Rob ‘Barijs’ Proost serveert beste ijs van België

Eenvoud en kracht van pure smaken halen het van complexe creaties

Rob Proost van ijssalon Barijs uit Lichtaart is de nieuwe Belgisch Kampioen Gelato. Hij won maandag 19 november op de Horeca Expo de titel met zijn ijs van frambozen, lychee en rozenwater tijdens de nationale finale van de Gelato Festival Challenge; een organisatie van Carpigiani Ambachtelijk Benelux. In 2020 trekt hij – samen met de kampioen van 2018 en de twee vice-kampioenen - naar het Europees kampioenschap in Italië om daar hopelijk voor België door te stoten naar het wereldkampioenschap een jaar later. Rob Proost: "Voor mijn overwinningsijs haalde ik inspiratie bij een collega die een soortgelijk dessert in gebak had bedacht. Ik vertaalde dat in verschillende ijssmaken. En gelukkig heb ik geluisterd naar mijn vrouw. Zij zei me om voor de frambozen, lychee en rozenwater te gaan.”

Wat heb je nodig

Krijg GRATIS toegang tot het artikel
of
Proef ons gratis!Word één maand gratis premium partner en ontdek alle unieke voordelen die wij u te bieden hebben.
  • checkwekelijkse newsletter met nieuws uit uw vakbranche
  • checkdigitale toegang tot 35 vakbladen en financiële sectoroverzichten
  • checkuw bedrijfsnieuws op een selectie van vakwebsites
  • checkmaximale zichtbaarheid voor uw bedrijf
Heeft u al een abonnement? 
Print Magazine

Recente Editie
29 augustus 2025

Nu lezen

Ontdek de nieuwste editie van ons magazine, boordevol inspirerende artikelen, diepgaande inzichten en prachtige visuals. Laat je meenemen op een reis door de meest actuele onderwerpen en verhalen die je niet wilt missen.

In dit magazine