- 14 december 2020
PMG BELGIUM CHOCOLATE AWARDS 2021
DE AWARDS DIE HET VAKMANSCHAP VAN DE CHOCOLATIER
IN DE KIJKER ZETten
In het voorjaar van 2021 vindt de 9e editie van de PMG Belgium Chocolate Awards plaats, een initiatief van het Belgische vakblad Chocolaterie. Met de PMG Belgium Chocolate Awards belonen we opnieuw de beste chocoladecreaties en zetten we uw vakmanschap volop in de kijker! Deelname aan de wedstrijd is mogelijk voor chocoladeprofessionals en studenten. Hiervoor kunt u zowel uw beste praline of chocolate bar inschrijven!
Alle creaties worden beoordeeld door een professionele vakjury.
Het verslag van de wedstrijd zal achteraf te bekijken zijn via een online magazine in het teken van de Chocolate Awards.
Daarin zullen ook de winnaars van de PMG Belgium Chocolate Awards 2021 bekend worden gemaakt.
SCHRIJF UW CREATIE IN
Schrijf u in via onderstaande online inschrijvingsformulieren en ontvang na inschrijving een link naar het dossier dat u meteen of later kunt invullen.
Inschrijvingsformulier Professionelen - cat. Praline
THEMA
2021 zal helemaal in het teken staan van de Olympische Spelen in Tokio . Het thema heeft aspecten genoeg waar u inspiratie kan uithalen: alle olympische sporten, de stad Tokio of Japan, Aziatische smaken, alle deelnemende landen, ...
Laat uw inspiratie de vrije loop en creëer een opvallende, lekkere praline of chocoladebar.
CATEGORIEEN
Zowel studenten als professionelen kunnen zich inschrijven voor deze vakwedstrijd in de categorieën:
- Professionelen - Best Praline
- Professionelen - Best Filled chocolate bar
- Scholen/opleidingen - Best Praline
WAAROM DEELNEMEN
Deelnemen aan de Belgium Chocolate Awards is niet alleen een unieke kans om een objectief oordeel van een expert te krijgen over uw chocoladeproduct, de top 3 creaties worden ook uitgebreid in beeld gebracht en besproken tijdens de bekendmaking van de winnaars in het extra Belgium Chocolate Awards onlinemagazine van 20 mei 2021. Behalve de wijde verspreiding naar professionelen binnen de food retail, sturen we eveneens een persbericht uit naar de belangrijkste regionale en nationale uitgeverijen als extra visibiliteit voor de winnaar. Niet zomaar een prestigieuze prijs dus, maar wel eentje die heel wat media-aandacht oplevert. Aan de winnaars wordt ten slotte persoonlijk de trofee overhandigd en elke laureaat ontvangt na de wedstrijd een certificaat. Is uw motivatie om iets nieuws en unieks te creëren extra aangewakkerd en bent u overtuigd om uw creatie op ons los te laten en ons versteld te doen staan van een nieuw smaakbommetje?
WINNAARS AAN HET WOORD

winnaar 2019 – praline 'MallowStick'
"Met onze MallowStick praline vielen we 2 keer in de prijzen. We kregen de award voor beste praline en eerste prijs voor beste design. Ons verhaal werd snel opgepikt door de lokale en nationale media waardoor de zaak een enorme boost kreeg, mensen kwamen van alle uithoeken van ’t land om deze pralines te komen proeven. Als je dan de prijzen kan verzilveren dan heb je in de zomer net dat tikkeltje meer werk en die trend zet zich dan verder in de seizoenen die volgen."
ONTDEK HIER ALLE WINNAARS
DEELNEMEN
Deelnemen aan de wedstrijd gebeurt in 3 stappen:
- Inschrijven (deadline: 28/02/2021)
- Dossier samenstellen (deadline: 08/04/2021)
- Creatie inleveren voor jurering (19-20/04/2021)
INSCHRIJVEN
Heeft u een unieke praline en/of chocoladetablet gecreëerd die u wilt voorstellen aan Chocolaterie en aan onze jury? Aarzel dan niet en stel deze aan ons voor.
Schrijf u in voor de wedstrijd via de onderstaande online inschrijvingsformulieren. U ontvangt na inschrijving een link naar het dossier dat u meteen of later kunt invullen.
Inschrijvingsformulier Professionelen - cat. Praline
Inschrijvingsformulier Professionelen - cat. Chocolate Bar
JURERING CREATIES
Voor deelname in de categorie 'best praline' bestaat dit uit 20 wedstrijdpralines van uw praline.
Voor deelname in de categoriëen 'bars' bestaat dit uit 10 repen.
Om alles coronaproof te organiseren, zal de jurering doorgaan in de kantoren van Professional Media Group te Zedelgem.
Wanneer?
woensdag 21 april 2021
Aanleveren creaties?
maandag 19 april 2021
of
dinsdag 20 april 2021
UITREIKING AWARDS
De chocolatiers van wie de praline of chocoladereep behoort tot de top 3, worden op 26 april op de hoogte gebracht van hun nominatie. Zij moeten ofwel 100 pralines ofwel 100 chocoladerepen in een commerciële uitvoering voorzien tegen ten laatste 11 mei. Deze creaties worden dan verstuurd in een Chocolate Awards Sample Box naar 100 mensen die hierop hebben ingetekend. Deze top 3 creaties zullen ook in beeld komen en besproken worden tijdens de bekendmaking in het online magazine dat verschijnt op 20 mei 2021.
Behalve een wijde verspreiding naar professionals binnen de food retail wordt er ook een persbericht uitgestuurd naar alle belangrijkste regionale en nationale uitgeverijen als extra visibiliteit voor de winnaar.
partners
Belgium Chocolate Awards is een initiatief van Chocolaterie in samenwerking met:
CONTACT
Voor alle bijkomende informatie over de wedstrijd en/of mogelijkheden tot samenwerking,
kunt u ons gerust contacteren.
WEDSTRIJD
Contacteer MARIE VERHULST
Tel: +32(0)50/24.04.04
Email: vem@pmg.be
PARTNERSHIPS
Contacteer GREGORY SMET
Tel: +32(0)50/24.04.04
Email: grs@pmg.be