PMG BELGIUM CHOCOLATE AWARDS 2021

DE AWARDS DIE HET VAKMANSCHAP VAN DE CHOCOLATIER
IN DE KIJKER ZETten

PralinesIn het voorjaar van 2021 vindt de 9e editie van de PMG Belgium Chocolate Awards plaats, een initiatief van het Belgische vakblad Chocolaterie. Met de PMG Belgium Chocolate Awards belonen we opnieuw de beste chocoladecreaties en zetten we uw vakmanschap volop in de kijker! Deelname aan de wedstrijd is mogelijk voor chocoladeprofessionals en studenten. Hiervoor kunt u zowel uw beste praline of chocolate bar inschrijven!
Alle creaties worden beoordeeld door een professionele vakjury.
Het verslag van de wedstrijd zal achteraf te bekijken zijn via een online magazine in het teken van de Chocolate Awards.
Daarin zullen ook de winnaars van de PMG Belgium Chocolate Awards 2021 bekend worden gemaakt.

SCHRIJF UW CREATIE IN

Schrijf u in via onderstaande online inschrijvingsformulieren en ontvang na inschrijving een link naar het dossier dat u meteen of later kunt invullen.

Inschrijvingsformulier Professionelen - cat. Praline

Inschrijvingsformulier Professionelen - cat. Chocolate Bar

Inschrijvingsformulier Studenten - cat. Praline

logo chocolate awardsTHEMA

2021 zal helemaal in het teken staan van de  Olympische Spelen in Tokio . Het thema heeft aspecten genoeg waar u inspiratie kan uithalen: alle olympische sporten, de stad Tokio of Japan, Aziatische smaken, alle deelnemende landen, ...
Laat uw inspiratie de vrije loop en creëer een opvallende, lekkere praline of chocoladebar.

CATEGORIEEN

Zowel studenten als professionelen kunnen zich inschrijven voor deze vakwedstrijd in de categorieën:

- Professionelen - Best Praline
- Professionelen - Best Filled chocolate bar
- Scholen/opleidingen - Best Praline

WAAROM DEELNEMEN

Deelnemen aan de Belgium Chocolate Awards is niet alleen een unieke kans om een objectief oordeel van een expert te krijgen over uw chocoladeproduct, de top 3 creaties worden ook uitgebreid in beeld gebracht en besproken tijdens de bekendmaking van de winnaars in het extra Belgium Chocolate Awards onlinemagazine van 20 mei 2021. Behalve de wijde verspreiding naar professionelen binnen de food retail, sturen we eveneens een persbericht uit naar de belangrijkste regionale en nationale uitgeverijen als extra visibiliteit voor de winnaar. Niet zomaar een prestigieuze prijs dus, maar wel eentje die heel wat media-aandacht oplevert. Aan de winnaars wordt ten slotte persoonlijk de trofee overhandigd en elke laureaat ontvangt na de wedstrijd een certificaat. Is uw motivatie om iets nieuws en unieks te creëren extra aangewakkerd en bent u overtuigd om uw creatie op ons los te laten en ons versteld te doen staan van een nieuw smaakbommetje? mediawaarde

WINNAARS AAN HET WOORD

Wim VyvermanWim Vyverman
winnaar 2019 – praline 'MallowStick'
"Met onze MallowStick praline vielen we 2 keer in de prijzen. We kregen de award voor beste praline en eerste prijs voor beste design. Ons verhaal werd snel opgepikt door de lokale en nationale media waardoor de zaak een enorme boost kreeg, mensen kwamen van alle uithoeken van ’t land om deze pralines te komen proeven. Als je dan de prijzen kan verzilveren dan heb je in de zomer net dat tikkeltje meer werk en die trend zet zich dan verder in de seizoenen die volgen."

ONTDEK HIER ALLE WINNAARS

DEELNEMEN

Deelnemen aan de wedstrijd gebeurt in 3 stappen:

  1. Inschrijven (deadline: 28/02/2021)
  2. Dossier samenstellen (deadline: 08/04/2021)
  3. Creatie inleveren voor jurering (19-20/04/2021)

INSCHRIJVEN

Heeft u een unieke praline en/of chocoladetablet gecreëerd die u wilt voorstellen aan Chocolaterie en aan onze jury? Aarzel dan niet en stel deze aan ons voor.
Schrijf u in voor de wedstrijd via de onderstaande online inschrijvingsformulieren. U ontvangt na inschrijving een link naar het dossier dat u meteen of later kunt invullen.

Inschrijvingsformulier Professionelen - cat. Praline

Inschrijvingsformulier Professionelen - cat. Chocolate Bar

Inschrijvingsformulier Studenten - cat. Praline

WEDSTRIJDREGLEMENT

JURERING CREATIES

Voor deelname in de categorie 'best praline' bestaat dit uit 20 wedstrijdpralines van uw praline.
Voor deelname in de categoriëen 'bars' bestaat dit uit 10 repen.

Om alles coronaproof te organiseren, zal de jurering doorgaan in de kantoren van Professional Media Group te Zedelgem.

Wanneer? 
woensdag 21 april 2021

Aanleveren creaties?
maandag 19 april 2021
of
dinsdag 20 april 2021

UITREIKING AWARDS

De chocolatiers van wie de praline of chocoladereep behoort tot de top 3, worden op 26 april op de hoogte gebracht van hun nominatie. Zij moeten ofwel 100 pralines ofwel 100 chocoladerepen in een commerciële uitvoering voorzien tegen ten laatste 11 mei. Deze creaties worden dan verstuurd in een Chocolate Awards Sample Box naar 100 mensen die hierop hebben ingetekend.  Deze top 3 creaties zullen ook in beeld komen en besproken worden tijdens de bekendmaking in het online magazine dat verschijnt op 20 mei 2021.

Behalve een wijde verspreiding naar professionals binnen de food retail wordt er ook een persbericht uitgestuurd naar alle belangrijkste regionale en nationale uitgeverijen als extra visibiliteit voor de winnaar.

partners 

Belgium Chocolate Awards is een initiatief van Chocolaterie in samenwerking met:

In samenwerking met

CONTACT

Voor alle bijkomende informatie over de wedstrijd en/of mogelijkheden tot samenwerking,
kunt u ons gerust contacteren. 

WEDSTRIJD

vem

Contacteer MARIE VERHULST
Tel: +32(0)50/24.04.04
Email: vem@pmg.be 

 

PARTNERSHIPS

grs

Contacteer GREGORY SMET
Tel: +32(0)50/24.04.04
Email: grs@pmg.be

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Chocolaterie 

Chocolaterie maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.