2. Shizen

beschrijving praline
interne opbouw
Bovenaan een fruitige 'pâte de fruit' van framboos met basilicum, daaronder een vanilleganache van Bleu de la Réunion en als afsluiter een praliné van amandelen uit Avole met gevriesdroogde framboos.
coating
De praline is gehuld in een flinterdunne laag van witte chocolade (Valrhona Ivoire 35%).
decoratie
De puurheid van de kleuren spreekt voor zich, met een detail van bladgoud bovenop.
concept
De Dag van het Natuurgroen is de inspiratiebron, een Japanse feestdag op 4 mei. Dit telt als basis voor de kleurencombinatie en ingrediënten. Het belangrijkste voor de jonge chocolatier is om te respecteren wat het seizoen te bieden heeft, daarom koos hij voor frambozen in de hoofdrol.
yannick haast
Opleiding
Opleiding Restaurant – Keuken aan Sint-Jozef-Geel
Specialisatiejaar Chocolatier - Patissier
werkervaring
- Gewerkt in restaurant Colette, het Hof van Cleve en Zilte
- Ondertussen heeft hij zijn eigen zaak, Historia Chocolatier
palmares
- Deelname Young Chef Olympiad in India in 2018
- Deelname Bocuse d'Or in 2018
- Winnaar Belgium Chocolate Award 2020, categorie Beste Praline bij de studenten

Contactgegevens
Historia Chocolatier
Hoogbuul 51 - 2250 Olen
+32(0)468/20.40.20
info@historia-chocolatier.be
www.historia-chocolatier.be
