Verpakkingen Partnercontent

Belgische praline Cabosse – die goud pakte op ISM 2022 – nu beschikbaar voor verkoop

CABOSSE

Eind januari pakte de 'Cabosse'-praline van Chocolatier Vandenbulcke goud op de ISM-beurs in Keulen, een van de belangrijkste beurzen ter wereld voor chocolade en zoetwaren. Na enkele maanden verder ontwikkelen op het vlak van smaak, verpakking en concept, is deze praline nu verkrijgbaar. De praline heeft een unieke vulling van upcycled cacaovruchtpulp, het smaakvolle witte vruchtvlees dat rond de cacaobonen zit en dat anders weggegooid wordt tijdens de oogst van de cacaobonen. Zo helpt de Cabosse-praline om afval te verminderen en een positieve impact op de planeet te hebben.

70% minder verspilling

'Cabosse' is het Franse woord voor cacaovrucht. Met deze praline wordt het maximum uit de cacaovrucht gehaald. Al jaren zet Chocolatier Vandenbulcke in op duurzame chocolade en betere omstandigheden voor de cacaoboeren. Maar als je bedenkt dat enkel de cacaobonen gebruikt worden om chocolade te maken en de andere 70% van de vrucht niet wordt benut, past dat helemaal niet in die duurzame filosofie. Daarom ging Vandenbulcke voor de vulling van de Cabosse-praline aan de slag met het smaakvolle witte vruchtvlees dat rond de cacaobonen zit. Zo gebruiken ze de grondstoffen optimaal en hebben de cacaoboeren naast de cacaobonen een extra inkomst. Voor de ontwikkeling van de praline ging Vandenbulcke aan de slag met Cabosse Naturals, een merk van Barry Callebaut, dat zich toelegt op de valorisatie van de cacaovrucht.

CABOSSE

Unieke smaak

De Cabosse-praline is gemaakt van donkere chocolade en heeft de vorm van een cacaovrucht. De vulling heeft een intense, fruitige smaak met een frisse aciditeit. De jury bij ISM beoordeelde honderden snacks en zoetwaren en bekroonde de Cabosse-praline met de eerste prijs dankzij haar unieke smaak en innovatieve upcycled karakter.

De praline is nu beschikbaar in een verpakking van 120 gram (12 pralines). Er wordt geen plastic tray gebruikt maar een ecologische paper tray. Voor samenwerkingen en opname in het gamma kan je Chocolatier Vandenbulcke contacteren via sales@vandenbulcke.com.

Innovatief zijn ze wel bij Chocolatier Vandenbulcke. 2 jaar geleden wonnen ze al eens zilver op de ISM-beurs met Petit Melo, een hoogwaardige Melo-praline in 6 verschillende smaken. De gouden medaille eerder dit jaar bevestigt de inspanningen op het vlak van duurzaamheid en innovatie.

CONFISERIE VANDENBULCKE
OUDE IEPERSEWEG 64
8501 HEULE
+3256364080
info@vandenbulcke.com
www.vandenbulcke.com

Wat heb je nodig

Krijg GRATIS toegang tot het artikel
of
Proef ons gratis!Word één maand gratis premium partner en ontdek alle unieke voordelen die wij u te bieden hebben.
  • checkwekelijkse newsletter met nieuws uit uw vakbranche
  • checkdigitale toegang tot 35 vakbladen en financiële sectoroverzichten
  • checkuw bedrijfsnieuws op een selectie van vakwebsites
  • checkmaximale zichtbaarheid voor uw bedrijf
Heeft u al een abonnement? 

Meer weten over

company corner

CONFISERIE VANDENBULCKE

OUDE IEPERSEWEG 64, HEULE 8501Meer info
Confiserie
Print Magazine

Recente Editie
29 augustus 2025

Nu lezen

Ontdek de nieuwste editie van ons magazine, boordevol inspirerende artikelen, diepgaande inzichten en prachtige visuals. Laat je meenemen op een reis door de meest actuele onderwerpen en verhalen die je niet wilt missen.

In dit magazine