Limar Chocolates zet Belgische primeur

Kettingloze pralinemachine beidt tal van voordelen

Onlangs werd Limar Chocolates verkozen tot laureaat van de LON-award Voka Kempen Midden. De onderneming produceert hoofdzakelijk privatelabelproducten en zal in de nabije toekomst een kettingloze pralinemachine in gebruik nemen. Daardoor breidt het bedrijf de productiecapaciteit uit met 1000 ton. Bovendien wordt er sterk ingezet op veiligheid en kwaliteit omdat de pralines niet meer in contact komen met machineolie. Ook voor de medewerkers biedt de machine tal van voordelen, waaronder minder geluid dan conventionele pralinemachines (60 à 70 decibel). Op de nieuwe machine wordt ten slotee gewerkt met een 'coldpress'-systeem. Deze doseert de chocolade over de vormpjes, drukt de chocolade tegen de wanden en garandeert dus een perfecte dikte en nauwkeurige bepaling van de voedingswaarde.

Wat heb je nodig

Krijg GRATIS toegang tot het artikel
of
Proef ons gratis!Word één maand gratis premium partner en ontdek alle unieke voordelen die wij u te bieden hebben.
  • checkwekelijkse newsletter met nieuws uit uw vakbranche
  • checkdigitale toegang tot 35 vakbladen en financiële sectoroverzichten
  • checkuw bedrijfsnieuws op een selectie van vakwebsites
  • checkmaximale zichtbaarheid voor uw bedrijf
Heeft u al een abonnement? 

Gerelateerde artikels

Chocoladegeschenk als branding Maasmechelen

Vier speciaal gecreëerde pralines, in de vorm van een hart dat doormidden kan gebroken worden om te delen: dat is MaasMoment. Met dit chocolade relatiegeschenk in opdracht van de gemeente Maasmechelen won B-art Chocolates in zijn categorie.

Liefde en chocolade: Valentijn door de ogen van Belgische chocolatiers

Valentijnsdag staat bekend als de dag van de liefde. Bestaat er een betere manier om die te vieren dan met chocolade? Voor Belgische chocolatiers is Valentijn een unieke kans om hun creativiteit en vakmanschap te tonen. Van het klassieke hartje tot verrassende smaken en luxueuze verpakkingen ... het aanbod is net zo divers als de liefde zelf. Negen deelnemers van de Belgium Chocolate Awards 2024 vertellen wat Valentijn voor hen betekent, welke trends zij in de sector zien, en geven tips om andere chocolatiers te inspireren.

Chocolade-Atelier Vyverman creëert F-35 voor koning

Tijdens de aankomst van het eerste F-35-toestel voor de Belgische luchtmacht op 13 oktober 2025 stal ook een chocolade pronkstuk de show. Chocolade-Atelier Vyverman uit Sint-Niklaas overhandigde in Florennes een chocolade vliegtuig aan Koning Filip.

Recept vegan chocomousse van Magic Chocolates

Het familiebedrijf The Belgian Chocolate Factory, producent van Magic Chocolates, steunt op een ethiek die vandaag de dag enkel maar belangrijker wordt. Zij produceren namelijk chocolade die werkelijk iedereen mag eten, die bovendien erg lekker is én die daarbovenop ook nog eens goed is voor mens en milieu. Hun producten zijn 100% biologisch, allergenenvrij en vegan. Een huzarenwerk? Helga De Ridder en Ines De Backer, moeder en dochter, beweren alvast van niet. Speciaal voor Chocolaterie ontwikkelden ze een veganistische chocomousse. U vindt het recept hier.

Print Magazine

Recente Editie
29 augustus 2025

Nu lezen

Ontdek de nieuwste editie van ons magazine, boordevol inspirerende artikelen, diepgaande inzichten en prachtige visuals. Laat je meenemen op een reis door de meest actuele onderwerpen en verhalen die je niet wilt missen.

In dit magazine