
12/10/2021
Togo Matsuda mag zich de nieuwe Belgische World Chocolate Master noemen. Drie topchocolatiers haalden het onderste uit de kan en werkten vijf opdrachten uit die ze aan een vijfkoppige jury voorlegden.

11/1/2021
De glacering van taarten is met het oog op de uitstraling van de creaties uiterst belangrijk. Afwerkingen met ganache, glaçage en/of gelei winnen duidelijk terrein door de productieve en strakke afwerking die mogelijk is.

7/5/2019
Matcha thee is een ingrediënt dat meer en meer opduikt in patisserie- en chocolaterietoepassingen. Is het een trend, een hype of spelen eerder oosterse invloeden een rol? We proberen een genuanceerd antwoord te vinden door op zoek te gaan naar de oorsprong, de verwerking en de commercialisering van dit superfood.

17/9/2018
Ganache Solution is een gezamenlijk project van Alexandre Bourdeaux en Yuri Cestari, ex-Callebaut adviseurs. Hun jarenlange ervaring die ze konden vergaren tijdens demonstraties, technische ondersteuning in ontelbare grote en kleine chocoladebedrijven en de daarop aansluitende vragen verwerkten ze in een onlinesoftware. Deze software is een hulpmiddel om ganacherecepten op verschillende manieren te verbeteren en om nieuwe recepten samen te stellen door structuur en vooral houdbaarheid te aligneren via verschillende methodes en rekenbladen. Op deze manier win je uiteraard heel wat tijd.

16/11/2016

16/11/2016
De glacering van taarten is met het oog op de uitstraling van de creaties uiterst belangrijk. Afwerkingen met ganache, glaçage en/of gelei winnen duidelijk terrein door de productieve en strakke afwerking die mogelijk is.

22/8/2016
Yuzu zorgt voor diepte in chocolaterie

22/8/2016
Citrus opent verrassende perspectieven