Tropical

beschrijving gevulde chocoladereep
interne opbouw
Bestaat uit 3 laagjes, waaronder een laagje van mango-, passievrucht- en ananasgelei. Als tweede laag een ganache van originechocolade met yoghurt én als derde laag een amandelpraliné met krokantje van gepofte quinoa in gekarameliseerde bruine suiker, ahornsiroop en zout.
coating
De coating bestaat uit origine melkchocolade.
decoratie
De bar werd gekleurd met een streep zwarte cacaoboter en ingekleurd met airbrush in geel en roze. Als afwerking werd er voor een tropisch blaadje en bloemen gekozen.
concept
De smaak van tropische vruchten is heel gevarieerd en is bijzonder lekker om te combineren met chocolade. De felle en vrolijke kleuren van exotische bloemen zijn ideaal als decoratie op de bar.
Stijn vanhoutte
palmares
Stijn volgde zowel een opleiding Bakker, Banketbakker en Chocolatier aan Syntra West, als een opleiding Hotelmanagement in Bangkok. Na zijn studies werkte hij voor diverse chocolatiers en patissiers in en rond Waregem, waarna hij in 2005 zijn eigen Chocolaterie Stijn Vanhoutte oprichtte. Naast zijn werk in de chocolaterie geeft Stijn, samen met biersommelier Geroen Vansteenbrugge, over heel Vlaanderen degustatieavonden omtrent bier en chocolade. Tot slot is het niet de eerste keer dat Stijn deelneemt aan een wedstrijd, want zo won hij in 2022 zilver op de Belgium Chocolate Awards voor de categorie Beste Chocoladereep.
contact
Chocolaterie Stijn Vanhoutte
Brabantstraat 30, 8790 Waregem
0486 996 432
info@chocolaterie-stijnvanhoutte.be
chocolaterie-stijnvanhoutte.be
