klare oplossingen niets dan voordelen. Ze garanderen een maximale opbrengst, een verlengde houdbaarheid en vries-/dooistabiliteit.

  • Premium

Smaak, kleur, dikte en glans bepalen het perfecte glazuur voor patisserie

3/6/2019

Smaak, kleur, dikte en glans bepalen het perfecte glazuur voor patisserie

  • Premium

Verras met creatief gedrageerde producten

19/9/2018

Panning of drageren is een eeuwenoud proces om producten te voorzien van een laagje suiker of chocolade. Het werd geïntroduceerd door de Egyptenaren en wordt al jarenlang gebruikt in de farmaceutische industrie voor de afwerking van pillen. Het enige wat je als chocolatier nodig hebt om met panning te starten, is een goede drageerketel.

  • Premium

Nieuwe recepturen

16/11/2016

  • Premium

Glacering zorgen voor uitstraling

16/11/2016

De glacering van taarten is met het oog op de uitstraling van de creaties uiterst belangrijk. Afwerkingen met ganache, glaçage en/of gelei winnen duidelijk terrein door de productieve en strakke afwerking die mogelijk is.

  • Premium

Airbrushing

14/3/2016

  • Premium

Tips afdecoreren patisserie

14/3/2016

  • Premium

Kleurstoffen

14/3/2016

  • Premium

Patisseriedecoraties

14/3/2016