ArtikelsNieuwsZoekertjes
Thema's
  • chevron_right Chocolaterie
    • Pralines
    • Chocolade
    • Ganaches
    • Chocoladesnacks
    • Chocoladerepen productie
    • Truffels
    • Chocolade decoraties
    • Artisanale chocolade
  • chevron_right Confiserie
  • chevron_right Patisserie
  • chevron_right Roomijs
  • chevron_right Grondstoffen
  • chevron_right Dranken
  • chevron_right Materialen
  • chevron_right Machinepark
  • chevron_right Winkel
  • chevron_right Atelierinrichting
  • chevron_right Marketing
Ganaches
  • Premium

Togo Matsuda wint Belgische titel World Chocolate Masters

12/10/2021

Togo Matsuda mag zich de nieuwe Belgische World Chocolate Master noemen. Drie topchocolatiers haalden het onderste uit de kan en werkten vijf opdrachten uit die ze aan een vijfkoppige jury voorlegden.

  • Premium

Glacering is bepalend voor de uitstraling van uw creaties

11/1/2021

De glacering van taarten is met het oog op de uitstraling van de creaties uiterst belangrijk. Afwerkingen met ganache, glaçage en/of gelei winnen duidelijk terrein door de productieve en strakke afwerking die mogelijk is.

  • Premium

Matcha en chocolade zijn perfect match

7/5/2019

Matcha thee is een ingrediënt dat meer en meer opduikt in patisserie- en chocolaterietoepassingen. Is het een trend, een hype of spelen eerder oosterse invloeden een rol? We proberen een genuanceerd antwoord te vinden door op zoek te gaan naar de oorsprong, de verwerking en de commercialisering van dit superfood.

  • Premium

Ganache Solution zorgt voor verbetering van uw recepturen

17/9/2018

Ganache Solution is een gezamenlijk project van Alexandre Bourdeaux en Yuri Cestari, ex-Callebaut adviseurs. Hun jarenlange ervaring die ze konden vergaren tijdens demonstraties, technische ondersteuning in ontelbare grote en kleine chocoladebedrijven en de daarop aansluitende vragen verwerkten ze in een onlinesoftware. Deze software is een hulpmiddel om ganacherecepten op verschillende manieren te verbeteren en om nieuwe recepten samen te stellen door structuur en vooral houdbaarheid te aligneren via verschillende methodes en rekenbladen. Op deze manier win je uiteraard heel wat tijd.

  • Premium

Nieuwe recepturen

16/11/2016

  • Premium

Glacering zorgen voor uitstraling

16/11/2016

De glacering van taarten is met het oog op de uitstraling van de creaties uiterst belangrijk. Afwerkingen met ganache, glaçage en/of gelei winnen duidelijk terrein door de productieve en strakke afwerking die mogelijk is.

  • Premium

Yuzu zorgt voor diepte in chocolaterie

22/8/2016

Yuzu zorgt voor diepte in chocolaterie

  • Premium

Citrus opent verrassende perspectieven

22/8/2016

Citrus opent verrassende perspectieven