World Chocolate Masters

Dé creatieve wedstrijd voor professionele chocolatiers

De World Chocolate Masters is de enige wedstrijd ter wereld die gewijd is aan het creatief talent van professionals uit de wereld van de gastronomie, patisserie en chocolaterie. De achtste editie van de wedstrijd wordt in 2020 en 2021 gehouden. Eerst zijn er nationale selecties en daarna is er de wereldfinale. Men kan de wedstrijd het best omschrijven als de F1 competitie voor chocolade. De revolutionaire innovaties vormen telkens een inspiratiebron voor andere chefs, waardoor de creaties drie tot vijf jaar later in de toonbanken belanden. Het thema van deze nieuwe editie is #TMRW_TASTES_LOOKS_FEELS_LIKE, meer bepaald, de chocoladeverwennerij van morgen. Men kan dit apocalyptisch of optimistisch interpreteren, maar het gaat voornamelijk over de nabije toekomst. De deelnemers kunnen hun inspiratie vooral uit de wetenschap, de technologie en de designwereld halen. De vernieuwende smaken, texturen en ontwerpen zouden de jury moeten overtuigen. De verschillende opdrachten zijn: een moodboard maken met idee en visie op TMRW, een chocoladekunstwerk met zes verschillende technieken, een chocoladegebak met drie verplichte ingrediënten (chocolade, fruit en lokaal product), een chocoladesnack die 100% plantaardig is, en een bonbon op basis van natuurlijke ingrediënten. Ramon Morato (Cacao Barry Creative Director) is van mening dat het niet alleen een culinaire wedstrijd is maar ook een leerrijke reis. Op die manier kan je als deelnemer contacten leggen met andere chefs en een professionele carrière uitbouwen.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Chocolaterie 

Chocolaterie maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.