ChocoladePremium

EXTRA OMZET DOOR CHOCOLADEDRANKEN

Ontdek verschillende combinaties

Met een minimum aan moeite en investeringen kan je chocoladedranken makkelijk in de zaak aanbieden. Beperk je zeker niet tot dranken met enkel chocolade, maar durf te combineren met andere ingrediënten. Hiervoor bestaan gelukkig verschillende mogelijkheden. Zeker chocoladedranken die met alcohol omgetoverd worden tot een heerlijke cocktail, zijn zeer in trek.

EXTRA OMZET

Als chocolatier chocoladedranken maken en aanbieden in de zaak vergt, in vergelijking met pralines en andere chocoladeproducten, minder moeite, en kan voor een mooie omzet zorgen boven op het huidige aanbod. Indien je plaats hebt in de zaak kan je de klanten ter plaatse een drank laten consumeren. Want klanten in de zaak hebben, verleidt anderen ook eens een kijkje te komen nemen. Indien de zaak zich er niet toe leent om klanten ter plaatse hun drank te laten consumeren is dit, net zoals koffie, een ideaal takeawayproduct.

MELK OF WATER

Chocoladedranken kun je bereiden op basis van melk of water. Het voordeel van melk is de volle smaak die je aan een chocoladedrank geeft, die je met water niet kunt bereiken. Aan de andere kant is het grote voordeel van water het feit dat dit zeer goedkoop is. De smaak is wel minder vol.

WARME DRANKEN

Vooral tijdens de wintermaanden kennen warme chocoladedranken een stijging in verkoop. Er zijn verschillende opties om dit aan te bieden. Zo breidde Java recent nog zijn lijn van koffiemachines uit met het model Java Pro Capsule System 3.5. Met deze automaat kunnen warme dranken worden gemaakt met capsules en warm water. Bij deze automaat zijn er naast verschillende koffiesmaken nu ook capsules beschikbaar met Max Havelaar chocolade. Een doos bevat zestien capsules. Callebaut lanceerde onlangs het concept Hot Chocolate. Zakjes met chocoladecallets voor dranken op basis van warme melk. Groot pluspunt van Hot Chocolate is de makkelijke en snelle bereiding. Stoom de melk en de klant voegt zelf een zakje met callets toe voor het belevingsaspect. De zakjes zijn te verkrijgen in zes verschillende smaken: donkere chocolade, melkchocolade, witte chocolade, karamel, cappuccino en honing.

ALCOHOLISCHE DRANKEN

Chocoladedranken met alcohol leveren lekkere combinaties op. De combinaties hiervan zijn bovendien enorm breed. Cécémel biedt onder het concept Choc-tails en Cécémel Specials chocoladedranken aan met alcohol. Choc-tails zijn, zoals de naam het al verraadt, cocktails met chocolade en alcohol, zoals tequila, kriek, calvados ... Cécémel Specials zijn makkelijke bereidingen met Baileys, Cointreau, Amaretto, rum, Batida de Coco … Ook Cointreau springt op de kar van de alcoholische chocoladedranken met het concept Cointreau Choc op basis van warme chocolademelk.

INVESTERINGEN

We maken een onderscheid tussen warme dranken, koude dranken en alcoholische dranken. Elk van hen vraagt om specifieke, maar geen onoverkomelijke investeringen. Een stomer of een capsuleautomaat is essentieel voor warme dranken. Daarnaast zijn ook bekers en lepeltjes voor takeaway, glazen, een shaker en ijs onmisbaar. Al naargelang van het soort drank die je wilt aanbieden, heb je verschillende ingrediënten nodig. Sommige bereidingen vereisen uiteraard meer ingrediënten dan andere.

PROMOTIE

Om de dranken extra te promoten en een aantrekkelijke presentatie te kunnen leveren, beschikken de verschillende leveranciers over allerhande POS-materiaal en leuke extra's zoals glazen of een shaker.

Wat heb je nodig

Krijg GRATIS toegang tot het artikel
of
Proef ons gratis!Word één maand gratis premium partner en ontdek alle unieke voordelen die wij u te bieden hebben.
  • checkwekelijkse newsletter met nieuws uit uw vakbranche
  • checkdigitale toegang tot 35 vakbladen en financiële sectoroverzichten
  • checkuw bedrijfsnieuws op een selectie van vakwebsites
  • checkmaximale zichtbaarheid voor uw bedrijf
Heeft u al een abonnement? 

Gerelateerde artikels

Chocoladedranken het hele jaar door

Chocolademelk is hot. Zeker tijdens de koude wintermaanden is het een favoriet onder de warme dranken, maar ook tijdens de warmere maanden blijft de zoete drank verkopen. Gestimuleerd door de koffiehype, wordt chocolademelk nu ook in een uitgebreid aantal smaken aangeboden, waardoor de drank in de lift zit. Bovendien kan het in kleine verpakkingen worden verkocht, wat het een ideale aanvulling in geschenkmanden maakt.

Chocolatier met prijswinnend degustatiesalon

David Van Acker en Pieter de Volder van ZUUT zijn geen onbekenden voor vakblad Chocolaterie. In 2023 wonen ze met hun eigen interieurcreaties nog de toenmalige Best Shop Design-categorie van de Belgium Chocolate Awards. Tijdens een bezoek aan hun fantasierijke winkel in Leuven spraken we over de geschiedenis van ZUUT en wat de toekomst brengt.

Cacaojenever op de Jeneverfeesten 2025

Chocoladehuis BOON en Fryns Distillery brengen tijdens de Jeneverfeesten 2025 hun vakmanschap samen in een een chocoladen jeneverkogel. Die is gevuld met Vieux Système-jenever en gerold in cacaonibs voor extra crunch. Proeven op 18 en 19 oktober.

Warme dranken

Vooral tijdens de wintermaanden kennen warme dranken een stijging in verkoop. Als chocolatier kiest u het best voor koffie en thee van kleinere leveranciers met artisanale producten, die ook in de lijn liggen van uw assortiment. Wie op zoek gaat naar een uitgesproken smaak of kwaliteit, kan eens voor een originekoffie kiezen. Als chocolatier chocoladedranken maken en aanbieden vergt, in vergelijking met pralines en andere chocoladeproducten, minder moeite, en kan voor een mooie omzet zorgen boven op het huidige aanbod. Verschillende merken bieden geschenkmanden- en pakketjes aan die het goed doen tijdens feestperiodes.

Print Magazine

Recente Editie
29 augustus 2025

Nu lezen

Ontdek de nieuwste editie van ons magazine, boordevol inspirerende artikelen, diepgaande inzichten en prachtige visuals. Laat je meenemen op een reis door de meest actuele onderwerpen en verhalen die je niet wilt missen.

In dit magazine