Winnaars van de Jacques Saey wedstrijd

Instituut Emile Gryzon haalt meeste prijzen binnen op Jacques Saey wedstrijd

Op 16 maart 2018 vond de finale plaats van de Jacques Saey wedstrijd. Leerlingen die jonger zijn dan 21 jaar uit de opleidingen banketbakkerij - chocoladebewerking en confiserie deden er mee aan de 27ste editie van de nationale competitie. Ze bewezen er hun kunde in de chocolade- en suikerbewerking. Het centrale thema dit jaar was de Amazone en de wedstrijd werd naar gewoonte opgedeeld in twee categorieën: artistiek suikerstuk in kooksuiker en artistiek chocoladewerkstuk.
De winnaars van die categorieën waren respectievelijk Dries Van Damme van de Ter Groene Poorte school in Brugge, die ook de ministersprijs kreeg, en Clémentine Maton van het Instituut Emile Gryzon in Anderlecht. Luka Van Sloun, ook van Ter Groene Poorte, en Klaartje Lemière van het PIVA in Antwerpen gingen aan de haal met de tweede plaats. De derde plaatsen werden ingenomen door Eddy Engala van het Instituut Emile Gryzon en Newt Verrees van het Sint-Jozef Instituut in Geel. De prijs voor het Amazone-thema ging ten slotte naar Claude Louise Coulon van het Instituut Emile Gryzon.

Wat heb je nodig

Krijg GRATIS toegang tot het artikel
of
Proef ons gratis!Word één maand gratis premium partner en ontdek alle unieke voordelen die wij u te bieden hebben.
  • checkwekelijkse newsletter met nieuws uit uw vakbranche
  • checkdigitale toegang tot 35 vakbladen en financiële sectoroverzichten
  • checkuw bedrijfsnieuws op een selectie van vakwebsites
  • checkmaximale zichtbaarheid voor uw bedrijf
Heeft u al een abonnement? 
Print Magazine

Recente Editie
29 augustus 2025

Nu lezen

Ontdek de nieuwste editie van ons magazine, boordevol inspirerende artikelen, diepgaande inzichten en prachtige visuals. Laat je meenemen op een reis door de meest actuele onderwerpen en verhalen die je niet wilt missen.

In dit magazine