EEN MAGISCH MOMENT MET LOUIS D’ANVERS
Wie door Isabellalei richting Antwerpen slentert, bots ter hoogte van nummer 92 op een historische gevel met een eenvoudige voordeur. Achter de gevel ligt de verborgen parel Massepain Sleeubus, sinds 1923 de thuishaven van overheerlijke marsepein. Nu de vierde generatie aan de macht is, boort de marsepeinmaker een nieuwe markt aan. Onder de naam Louis d’Anvers trekt het naar de consument met hemelse marsepeinen pralines met een crunchy chocolade pantser en snackable chocolade buches met marsepeinvulling.
EEN ICOON SINDS 1923
Toen Louis Sleeubus in 1923 tussen het Groen Kwartier en brouwerij De Koninck, in een van de meest bruisende Antwerpse winkelstraten, een confiseriezaak boven het doopvont hield, had hij ongetwijfeld niet durven dromen dat het familiebedrijf decennia later zou uitgroeien tot een spilfiguur in de wereld van marsepein, fondant, amandelen en broyage. “Louis opende zijn confiserie in het pand hiernaast en kocht begin jaren dertig dit gebouw”, vertelt Bart Peelmans, huidig zaakvoerder van Massepain Sleeubus. “Door een tragisch ongeval in Italië overlijdt hij op jonge leeftijd. Zijn broer Jef ontfermt zich over de zaak vanaf 1951. In 1959 neemt de tweede generatie Sleeubus het over. Joseph, zoon van Louis, en Herbert Bossuyt, man van Louis' dochter Mariette stappen mee in het verhaal en garanderen de voortzetting van de heerlijke lekkernij. In de jaren 80 komt de derde generatie aan het roer en sinds 2018 neem ik hier de dagelijkse leiding in handen, als vertrouweling van de familie.”

HET ONTSTAAN VAN LOUIS D’ANVERS
Hoofddoel is ontzorgen
“Marsepein is slechts een deel van ons assortiment, we bieden evenzeer broyage aan, oftewel amandelmeel in pure vorm of aangelengd met suiker, die gebruikt kan worden voor de productie van bijvoorbeeld frangipane, macarons of madeleines. Daarna kwam er ook fondant bij”, vertelt Bart. Na bijna 100 jaar was het tijd om naar voren te treden met een eigen consumentenlabel; Louis d’Anvers zag het levenslicht. “Met deze naam eren we de grondlegger van het bedrijf én verwijzen we naar onze van oudsher unieke locatie. De marsepeinpraline leent zich voor een ultiem geluksmomentje, terwijl de buches perfect zijn als kwalitatieve snack. Met het assortiment willen we de bakkers, patissiers en chocolatiers een helpende hand rijken door een stukje werk over te nemen en hen gedeeltelijk te ontlasten.”
Op ambachtelijke wijze
Voor de bereiding van de ambachtelijke marsepein worden de allerbeste grondstoffen aangewend. “Alles wordt op ambachtelijke wijze gemaakt. We starten met het pellen van de Portugese en Spaanse amandelen de ochtend van de productie. Zo garanderen we dat onze smaakmeesters te allen tijde met verse noten kunnen experimenteren. Na het blancheren en opwarmen van de amandelen, mengen we dit met Tiense suiker volgens een oud recept. Marsepein is een seizoensproduct, maar met doorgedreven passie, sterke expertise en liefde voor het vak laten we de marsepein rijpen met liefde."
NIEUW ASSORTIMENT
De chocoladepralines met marsepeinvulling in twee luxe linnen dozen:
- 28 artisanale pralines (400 g)
- 56 artisanale pralines (800 g)
De (chocolade) buches met marsepeinvulling:
- Chocoladebuches met marsepeinvulling 24 x 40g
- Buches marsepein 24 x 40 g
- Buches marsepein 30 x 100 g
- Buche marsepein 250 g, 500 g en 1.000 g
Meer informatie op www.louisdanvers.be

