Negenkoppige jury paraat om te beoordelen

Het is zover. Deze week worden alle creaties voor de Chocolate Awards beoordeeld door een professionele vakjury. Wie ze zijn, ontdekt u hier!

jury

partners 

Belgium Chocolate Awards is een initiatief van Chocolaterie in samenwerking met:

##campagne:12##

Fien Oosthuyse

De Belgium Chocolate Awards zijn Fien helemaal niet vreemd. In 2017 won ze de prijs voor Beste Praline Fien met haar praline Fassion. Momenteel werkt ze bij Niek Bossaert in Heule.

Wim Vyverman

Chocolatier Wim Vyverman is een gekende naam in de chocoladewereld. Ook hij heeft in het verleden al een Chocolate Award in de wacht kunnen slepen met zijn creatie Mallow Stick. Hij is klaar om de fakkel door te geven en zetelt met plezier in de jury.

Guido Devillé

Guido Devillé is al een jaar aan het genieten van een welverdiend pensioen na een rijkgevulde carrière als adviseur bij Alimento. Toch houdt hij de vinger nog steeds aan de pols over het reilen en zeilen in de branche. Hiermee is hij dus een onmisbare schakel in het jurypanel.

Bernard Proot

Toppatissier Bernard Proot is de klinkende naam achter Del Rey. De gerenommeerde klassezaak heeft, naast de winkel in Antwerpen, ook nog vestigingen in Japan. Proot is met zijn rijke achtergrond en tonnen ervaring een absolute meerwaarde in de jury van de Belgium Chocolate Awards.

Jelle Verstraete

Ook Jelle is al enige tijd bezig met chocolade. In bijberoep is hij momenteel bezig met zijn bedrijf Sjoklat. Verder is hij ook bijna afgestudeerd als biersommelier en in zijn afstudeerproject onderzoekt hij de pairing tussen chocolade en Rodenbach. 

Bruno Van Vaerenbergh

Bruno is culinary advisor bij Friesland Campina en eigenaar van het bedrijf BVV Idee. Hiermee is eveneens een klinkende naam in de wereld van chocolade en patisserie. Bruno is steeds op de hoogte van alle trends en wat er leeft in de branche. Hij weet als geen ander wat lekker is en welke technieken die achter elke creatie schuilen.

Justine Lanoo

Justine Lanoo is een dame met een enorme passie voor chocolade. Na een carrière bij enkele chocolatiers en als chef bij Callebaut, maakte ze recent haar dromen waar en stampte haar eigen zaak uit de grond: Goût Fou. Deze werd dit jaar trouwens nog als Discovery of the Year uitgeroepen door Gault & Millau.

David Maenhout

Chocolatier David Maenhout noemt zichzelf een chocolat designer. Opgegroeid als 4de generatie van een brouwersgeslacht besliste David de overstap te maken naar de wondere wereld van chocolade toen hij eind de twintig was. In 2005 startte hij zijn eigen zaak: Chocolatier M en is door Gault & Millau ook uitgeroepen tot allereerste ‘Chocolatier van het Jaar’.

Erik Goossens

Erik Goossens is het gezicht achter Chocolaterie Goosssens in Antwerpen en al ruime tijd een echt begrip in de chocoladewereld. Zijn gamma van verfijnde, handgemaakte pralines dat over de jaren uitgewerkt is, berust op superieure kwaliteit en maakt van Erik de ideale persoon om de creaties te beoordelen.

 

Wat heb je nodig

Krijg GRATIS toegang tot het artikel
of
Proef ons gratis!Word één maand gratis premium partner en ontdek alle unieke voordelen die wij u te bieden hebben.
  • checkwekelijkse newsletter met nieuws uit uw vakbranche
  • checkdigitale toegang tot 35 vakbladen en financiële sectoroverzichten
  • checkuw bedrijfsnieuws op een selectie van vakwebsites
  • checkmaximale zichtbaarheid voor uw bedrijf
Heeft u al een abonnement? 
Geschreven door Marie Verhulst19 april 2021

Gerelateerde artikels

Video: sfeerverslag Belgium Chocolate Awards 2018

Video: sfeerverslag Belgium Chocolate Awards 2018 Chocolaterie ging opnieuw op zoek naar de Beste Praline en de Beste Chocoladereep van het Jaar 2018. Op dinsdag 29 mei werden voor de zevende maal de Belgium Chocolate Awards uitgereikt. In deze wedstrijd kunnen chocolatiers en leerling-chocolatiers hun praline of chocoladereep laten beoordelen door een deskundige jury.

Video: Mallow Stick

Video: Mallow Stick Met zijn overwinning op de Belgium Chocolate Awards is Wim Vyverman niet aan zijn proefstuk toe. Vorig jaar behaalde hij nog zilver met zijn praline Ru-bee en in 2017 was het zijn gevulde reep ‘Monkeys’ die de jury het meest kon overtuigen. Dit jaar behaalde Chocolade-Atelier Vyverman twee keer een eerste plaats met zijn ‘Mallow Stick’, een praline waarin een marshmallow gecombineerd wordt met pistache en een karamel van passievrucht. Deze drie lagen zitten in een modebewust jasje, compleet met jeansprint, ritssluiting en knoop. 

Video: praline El Rojo

Video: praline El Rojo Opvallen deed zijn praline El Rojo alvast. En ook de smaken konden de jury overtuigen: Niels Segers behaalde de eerste prijs bij de professionelen. Tevens mocht hij ook de prijs voor mooiste creatie mee naar huis nemen. Zijn praline bestaat uit twee delen die met elkaar verkleefd worden, gescheiden door een flinterdun laagje chocoladedecoratie. Niels Segers geeft het vak chocolaterie aan Hotelschool Gent. “Ik zoek altijd naar een goede zoet-zuurbalans, in combinatie met een krokantje of iets zouts. Door twee vormen te combineren krijg je een volledig nieuwe soort praline.”

Video: praline Sweet Sensation

Video: praline Sweet Sensation Ricardo Heuvelink verraste de jury van de Belgium Chocolate Awards met zijn praline Sweet Sensation. Deze is opgebouwd uit een pecanpraliné en een passievruchtengelei. “Ik heb gekozen voor smaken die ik zelf lekker vind, en heb zo mijn praline verder uitgewerkt. Het resultaat is een frisse bonbon met een krachtige toets.” Ricardo studeert nog één dag per week aan het Albeda College in Rotterdam, de overige dagen werkt hij bij Choco-Kado De Berekuil.

Print Magazine

Recente Editie
29 augustus 2025

Nu lezen

Ontdek de nieuwste editie van ons magazine, boordevol inspirerende artikelen, diepgaande inzichten en prachtige visuals. Laat je meenemen op een reis door de meest actuele onderwerpen en verhalen die je niet wilt missen.

In dit magazine