Cargill zet koers naar duurzaamheid van cacao

Cargill Cocoa Promise

Cargill publiceerde op 3 oktober een rapport over de vooruitgang van de ‘Cargill Cocoa Promise’ oftewel de belofte van Cargill om een meer duurzame cacaosector te ontwikkelen voor de toekomst. Tot dusver heeft het initiatief al meer dan 145.000 boeren wereldwijd gesteund met markttoegang, training en hulpmiddelen. Intussen werken ze samen met bijna 500 boerenorganisaties. Cargill gelooft dat het investeren in duurzaamheid op lange termijn zekerheid zal bieden voor de aanvoerketen van cacao. Daarom wil het bedrijf de belofte nog uitbreiden naar de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de VN en stelt het vijf doelen op voor het jaar 2030:
1. Kostwinning van boeren: Cargill zal de professionele cacaoboerderijen verdedigen om de socio-economische weerstand te versterken van een miljoen cacaoboeren.
2. Gemeenschapswelzijn: Het bedrijf wil de veiligheid en het welzijn van de kinderen en gezinnen in cacaogebieden verbeteren door kinderarbeid af te schaffen in de sector en gezinnen toegang te geven tot basisdiensten.
3. Verdedigen van de planeet: Het initiatief zal milieuvriendelijke praktijken stimuleren in de cacaobusiness. Ontbossing moet hierbij volledig afgeschaft worden.
4. Consumenten met zekerheid: Cargill zal klanten wereldwijd helpen om met zekerheid duurzame cacaoproducten te kiezen. Dat willen ze doen met volledige traceerbaarheid en 100% duurzame ingrediënten.
5. Samen transformeren: Het bedrijf zal de kracht van samenwerken gebruiken om de resultaten te versnellen en vergroten.

Wat heb je nodig

Krijg GRATIS toegang tot het artikel
of
Proef ons gratis!Word één maand gratis premium partner en ontdek alle unieke voordelen die wij u te bieden hebben.
  • checkwekelijkse newsletter met nieuws uit uw vakbranche
  • checkdigitale toegang tot 35 vakbladen en financiële sectoroverzichten
  • checkuw bedrijfsnieuws op een selectie van vakwebsites
  • checkmaximale zichtbaarheid voor uw bedrijf
Heeft u al een abonnement? 

Gerelateerde artikels

Hoe omgaan met stijgende cacaoprijzen?

De cacaoprijzen swingen al langer de pan uit, zo danig zelfs dat er gretiger dan ooit gezocht wordt naar alternatieven voor de tegenwoordige dure grondstof. In een webinar lichtte het Cacaolab de mechanismes achter de grondstofprijs én de mogelijke alternatieven voor cacao toe.

Nieuw engagement voor duurzame cacao

Eind april 2024 vond in onze hoofdstad de vijfde editie van de World Cocoa Conference plaats. Er zijn nieuwe verbintenissen voor duurzame cacao in de toekomstige 'Verklaring van Brussel' die benadrukken dat o.a. het realiseren van een leefbaar inkomen voor cacaoboeren een must is.

Vincent Denis is Benelux WCM

Begin november vond in de Chocolate Academy de Benelux preselectie plaats voor de World Chocolate Masters. Patissier Vincent Denis uit Charleroi won 3 van de 4 opdrachten in het thema 'Play' en wordt zo de Benelux-kandidaat die in 2026 naar de World Chocolate Masters trekt.

Cargill innoveert in chocolade met verlaagd suikergehalte

Er heerst wereldwijd een steeds grotere vraag naar gezonde(re) producten bij de hedendaagse consument. Cargill, een van de grootste chocoladeproducenten ter wereld, wil meesurfen op deze evolutie en investeerde daarom 5 miljoen dollar in de site in Moeskroen, specifiek om in te spelen op de grote vraag naar minder suiker in chocolade. Dankzij de holistische aanpak van de chocolade-ingenieurs is men erin geslaagd om een uniek recept te ontwikkelen en een chocolade tot 30% minder suiker te ontwikkelen, zonder in te boeten op smaak en textuur.

Print Magazine

Recente Editie
29 augustus 2025

Nu lezen

Ontdek de nieuwste editie van ons magazine, boordevol inspirerende artikelen, diepgaande inzichten en prachtige visuals. Laat je meenemen op een reis door de meest actuele onderwerpen en verhalen die je niet wilt missen.

In dit magazine