Cargill zet koers naar duurzaamheid van cacao

Cargill Cocoa Promise

Cargill publiceerde op 3 oktober een rapport over de vooruitgang van de ‘Cargill Cocoa Promise’ oftewel de belofte van Cargill om een meer duurzame cacaosector te ontwikkelen voor de toekomst. Tot dusver heeft het initiatief al meer dan 145.000 boeren wereldwijd gesteund met markttoegang, training en hulpmiddelen. Intussen werken ze samen met bijna 500 boerenorganisaties. Cargill gelooft dat het investeren in duurzaamheid op lange termijn zekerheid zal bieden voor de aanvoerketen van cacao. Daarom wil het bedrijf de belofte nog uitbreiden naar de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de VN en stelt het vijf doelen op voor het jaar 2030:
1. Kostwinning van boeren: Cargill zal de professionele cacaoboerderijen verdedigen om de socio-economische weerstand te versterken van een miljoen cacaoboeren.
2. Gemeenschapswelzijn: Het bedrijf wil de veiligheid en het welzijn van de kinderen en gezinnen in cacaogebieden verbeteren door kinderarbeid af te schaffen in de sector en gezinnen toegang te geven tot basisdiensten.
3. Verdedigen van de planeet: Het initiatief zal milieuvriendelijke praktijken stimuleren in de cacaobusiness. Ontbossing moet hierbij volledig afgeschaft worden.
4. Consumenten met zekerheid: Cargill zal klanten wereldwijd helpen om met zekerheid duurzame cacaoproducten te kiezen. Dat willen ze doen met volledige traceerbaarheid en 100% duurzame ingrediënten.
5. Samen transformeren: Het bedrijf zal de kracht van samenwerken gebruiken om de resultaten te versnellen en vergroten.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Chocolaterie 

Chocolaterie maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.