Méditerranée


beschrijving gevulde chocoladereep
interne opbouw
Het reepje bevat drie afzonderlijke vullingen. Deze vullingen passen goed bij elkaar en bevatten alle drie amandel met daarnaast één van de gedroogde zuidvruchten. In geen van de drie vullingen is chocolade gebruikt; in alle drie voeren fruit en noten dus de boventoon.
1. Het donkere deel bevat een marsepein, gezoet met in abrikozenlikeur geweekte en gehakte abrikozen, met daarnaast een abrikozencrème. Ook is nootmuskaat aan deze vulling toegevoegd.
2. Het melkdeel bevat in dessertwijn geweekte en gehakte vijgen en geroosterd amandelschaafsel, samengehouden door een honingkaramel.
3. Het witte deel bevat een zachte crème van dadel en amandel, met daarin kleine stukjes walnoot.
coating
Het reepje bestaat uit drie delen, elk in een andere kleur: wit, melk (55% + 10% wit) en donker (70%).
decoratie
De decoratie zit deels in de vorm: een zon met zes stralen, waarbij het goud de aanwezigheid en het licht van de zon nog eens versterkt.
concept
Voor dit reepje heb ik gebruikgemaakt van uit de mediterrane natuur afkomstige noten en gedroogde vruchten. Het idee om drie verschillende vullingen te combineren in één reepje pakte wonderlijk goed uit en levert een heerlijke snack op: niet te zoet en vol heerlijke smaken.
Anna Koek
opleiding
Anna haar interesse begon simpelweg tijdens het bakken van een taart. In een taartenboek kwam ze tegen hoe ze een praline kon maken en ze probeerde dit vervolgens uit. Ze volgde daarna enkele workshops en de opleiding tot chocolatier aan het ROC in Amsterdam. Ook volgde ze een weekcursus bij Callebaut en liep ze stage bij een chocolatier en een brood- en banketbakker. In 2019 heeft ze haar eigen webshop BonoBono Bonbons geopend. Sinds dat moment verkoopt ze haar eigen biologische, handgemaakte chocoladeproducten online.
contact
BonoBono Bonbons
Jan Van Galenstraat 18, 6512HK Nijmegen, Nederland
0031 653 190 825
info@bonobono.nl
www.bonobono.nl