Belgium chocolate awardsPremium

El RojoBELGIUM CHOCOLATE AWARDS 2018

Categorie: Best Praline Professionals

Chocolatier: Niels Segers

Naam creatie: El Rojo

Beschrijving: De rode kleur van deze praline doet denken aan fruitsmaken als kersen,framboos, passie, … Na deze verfrissende smaak wordt het smaakpalet in evenwicht gebracht met een zoet karamelaroma. Op het einde proef je nog een geroosterde sesamsmaak.

Wat heb je nodig

Krijg GRATIS toegang tot het artikel
of
Proef ons gratis!Word één maand gratis premium partner en ontdek alle unieke voordelen die wij u te bieden hebben.
  • checkwekelijkse newsletter met nieuws uit uw vakbranche
  • checkdigitale toegang tot 35 vakbladen en financiële sectoroverzichten
  • checkuw bedrijfsnieuws op een selectie van vakwebsites
  • checkmaximale zichtbaarheid voor uw bedrijf
Heeft u al een abonnement? 

Gerelateerde artikels

Niels Segers maakt beste en mooiste praline op Belgium Chocolate Awards

Niels Segers maakt beste en mooiste praline op Belgium Chocolate Awards Niels Segers sleept zowel de prijs van beste als van mooiste praline in de wacht. Twee vliegen in één klap en een terechte winnaar. Hij werkte onder meer met Tonkabonen, vanille en sesamzaad.

Visie: Paul Segers

Paul Segers is al sinds 1992 verantwoordelijk voor de verdeling van het assortiment van Rémy Cointreau. In die 26 jaar heeft hij de sector in het algemeen, en het gebruik van alcohol in het bijzonder, zien evolueren. Rémy Cointreau is tevens trouwe partner van de Belgium Chocolate Awards.

Video: praline El Rojo

Video: praline El Rojo Opvallen deed zijn praline El Rojo alvast. En ook de smaken konden de jury overtuigen: Niels Segers behaalde de eerste prijs bij de professionelen. Tevens mocht hij ook de prijs voor mooiste creatie mee naar huis nemen. Zijn praline bestaat uit twee delen die met elkaar verkleefd worden, gescheiden door een flinterdun laagje chocoladedecoratie. Niels Segers geeft het vak chocolaterie aan Hotelschool Gent. “Ik zoek altijd naar een goede zoet-zuurbalans, in combinatie met een krokantje of iets zouts. Door twee vormen te combineren krijg je een volledig nieuwe soort praline.”

Goût Fou presenteert: de chocoladepuzzel

Justine en Niels kwamen met een nieuw concept in 2022: de chocoladepuzzel. “Met de drie eetbare puzzels ga je op ontdekking, dus het is zowel educatief als lekker in de mond”, aldus Justine.

Print Magazine

Recente Editie
29 augustus 2025

Nu lezen

Ontdek de nieuwste editie van ons magazine, boordevol inspirerende artikelen, diepgaande inzichten en prachtige visuals. Laat je meenemen op een reis door de meest actuele onderwerpen en verhalen die je niet wilt missen.

In dit magazine