Kandidaten Belgium Chocolate Masters

Thema voor deze editie is 'Futropolis'

De World Chocolate Masters, een wedstrijd van Cacao Barry, is een vakwedstrijd waarbij de creativiteit met chocolade van chocolademakers en patisseriechefs gemeten wordt. Tijdens de nationale selecties, die in zo’n 20 landen plaatsvinden tussen januari 2017 en januari 2018, krijgen zij de kans om hun talenten en vaardigheden te tonen aan een wereldwijd publiek, de pers, foodies en bloggers. Van die 20 geselecteerden zullen er een aantal finalisten hun land vertegenwoordigen tijdens de internationale finale in 2018. Het thema voor deze editie is 'Futropolis'. Tegen 2025 woont de helft van de wereldbevolking in megasteden met 10 miljoen inwoners en meer. De chefs zullen hun inspiratie moeten halen uit deze steden en hoe we daar zouden kunnen leven. De Belgische preselectie vindt plaats op 13/06/2017 in de Chocolate Academy te Wieze. De kandidaten zullen 3 opdrachten moeten uitvoeren:
1. Showpiece ‘the Futropolitan’
2. Patisserie ‘fresh flavours of Futropolis’
3. Chocolate snack to go
De Belgische preselectie telt 4 kandidaten:
– Christophe Museur (FR) voor Neuhaus
– Jurgen Baert (NL); leerkracht aan het PIVA te Antwerpen
– Shinichi Asaba (FR) voor Pâtisserie Sasaki
– Masayuki Nozaki (FR) voor Pâtisserie Sasaki

Wat heb je nodig

Krijg GRATIS toegang tot het artikel
of
Proef ons gratis!Word één maand gratis premium partner en ontdek alle unieke voordelen die wij u te bieden hebben.
  • checkwekelijkse newsletter met nieuws uit uw vakbranche
  • checkdigitale toegang tot 35 vakbladen en financiële sectoroverzichten
  • checkuw bedrijfsnieuws op een selectie van vakwebsites
  • checkmaximale zichtbaarheid voor uw bedrijf
Heeft u al een abonnement? 

Gerelateerde artikels

Vincent Denis is Benelux WCM

Begin november vond in de Chocolate Academy de Benelux preselectie plaats voor de World Chocolate Masters. Patissier Vincent Denis uit Charleroi won 3 van de 4 opdrachten in het thema 'Play' en wordt zo de Benelux-kandidaat die in 2026 naar de World Chocolate Masters trekt.

Winnaars Beste Praline Belgium Chocolate Awards 2025

Bij de uitreiking van de Belgium Chocolate Awards 2025 tijdens beurs Artisan (Kortrijk) was de verrassing groot toen zowel de winnaar van de praline professioneel als die van de praline student uit de Sint Jozef Geel-school bleken te komen. Voor leraar Christof Lauwers en student Gil Hey was die verrassing leuk, maar niet geheel onverwacht.

Belgium Chocolate Awards 2025 tijdens Artisan

Tijdens de eerste editie van Artisan - de samensmelting van de professionele foodbeurzen Broodway, Meat Expo & Taste of Tavola - zal op dinsdag 30 september voor het eerst in Kortrijk Xpo de Belgium Chocolate Awards plaatsvinden. Een aantal categorieën worden live gejureerd en voorafgaand aan de uitreiking van de Belgium Chocolate Awards reiken we ook de Food Personality of the Year Awards uit. Afspraak na de middag op het Deli-inspiratieplein in hallen 1 & 2.

Ontgrendel de volledige smaakrijkdom van chocolade

Om een verfijnde chocoladesmaak te realiseren, is een diepgaand inzicht nodig in het complexe productieproces van cacaoboon tot consument. Chocolaterie kreeg de unieke kans om dit eigenhandig te ontdekken in een masterclass van Art of Chocolate.

Print Magazine

Recente Editie
29 augustus 2025

Nu lezen

Ontdek de nieuwste editie van ons magazine, boordevol inspirerende artikelen, diepgaande inzichten en prachtige visuals. Laat je meenemen op een reis door de meest actuele onderwerpen en verhalen die je niet wilt missen.

In dit magazine