- 05 februari 2020
- Door Laura Engels
- | 7 min. leestijd
Onderzoek Chocolaterie wijst uit: vraag vegan chocolade groeit
Steeds meer Belgen streven een veganistisch leef- en eetpatroon na. Voor hen behelst dit echter meer dan alleen het vermijden van de consumptie van dierlijke producten. Het is een filosofie en een levenswijze, wat zich vertaalt naar een bewuster en selectiever consumentengedrag. Uit een onderzoek van Chocolaterie blijkt dat veganisme haar invloed niet heeft gemist in de wereld van de patisserie en confiserie. Dit brengt voor ambachtelijke chocolatiers uitdagingen met zich mee: het vervangen van ingrediƫnten waarvan het ontbreken ervan jaren terug quasi ondenkbaar zou zijn geweest. Hoe gaat u, als chocolatier, hiermee om?
Gratis dit artikel lezen?
Registreer en word gratis online abonnee
Ben je al abonnee?
Meld je aan en krijg toegang tot de website
Door te registreren ontvangt u de newsletter. De newsletter kan u te allen tijde en zonder verdere formaliteiten opzeggen. Wij garanderen u dat uw e-mailadres en andere persoonlijke gegevens nooit aan derden worden doorgegeven en enkel gebruikt worden voor het versturen van de newsletter.
Door u in te schrijven, gaat u akkoord met De privacyvoorwaarden.