Winnaars van de Jacques Saey wedstrijd

Instituut Emile Gryzon haalt meeste prijzen binnen op Jacques Saey wedstrijd

Op 16 maart 2018 vond de finale plaats van de Jacques Saey wedstrijd. Leerlingen die jonger zijn dan 21 jaar uit de opleidingen banketbakkerij - chocoladebewerking en confiserie deden er mee aan de 27ste editie van de nationale competitie. Ze bewezen er hun kunde in de chocolade- en suikerbewerking. Het centrale thema dit jaar was de Amazone en de wedstrijd werd naar gewoonte opgedeeld in twee categorieën: artistiek suikerstuk in kooksuiker en artistiek chocoladewerkstuk.
De winnaars van die categorieën waren respectievelijk Dries Van Damme van de Ter Groene Poorte school in Brugge, die ook de ministersprijs kreeg, en Clémentine Maton van het Instituut Emile Gryzon in Anderlecht. Luka Van Sloun, ook van Ter Groene Poorte, en Klaartje Lemière van het PIVA in Antwerpen gingen aan de haal met de tweede plaats. De derde plaatsen werden ingenomen door Eddy Engala van het Instituut Emile Gryzon en Newt Verrees van het Sint-Jozef Instituut in Geel. De prijs voor het Amazone-thema ging ten slotte naar Claude Louise Coulon van het Instituut Emile Gryzon.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Chocolaterie 

Chocolaterie maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.