Pralines

2. Shizen

bca

shizen

beschrijving praline

interne opbouw

Bovenaan een fruitige 'pâte de fruit' van framboos met basilicum, daaronder een vanilleganache van Bleu de la Réunion en als afsluiter een praliné van amandelen uit Avole met gevriesdroogde framboos.

coating

De praline is gehuld in een flinterdunne laag van witte chocolade (Valrhona Ivoire 35%).

decoratie

De puurheid van de kleuren spreekt voor zich, met een detail van bladgoud bovenop.

concept

De Dag van het Natuurgroen is de inspiratiebron, een Japanse feestdag op 4 mei. Dit telt als basis voor de kleurencombinatie en ingrediënten. Het belangrijkste voor de jonge chocolatier is om te respecteren wat het seizoen te bieden heeft, daarom koos hij voor frambozen in de hoofdrol. 

yannick haast

Opleiding

Opleiding Restaurant – Keuken aan Sint-Jozef-Geel
Specialisatiejaar Chocolatier - Patissier

werkervaring

- Gewerkt in restaurant Colette, het Hof van Cleve en Zilte
- Ondertussen heeft hij zijn eigen zaak, Historia Chocolatier

palmares

- Deelname Young Chef Olympiad in India in 2018
- Deelname Bocuse d'Or in 2018
- Winnaar Belgium Chocolate Award 2020, categorie Beste Praline bij de studenten

yannick

Contactgegevens

Historia Chocolatier
Hoogbuul 51 - 2250 Olen
+32(0)468/20.40.20
info@historia-chocolatier.be
www.historia-chocolatier.be

Wat heb je nodig

Krijg GRATIS toegang tot het artikel
of
Proef ons gratis!Word één maand gratis premium partner en ontdek alle unieke voordelen die wij u te bieden hebben.
  • checkwekelijkse newsletter met nieuws uit uw vakbranche
  • checkdigitale toegang tot 35 vakbladen en financiële sectoroverzichten
  • checkuw bedrijfsnieuws op een selectie van vakwebsites
  • checkmaximale zichtbaarheid voor uw bedrijf
Heeft u al een abonnement? 

Meer weten over

Print Magazine

Recente Editie
29 augustus 2025

Nu lezen

Ontdek de nieuwste editie van ons magazine, boordevol inspirerende artikelen, diepgaande inzichten en prachtige visuals. Laat je meenemen op een reis door de meest actuele onderwerpen en verhalen die je niet wilt missen.

In dit magazine