Negenkoppige jury paraat om te beoordelen
Het is zover. Deze week worden alle creaties voor de Chocolate Awards beoordeeld door een professionele vakjury. Wie ze zijn, ontdekt u hier!

partners
Belgium Chocolate Awards is een initiatief van Chocolaterie in samenwerking met:
##campagne:12##
Fien Oosthuyse
De Belgium Chocolate Awards zijn Fien helemaal niet vreemd. In 2017 won ze de prijs voor Beste Praline Fien met haar praline Fassion. Momenteel werkt ze bij Niek Bossaert in Heule.
Wim Vyverman
Chocolatier Wim Vyverman is een gekende naam in de chocoladewereld. Ook hij heeft in het verleden al een Chocolate Award in de wacht kunnen slepen met zijn creatie Mallow Stick. Hij is klaar om de fakkel door te geven en zetelt met plezier in de jury.
Guido Devillé
Guido Devillé is al een jaar aan het genieten van een welverdiend pensioen na een rijkgevulde carrière als adviseur bij Alimento. Toch houdt hij de vinger nog steeds aan de pols over het reilen en zeilen in de branche. Hiermee is hij dus een onmisbare schakel in het jurypanel.
Bernard Proot
Toppatissier Bernard Proot is de klinkende naam achter Del Rey. De gerenommeerde klassezaak heeft, naast de winkel in Antwerpen, ook nog vestigingen in Japan. Proot is met zijn rijke achtergrond en tonnen ervaring een absolute meerwaarde in de jury van de Belgium Chocolate Awards.
Jelle Verstraete
Ook Jelle is al enige tijd bezig met chocolade. In bijberoep is hij momenteel bezig met zijn bedrijf Sjoklat. Verder is hij ook bijna afgestudeerd als biersommelier en in zijn afstudeerproject onderzoekt hij de pairing tussen chocolade en Rodenbach.
Bruno Van Vaerenbergh
Bruno is culinary advisor bij Friesland Campina en eigenaar van het bedrijf BVV Idee. Hiermee is eveneens een klinkende naam in de wereld van chocolade en patisserie. Bruno is steeds op de hoogte van alle trends en wat er leeft in de branche. Hij weet als geen ander wat lekker is en welke technieken die achter elke creatie schuilen.
Justine Lanoo
Justine Lanoo is een dame met een enorme passie voor chocolade. Na een carrière bij enkele chocolatiers en als chef bij Callebaut, maakte ze recent haar dromen waar en stampte haar eigen zaak uit de grond: Goût Fou. Deze werd dit jaar trouwens nog als Discovery of the Year uitgeroepen door Gault & Millau.
David Maenhout
Chocolatier David Maenhout noemt zichzelf een chocolat designer. Opgegroeid als 4de generatie van een brouwersgeslacht besliste David de overstap te maken naar de wondere wereld van chocolade toen hij eind de twintig was. In 2005 startte hij zijn eigen zaak: Chocolatier M en is door Gault & Millau ook uitgeroepen tot allereerste ‘Chocolatier van het Jaar’.
Erik Goossens
Erik Goossens is het gezicht achter Chocolaterie Goosssens in Antwerpen en al ruime tijd een echt begrip in de chocoladewereld. Zijn gamma van verfijnde, handgemaakte pralines dat over de jaren uitgewerkt is, berust op superieure kwaliteit en maakt van Erik de ideale persoon om de creaties te beoordelen.