Rob ‘Barijs’ Proost serveert beste ijs van België

Eenvoud en kracht van pure smaken halen het van complexe creaties

Rob Proost van ijssalon Barijs uit Lichtaart is de nieuwe Belgisch Kampioen Gelato. Hij won maandag 19 november op de Horeca Expo de titel met zijn ijs van frambozen, lychee en rozenwater tijdens de nationale finale van de Gelato Festival Challenge; een organisatie van Carpigiani Ambachtelijk Benelux. In 2020 trekt hij – samen met de kampioen van 2018 en de twee vice-kampioenen - naar het Europees kampioenschap in Italië om daar hopelijk voor België door te stoten naar het wereldkampioenschap een jaar later. Rob Proost: "Voor mijn overwinningsijs haalde ik inspiratie bij een collega die een soortgelijk dessert in gebak had bedacht. Ik vertaalde dat in verschillende ijssmaken. En gelukkig heb ik geluisterd naar mijn vrouw. Zij zei me om voor de frambozen, lychee en rozenwater te gaan.”

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Chocolaterie 

Chocolaterie maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.