Belgium Chocolate Awards 2023 in teken van natuur

In 2023 organiseert het Belgische vakblad Chocolaterie de 11e editie van de Belgium Chocolate Awards. Met dit initiatief belonen we opnieuw de beste chocoladecreaties en -concepten en zetten we uw vakmanschap volop in de kijker. In navolging van de jubilieumeditie worden de 5 categorieën behouden. Er komt zelfs nog een 6e categorie bij voor Beste Chocolatier van het Jaar. En het thema? We laten de natuur graag uw inspiratiebron zijn.

belgium hcocolate awards 2023

thema

In 2023 zullen de Belgium Chocolate Awards volledig in het teken staan van natuur. De natuur vormt een onuitputtelijke bron van inspiratie, zowel voor de vormen als voor het smakenpalet: de wondere wereld van het dierenrijk, de kleurrijke planten, fleurrijke bloemen, smaakvolle cacaovruchten ... Het thema geldt enkel voor de categorieën Praline en Gevulde Chocoladereep. Laat uw inspiratie de vrije loop en verras ons met uw unieke creatie.

CATEGORIEËN

BESTE PRALINE EN GEVULDE CHOCOLADEREEP

Net als in de voorgaande edities gaan we ook dit jaar op zoek naar de Beste Praline en de Beste Gevulde Chocoladereep van het Jaar. De categorie pralines staat open voor zowel professionelen als voor studenten. De categorie chocoladerepen is enkel voor professionelen. De jury zal opnieuw bestaan uit referenties uit de chocoladesector. De jurering van de pralines en de gevulde chocoladerepen zal doorgaan tijdens de Belgium Chocolate Awards Day op 25 mei.

juryleden belgium chocolate awards
De jury voor de pralines en gevulde chocoladerepen zal opnieuw bestaan uit referenties uit de chocoladesector. De jurering van deze categorieën zal doorgaan op Belgium Chocolate Awards Day zelf op 25 mei

BESTE BEAN-TO-BARCHOCOLADEREEP

Van cacaoboon tot chocoladereep, wereldwijd is er steeds meer interesse van chocolatiers om het volledige proces zelf in handen te nemen: van het uitzoeken van de betere cacaobonen tot het roosteren en malen van de bonen tot de afgewerkte chocolade. Bent u volledig mee met het bean-to-barverhaal? Schrijf u dan in voor de beste bean-to-barchocoladereep (voor professionelen). Hiervoor zal opnieuw een aparte jury worden samengesteld met specialisten ter zake.

BESTE CHOCOLADECONCEPT

In de categorie Beste Chocoladeconcept gaan we op zoek naar nieuw ontwikkelde producten, unieke ideeën en bijzondere concepten. Iedereen die een conceptueel verhaal heeft ontwikkeld met betrekking tot chocolade kan meedingen. Deze categorie staat open voor iedereen die professioneel met chocolade bezig is. De inzendingen zullen worden voorgelegd aan een professionele jury van innovatie- en marketingspecialisten.

BESTE WINKELINRICHTING

Heeft u onlangs geïnvesteerd in een nieuwe winkel of in een renovatie van uw winkelpand? Waag dan uw kans in de categorie Beste Winkelinrichting. Een jury onder leiding van Katelijn Quartier, academisch directeur van het Retail Design Lab, bekijkt en quoteert de projecten op basis van objectieve criteria. Een cruciaal aspect in de beoordeling van de jury is een overtuigend winkelconcept dat een perfecte mix van interieurinrichting (kleuren, materialen, verlichting) en visual merchandising belichaamt. De jury beoordeelt ook de mate van innovatie, een effectieve aanpak naar de doelgroep en een duidelijk herkenbaar corporate design. Deze categorie staat open voor chocolatiers, patissiers en bakkerijen.

BESTE CHOCOLATIER

Voor deze categorie kunt u zich niet zelf inschrijven. De finalisten worden bekomen via een bevraging in de sector, en het zijn de lezers van het magazine Chocolaterie die zullen stemmen.

belgium hcocolate awards
Net als in de voorgaande edities gaan we ook dit jaar op zoek naar de Beste Praline en de Beste Chocoladereep van het Jaar

Unieke kans om deel te nemen

CHOCOLATE AWARDS DAY

Als deelnemer van de awards verwachten wij u op de Chocolate Awards Day op 25 mei in Ter Groene Poorte. Tijdens deze dag worden alle prijzen uitgereikt en kunt u zich laten inspireren door nationale en internationale succesverhalen van chocolatiers en interessante workshops. Tijdens de pauzes en receptie wordt er ruim tijd voorzien om te netwerken.

bca chocolate awards
Laat u inspireren door nationale en internationale succesverhalen van chocolatiers en interessante workshops

INSPIRATIE ALOM

nationale visibiliteit
 Niet alleen een prestigieuze prijs dus, maar ook eentje die heel wat media-aandacht oplevert

Tijdens de Chocolate Awards Day ontdekt u:
– alle pralines die meedingen naar de Chocolate Awards
– alle chocoladerepen die meedingen naar de Chocolate Awards
– de laatste innovaties op het gebied van chocolade
– de best ingerichte winkels
– de nieuwste producten van onze partners

NATIONALE VISIBILITEIT VOOR DE WINNAARS

Deelnemen aan de Belgium Chocolate Awards is niet alleen een unieke kans om een objectief oordeel van een expert te krijgen over uw chocoladeproduct, de top 3 creaties worden ook uitgebreid in beeld gebracht en besproken. Behalve de wijde verspreiding naar professionelen binnen de food retail, sturen we eveneens een persbericht uit naar de belangrijkste regionale en nationale uitgeverijen als extra visibiliteit voor de winnaar. Niet alleen een prestigieuze prijs dus, maar ook eentje die heel wat media-aandacht oplevert. Aan de winnaars wordt ten slotte persoonlijk de trofee overhandigd en elke laureaat ontvangt na de wedstrijd een certificaat.

schrijf u in voor 15 maart

Deelnemen aan de Belgium Chocolate Awards is niet alleen een unieke kans om een objectief oordeel van een expert te krijgen over uw chocoladeproduct, de beste creaties worden ook uitgebreid in beeld gebracht en besproken. U wilt dit toch niet missen?

Schrijf je nu in

TIMING
Inschrijven Belgium Chocolate Awards:
deadline: 15 maart 2023

Indienen dossier Belgium Chocolate Awards:
deadline: 31 maart 2023

Belgium Chocolate Awards Day:
donderdag 25 mei 2023, van 09.00 tot 18.00 uur

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Chocolaterie 

Chocolaterie maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.