WINNAARS AAN HET WOORD
Marc Desagre
winnaar 2012 - praline 'Saint-Martin'
“Mijn overwinning zorgde voor een stijging in de omzet van 40% voor de twee opvolgende jaren. Ook nu nog, zeven jaar later, hebben we nog steeds nieuwe klanten die komen vragen naar 'de groene praline'."
Jurgen Baert
winnaar 2013 - praline 'Asian Gold'
“Je leert mensen kennen die je anders niet zou tegenkomen en je kan je eigen niveau meten. Mijn zelfvertrouwen qua vakkennis is hierdoor sterk gestegen, met een deelname aan de World Chocolate Masters als gevolg."
Pascal De Deyne
winnaar 2014 - praline 'Fioro D'Oro
"De Belgium Chocolate Awards winnen is een énorme erkenning en bevestiging van je dagelijkse streven naar perfectie of wat je toch probeert te doen op professionneel vlak.
Het zorgt voor een boost om zo verder te doen. De creatie voor de Belgium Chocolate Award Box was bovendien een leuke samenwerking en uitwisseling met collega's die diezelfde spirit hebben om te streven naar de top."
Julie Vanborm
winnaar 2015 - praline 'Doorn'
"Ik nam deel aan de wedstrijd om te testen wat mijn niveau en mijn kunnen was. Ook om te zien wat de andere chocolatiers van smaakcombinaties gebruikten. Het is een toffe wedstrijd om deel te nemen en zeker omdat het de inzendingen blind beoordeeld worden. Zelf zorgde mijn overwinning voor de nodige publiciteit en naamsbekendheid, mocht ik in verschillende andere wedstrijden jureren, ...
Elk jaar zijn er hele mooie prijzen, inclusief cursussen van bekende chocolatiers waar je veel van kan leren."
Luuk Schaper
winnaar 2016 - praline 'Citrus Special'
"Door mijn overwinning heb ik veel mooie reacties gehad en nog meer klanten in onze winkel. Het belangrijkste is het leggen van nieuwe contacten in de chocoladewereld waar je in de toekomst nog veel aan kunt hebben."
Fien Oosthuyse
winnaar 2017 - praline 'Fassion'
"Motivatie is de grootste inspiratie! Door deel te nemen aan de wedstrijd heb ik geleerd om nieuwe technieken te gebruiken, ideeën om te zetten in waarheden, smaken te combineren en dit allemaal om zo tot een mooi eind resultaat te komen. Wat je met passie en liefde maakt, geef je ook door aan de mensen die er van proeven."
Niels Segers
winnaar 2018 - praline 'El Rojo'
"De wedstrijd is zeer ruim en divers interpreteerbaar met verschillen inschrijvingscategorieën en dus voor elk wat wils. Je kan jezelf helemaal laten gaan en tot het uiterste drijven in smaken, decoraties en concepten. Je botst op grenzen waar je oplossingen voor moet vinden die nadien een voldaan en gemotiveerd gevoel geven. De wedstrijd is ten slotte toegankelijk voor iedereen; je hoeft je creatie niet ter plaatse te maken, enkel af te geven."
Win Vyverman
winnaar 2019 – praline 'MallowStick'
"Met onze MallowStick praline vielen we 2 keer in de prijzen. We kregen de award voor beste praline en eerste prijs voor beste design. Ons verhaal werd snel opgepikt door de lokale en nationale media waardoor de zaak een enorme boost kreeg, mensen kwamen van alle uithoeken van ’t land om deze pralines te komen proeven. Als je dan de prijzen kan verzilveren dan heb je in de zomer net dat tikkeltje meer werk en die trend zet zich dan verder in de seizoenen die volgen."
HANNES D'HEEDENE
winnaar 2021 - praline 'Cats'
"De wedstrijd stimuleerde mij om mezelf een stukje heruit te vinden. Het zoeken naar nieuwe smaken en decoraties houdt je scherp en dan zorgt de eerste plaats voor een gelukzalige voldoening. Dankzij die erkenning als jonge chocolatier krijg je respect van collega's. Onze naam wordt in eigen gemeente opgewaardeerd en we genoten zelfs van buitenlandse interesse. De reacties van collega's, vrienden en klanten waren stuk voor stuk positief en daar doen we het allemaal voor."
partners
Belgium Chocolate Awards is een initiatief van Chocolaterie in samenwerking met:
##campagne:12##




