Chocolade decoraties

Méditerranée

méditerranée chocoladebar

anna koek

beschrijving gevulde chocoladereep

interne opbouw

Het reepje bevat drie afzonderlijke vullingen. Deze vullingen passen goed bij elkaar en bevatten alle drie amandel met daarnaast één van de gedroogde zuidvruchten. In geen van de drie vullingen is chocolade gebruikt; in alle drie voeren fruit en noten dus de boventoon.

1. Het donkere deel bevat een marsepein, gezoet met in abrikozenlikeur geweekte en gehakte abrikozen, met daarnaast een abrikozencrème. Ook is nootmuskaat aan deze vulling toegevoegd.

2. Het melkdeel bevat in dessertwijn geweekte en gehakte vijgen en geroosterd amandelschaafsel, samengehouden door een honingkaramel.

3. Het witte deel bevat een zachte crème van dadel en amandel, met daarin kleine stukjes walnoot.

coating

Het reepje bestaat uit drie delen, elk in een andere kleur: wit, melk (55% + 10% wit) en donker (70%).

decoratie

De decoratie zit deels in de vorm: een zon met zes stralen, waarbij het goud de aanwezigheid en het licht van de zon nog eens versterkt.

concept

Voor dit reepje heb ik gebruikgemaakt van uit de mediterrane natuur afkomstige noten en gedroogde vruchten. Het idee om drie verschillende vullingen te combineren in één reepje pakte wonderlijk goed uit en levert een heerlijke snack op: niet te zoet en vol heerlijke smaken.

Anna Koek

opleiding

Anna haar interesse begon simpelweg tijdens het bakken van een taart. In een taartenboek kwam ze tegen hoe ze een praline kon maken en ze probeerde dit vervolgens uit. Ze volgde daarna enkele workshops en de opleiding tot chocolatier aan het ROC in Amsterdam. Ook volgde ze een weekcursus bij Callebaut en liep ze stage bij een chocolatier en een brood- en banketbakker. In 2019 heeft ze haar eigen webshop BonoBono Bonbons geopend. Sinds dat moment verkoopt ze haar eigen biologische, handgemaakte chocoladeproducten online.

contact

BonoBono Bonbons
Jan Van Galenstraat 18, 6512HK Nijmegen, Nederland
0031 653 190 825
info@bonobono.nl
www.bonobono.nl

Wat heb je nodig

Krijg GRATIS toegang tot het artikel
of
Proef ons gratis!Word één maand gratis premium partner en ontdek alle unieke voordelen die wij u te bieden hebben.
  • checkwekelijkse newsletter met nieuws uit uw vakbranche
  • checkdigitale toegang tot 35 vakbladen en financiële sectoroverzichten
  • checkuw bedrijfsnieuws op een selectie van vakwebsites
  • checkmaximale zichtbaarheid voor uw bedrijf
Heeft u al een abonnement? 

Gerelateerde artikels

Chocolaterie Leveranciersgids

Chocolaterie Leveranciersgids

Suikerreductie in chocolade

Welke implicaties brengt suikervervanging in chocolade en aanverwante producten met zich mee? Als partners van de Belgium Chocolate Awards geven Ir. Claudia Delbaere (Cacaolab) en Ir. Davy Van de Walle (Universiteit Gent) tekst en uitleg hierover.

Verras met exclusieve pralines

Verras met exclusieve pralines Verras familie, vrienden en/of collega's tijdens de eindejaarsperiode met de exclusieve smaakbox 'The Best Of Belgium Chocolate Awards'. Een exclusieve smaakbox samengesteld met 5 x 5 signature pralines die gebaseerd zijn op de winnende pralines van de Belgium Chocolate Awards . De box bevat 5 variëteiten : - exotisch fruit en karamel - cassis en kokos - vlierbloesem en kruiden - duindoornbes en kokos - yuzu, sinaas en praliné Elke praline zorgt door zijn creativiteit, originele samenstelling en selectie van topingrediënten voor een unieke smaakbeleving . De luxueuze en stijlvolle box bevat 25 heerlijke pralines en een inlegkarton met de voorstelling van de chocolatiers en het verhaal achter hun creaties. Ideaal als geschenk of om samen van te genieten tijdens de feestdagen. BESTELLEN Chocoladebox: 29 euro (incl. btw) Verzending binnen België: 6 euro (incl. btw) Wenst u de box als relatiegeschenk te bestellen, vraag dan een ...

Wie zijn de beste chocolatiers van het land?

Gault&Millau heeft voor de tiende keer de toppers van de Belgische chocolateriebranche bekend gemaakt. Wie mag zich tot 'Chocolatier van het Jaar 2026' benoemen in Vlaanderen, Wallonië en Brussel? En wie werd tot 'Discovery of the Year' bekroond?

Print Magazine

Recente Editie
29 augustus 2025

Nu lezen

Ontdek de nieuwste editie van ons magazine, boordevol inspirerende artikelen, diepgaande inzichten en prachtige visuals. Laat je meenemen op een reis door de meest actuele onderwerpen en verhalen die je niet wilt missen.

In dit magazine