BakkerijPremium

BAKKERSBEURS BIBAC PLUS BREIDT UIT MET SLAGERS EN TRAITEURS 

De driejaarlijkse bakkersbeurs wordt hét trefpunt voor elke bakker, slager en traiteur

Van 19 tot 22 maart 2017 verzamelt het kruim van de Belgische bakkers-, slagers- en traiteurwereld in Antwerp Expo voor Bibac Plus. De beurs, die eens om de drie jaar plaatsvindt, verruimt zich voor het eerst ook met slagers en traiteurs. Hiermee wil het een allesomvattende beurs zijn die haar bezoekers een zo ruim mogelijk aanbod wil bieden. Zoals het voedingsbeurzen beaamt, worden er ook tal van culinaire demo's georganiseerd en is de beurs het toneel van twee vakwedstrijden voor jong talent in respectievelijk de bakkers- en slagerswereld.

VERNIEUWDE BEURS

Van 19 tot 22 maart 2017 krijgen de Belgische bakkers, slagers & traiteurs met Bibac Plus een volwaardige vakbeurs waar alle beroepsproducten aan bod komen. Voorheen was deze beurs de place to be voor bakkers. Nieuw dit jaar is de uitbreiding naar slagers en traiteurs. Hierdoor werd er gekozen voor de nieuwe naam Bibac Plus, Bibac om de link met de vroegere basis te behouden, Plus om de uitbreiding naar de slagers- en traiteursector te benadrukken. De beurs vindt ook dit jaar opnieuw plaats in Antwerp Expo, waar ze hal 1,2 en 4 zal innemen.

Allesomvattende beurs

Daarmee bieden Bakkers Vlaanderen en de Nationale Landsbond der Beenhouwers, Spekslagers & Traiteurs alle vakmensen uit gans België de kans om een allesomvattend overzicht te krijgen van de nieuwste producten & diensten in de voedingssector. Het doel van de vernieuwde beurs is dan ook een nationale retail-voedingsbeurs organiseren waar elke professional zijn gading kan vinden. Dit zowel rond de nieuwste ontwikkelingen voor de uitbouw alsook het uitstekend functioneren van de onderneming.

BELEVING TROEF

De vernieuwde beurs zet volop in op een actieve beursbeleving met een gezellige, huiselijke sfeer. Zintuigprikkelende degustaties en demonstraties staan centraal. Op het programma staan twee vakwedstrijden voor leerlingen, hiermee is de beurs een springplank voor jong talent. Het Vlaamse luik van Aspirant Baker vindt op zondag 19 en maandag 20 maart plaats op de stand van Bakkers Vlaanderen. De Waalse tegenhanger vindt plaats op een bakkersbeurs in Namen. De winnaar over de twee landsgrenzen heen mag de Belgische driekleur verdedigen op internationale wedstrijden. Ook de slagerssector organiseert een wedstrijd voor jong talent. Op maandag 20 maart organiseert de Landsbond der Beenhouwers, Spekslagers en Traiteurs de wedstrijden 'Gouden Mes'. De prijsuitreiking van beide wedstrijden vindt plaats op maandagavond vanaf 18 uur.

Demo's

Zowel de bakkers als de slagers organiseren enkele demo's. Op de stand van Bakkers Vlaanderen is er op dinsdag een demo door de Richemont Club, op woensdag geven de topbakkers van de Kroonbakker het beste van zichzelf. De Landsbond der Beenhouwers, Spekslagers en Traiteurs organiseert op zondag een demo snijden, op dinsdag staan er verschillende workshops op het programma.

EXPOSANTEN

Bibac Plus legt de lat hoog en mikt met een oppervlakte van 6.000 m² op meer dan 200 verschillende interessante toeleveranciers uit de verschillende sectoren. Een overzicht van de deelnemers vindt u op de website.

PRAKTISCHE INFO

Waar?
Antwerp Expo
Jan van Rijswijcklaan 191
2020 Antwerpen

Wanneer?
Van 19 t.e.m. 22 maart 2017,
telkens van 11 uur tot 18 uur
(After Bibac van 18 tot 20 uur)

Tickets?
Gratis na uitnodiging en registratie online
Zonder uitnodiging of registratie € 10

Info?
www.bibacplus.be

Wat heb je nodig

Krijg GRATIS toegang tot het artikel
of
Proef ons gratis!Word één maand gratis premium partner en ontdek alle unieke voordelen die wij u te bieden hebben.
  • checkwekelijkse newsletter met nieuws uit uw vakbranche
  • checkdigitale toegang tot 35 vakbladen en financiële sectoroverzichten
  • checkuw bedrijfsnieuws op een selectie van vakwebsites
  • checkmaximale zichtbaarheid voor uw bedrijf
Heeft u al een abonnement? 

Gerelateerde artikels

Machinefabrikant die met u meedenkt is cruciaal

Er zijn verscheidene momenten waarop u als chocolatier het best stilstaat bij uw machinepark. Nieuwe types hebben een grotere capaciteit en verbruiken minder energie. Ze werken sneller, properder en zijn flexibeler. Hierdoor verbetert de kwaliteit van de chocolade én van uw eindproducten. Maak de juiste keuze door stil te staan bij uw noden, nu en in de toekomst. Bezoek verscheidene fabrikanten en vergelijk hun aanbod en service. De bean-to-bar trend zet zich gestaag voort en kleine instaplijnen worden betaalbaarder. Een 3D-printer laat u dan weer toe om unieke creaties te maken.

Tempereermachines steeds gebruiksvriendelijker

Chocolade krijgt zijn onnavolgbare smaak, geur en glans dankzij een correcte temperering. Diverse leveranciers bieden u een compleet arsenaal aan hulpmiddelen. Twee belangrijke parameters bij de keuze zijn het energieverbruik en de duurzaamheid. Maak steeds de vergelijking.

Drie niet te missen chocoladetrends in 2025

Het grootschalige consumentenonderzoek van Barry Callebaut ‘Top Chocolate Trends 2025 & Beyond’ in 29 landen zocht onder andere uit of de hype rond mood food stilaan afzwakt en of plantaardige ingrediënten de heilige graal blijven.

Belgium Chocolate Awards 2025 tijdens Artisan

Tijdens de eerste editie van Artisan - de samensmelting van de professionele foodbeurzen Broodway, Meat Expo & Taste of Tavola - zal op dinsdag 30 september voor het eerst in Kortrijk Xpo de Belgium Chocolate Awards plaatsvinden. Een aantal categorieën worden live gejureerd en voorafgaand aan de uitreiking van de Belgium Chocolate Awards reiken we ook de Food Personality of the Year Awards uit. Afspraak na de middag op het Deli-inspiratieplein in hallen 1 & 2.

Print Magazine

Recente Editie
29 augustus 2025

Nu lezen

Ontdek de nieuwste editie van ons magazine, boordevol inspirerende artikelen, diepgaande inzichten en prachtige visuals. Laat je meenemen op een reis door de meest actuele onderwerpen en verhalen die je niet wilt missen.

In dit magazine