Cargill wil Smet overnemen

Versterking gourmetactiviteiten

Cargill en Smet, kondigen hun intentie aan om hun globale gourmet chocoladeactiviteiten samen te brengen. Cargill is in de gourmetmarkt aanwezig met het Belgische chocolademerk Veliche, de activiteiten van Smet situeren zich op vlak van chocolade- en decoratieingrediënten.
“De voorgestelde overname benadrukt het engagement van Cargill met zijn klanten in het gourmetsegment en bouwt hiermee op de complementaire sterktes van beide organisaties. We kunnen ons productportfolio verder uitbreiden, samen met onze diensten aan chefs en chocolatiers, bakkerijen, horeca en de food service industrie”, zegt Inge Demeyere, Managing Director van Cargill’s Europese chocoladeactiviteiten. “Smet heeft een grote marktbekendheid en het merk zal de bestaande merkenportfolio van Cargill versterken. Bovendien zullen de unieke ondernemerscapaciteiten van Smet verder benut kunnen worden als lid van Cargill’s cacao- en chocolade business, met als resultaat een toegewijde focus op gourmet klanten.”Samen willen we onze klantenrelaties verder uitbouwen. We kijken ernaar uit om verder te voldoen aan de wensen van onze klanten op het gebied van chocolade, vandaag en in de toekomst. Onze gecombineerde activiteiten zullen ons zeer belangrijke kansen bieden om onze groei in het gourmet-segment te versnellen. Onze klanten zullen eveneens baat hebben bij een grotere intimiteit en snelle marktintroducties dankzij nieuwe decoratietechnologie, uitgebreidere productiemogelijkheden en een breed productportfolio. ”De instap in de overnameovereenkomst is afhankelijk van informatie- en/of consultatieprocedures met de betrokken werknemersvertegenwoordigingen. Verwacht wordt dat de transactie binnenkort afgesloten wordt.

Wat heb je nodig

Krijg GRATIS toegang tot het artikel
of
Proef ons gratis!Word één maand gratis premium partner en ontdek alle unieke voordelen die wij u te bieden hebben.
  • checkwekelijkse newsletter met nieuws uit uw vakbranche
  • checkdigitale toegang tot 35 vakbladen en financiële sectoroverzichten
  • checkuw bedrijfsnieuws op een selectie van vakwebsites
  • checkmaximale zichtbaarheid voor uw bedrijf
Heeft u al een abonnement? 

Gerelateerde artikels

Cargill innoveert in chocolade met verlaagd suikergehalte

Er heerst wereldwijd een steeds grotere vraag naar gezonde(re) producten bij de hedendaagse consument. Cargill, een van de grootste chocoladeproducenten ter wereld, wil meesurfen op deze evolutie en investeerde daarom 5 miljoen dollar in de site in Moeskroen, specifiek om in te spelen op de grote vraag naar minder suiker in chocolade. Dankzij de holistische aanpak van de chocolade-ingenieurs is men erin geslaagd om een uniek recept te ontwikkelen en een chocolade tot 30% minder suiker te ontwikkelen, zonder in te boeten op smaak en textuur.

Brugse gevestigde waarde zoekt overnemer

Binnen de Brugse stadspoorten heeft Chocolaterie Spegelaere al 70 jaar zijn atelier en winkel. De tweede generatie is nu klaar om de zaak over te laten. "Ik werk tot op vandaag met hart en ziel in mijn chocolaterie maar ook ik kijk uit naar mijn verdiende rust. Een overnemer kan een bloeiende zaak kant-en-klaar overnemen en er zijn eigen touch aan geven." Wij spraken met Jan Spegelaere die samen met vrouw Isabelle al jaren de zaak van zijn vader voortzet.

Kleine én fijne chocolade & patisserie fonkelen in Antwerpen

Op de hoek van de Appelmansstraat, in het hartje van de Antwerpse Diamantwijk, schitteren verrassend genoeg geen edelstenen. De etalages van DelReY zien er dan wel uit als die van een juwelier, de kleinoden die ze uitstallen zijn veel smakelijker én van de hand van het team van eigenaar/chocolatier/patissier Bernard Proot.

Trends 2026 én inspiratie voor eind 2025

Met maar liefst vier deskundigen was de Debic-eindejaarsdemonstratie 2025 bijzonder goed gestoffeerd. Bruno Van Vaerenbergh bracht in de demonstratieruimte bij FrieslandCampina (Lummen) de trends voor 2026 waarna Willem Verlooy, Kiki Suijkerbuijk en Sofie Vanderhasselt inspireerden met hun creaties, tips & tricks.

Print Magazine

Recente Editie
29 augustus 2025

Nu lezen

Ontdek de nieuwste editie van ons magazine, boordevol inspirerende artikelen, diepgaande inzichten en prachtige visuals. Laat je meenemen op een reis door de meest actuele onderwerpen en verhalen die je niet wilt missen.

In dit magazine