Gouden Gard uitgereikt

Lotte van Gorp wint Gouden Gard 2018

Jaarlijks organiseert de vereniging Gouden Gard twee vakwedstrijden waaraan jonge talentvolle patissiers kunnen meedoen. Tijdens deze wedstrijden wordt er gestreden om de prijzen de Gouden Gard en de Talentenprijs. Verschillende juryleden beoordelen de gemaakte producten onder andere op: gekozen thema, opbouw, vulling, smaak, combinatie en kleuren, originaliteit, hygiëne, orde en totale organisatie. Een optelsom van alle punten bepaalt wie de winnaar is van de Bronzen Gard, Zilveren Gard en Gouden Gard. Elke deelnemer ontvangt van de Vereniging Gouden Gard een oorkonde en een medaille als bewijs van deelname. De grote winnaar is Lotte van Gorp. Zij wint de Gouden Gard 2018. Lotte werkt bij Huize van Wely en is oud-leerling aan hotelschool Ter Groene Poorte in Brugge.

De tweede plek in de wedstrijd om De Gouden Gard ging naar Joanne Crajé, werkzaam bij De Patissier/ Crème de la Crème in Zoeterwoude-Dorp. De Bronzen Gard was voor haar collega Marc van Steijn. 

Via Twitter, Facebook en Instagram kon het publiek hun favoriete showstuk kiezen. Aline ter Napel, die werkt bij Bakkerij Brouwer, kreeg de Social-Media prijs. Ze kreeg in totaal 361 likes voor haar showstuk waarin een leeuwenkop centraal stond.

Tot slot was er de Talentenprijs voor de jongste generatie patissiers. Er namen 23 leerlingen deel die allemaal twee identieke desserttaarten rondom het thema ‘Outer Space’ maakten. De deelnemers volgen een bakkerij- of horecaopleiding op niveau 2 of beschikken niet langer dan 18 maanden over dit diploma. In deze categorie ging Lisanne Star, werkzaam bij Grand Hotel Karel V, met de pluimen lopen.

Wat heb je nodig

Krijg GRATIS toegang tot het artikel
of
Proef ons gratis!Word één maand gratis premium partner en ontdek alle unieke voordelen die wij u te bieden hebben.
  • checkwekelijkse newsletter met nieuws uit uw vakbranche
  • checkdigitale toegang tot 35 vakbladen en financiële sectoroverzichten
  • checkuw bedrijfsnieuws op een selectie van vakwebsites
  • checkmaximale zichtbaarheid voor uw bedrijf
Heeft u al een abonnement? 

Gerelateerde artikels

Gouden & zilveren white-labelproduct binnen zelfde groep

Er zijn heel wat chocoladeproducten die als white label worden aangeboden. Daarom kregen deze lekkernijen ook een eigen categorie bij de Belgium Chocolate Awards 2024. De vegan pralines Cara van Pralibel gingen met de overwinning aan de haal. Daarnaast behaalde de frangipanepralines van Chocolaterie Ickx een zilveren medaille... een dubbele bekroning binnen The Chocolate Family.

Chocolate Master verovert verder de wereld

Het zoete sprookje van Frank Haasnoot begon bij lokale bakkers en het restaurant van zijn oom. Nu, als World Chocolate Master en mede-eigenaar van BaKKit in Rotterdam, lijkt het verhaal nog lang niet ten einde. We hadden een exclusief interview met de drukbezette World Chocolate Master.

Kwarteeuwfeest lanceert Centho voor de toekomst

In 2025 is familiebedrijf Centho Chocolates toe aan zijn 25e levensjaar. Reden tot feest, ook al omdat Gault Millau Centho ook al uitriep tot Beste Chocolatier van Vlaanderen voor 2025. Meteen grepen Geert Decoster en zoon Thomas de gelegenheid aan om hun nieuwe merkidentiteit en collecties aan te kondigen.

Belgium Chocolate Awards 2025 tijdens Artisan

Tijdens de eerste editie van Artisan - de samensmelting van de professionele foodbeurzen Broodway, Meat Expo & Taste of Tavola - zal op dinsdag 30 september voor het eerst in Kortrijk Xpo de Belgium Chocolate Awards plaatsvinden. Een aantal categorieën worden live gejureerd en voorafgaand aan de uitreiking van de Belgium Chocolate Awards reiken we ook de Food Personality of the Year Awards uit. Afspraak na de middag op het Deli-inspiratieplein in hallen 1 & 2.

Print Magazine

Recente Editie
29 augustus 2025

Nu lezen

Ontdek de nieuwste editie van ons magazine, boordevol inspirerende artikelen, diepgaande inzichten en prachtige visuals. Laat je meenemen op een reis door de meest actuele onderwerpen en verhalen die je niet wilt missen.

In dit magazine