BakkerijPremium

BAKKERSVAK 2017 LEGT FOCUS OP AMBACHT

Bakkersvak, de toonaangevende vakbeurs voor de bakkerijsector, vindt op 5 en 6 maart plaats. Naast verschillende masterclasses kunt u uw product voorleggen aan de professionelen van het BoulangerieTeam.

AMBACHT

Bakkersvak is de plek waar restaurants, bakkers, chocolatiers, ijsbereiders en patissiers zich laten inspireren door het ambacht. Meer dan 140 standhouders hebben zich ingeschreven om de bezoekers de nieuwste innovaties op het gebied van brood, banket en patisserie te tonen.

LAAT UW PRODUCT KEUREN

Het Nederlands Bakkerij Centrum zal op beide dagen meegebrachte producten van bezoekers live keuren. De keurmeesters gaan met de bezoekers in gesprek over banketproducten, kleinbrood en volkoren- en desembrood.

TRADITIONELE PRODUCTEN IN NIEUW JASJE

Tijdens deze editie van Bakkersvak zullen de leden van het BoulangerieTeam inspelen op de trend om te lunchen in de bakkerij. Er worden alledaagse bakkerijproducten gemaakt waaraan een moderne twist wordt gegeven. Het team bestaat uit ervaren bakkers en jong, aanstormend talent. Genoeg redenen om de gemaakte producten te bekijken en te proeven.

MASTERCLASSES

Het Nederlands Patisserie Team verzorgt een aantal inspirerende masterclasses. Elk teamlid zal een eigen invulling geven aan de showtafel, waar de mooiste creaties ten tonele worden gesteld. Er vinden gedurende de twee beursdagen verschillende masterclasses plaats van onder andere Carlo Midiri, Ramon Huigsloot en Tom van de Veen. Tijdens de beurs vindt ook de finale plaats van de Dutch Pastry Award, met deze editie het centrale thema 'film'.

PRAKTISCHE INFO

Waar?
Autotron, Rosmalen
Wanneer?
5 en 6 maart 2017
van 10 uur tot 17 uur
Tickets? 
Gratis: reservatiecode 2801
www.easyfairs.com/bakkersvak-nl
Online?
Twitter @BAKKERSVAKNL
Facebook Vakbeurs Bakkersvak

Wat heb je nodig

Krijg GRATIS toegang tot het artikel
of
Proef ons gratis!Word één maand gratis premium partner en ontdek alle unieke voordelen die wij u te bieden hebben.
  • checkwekelijkse newsletter met nieuws uit uw vakbranche
  • checkdigitale toegang tot 35 vakbladen en financiële sectoroverzichten
  • checkuw bedrijfsnieuws op een selectie van vakwebsites
  • checkmaximale zichtbaarheid voor uw bedrijf
Heeft u al een abonnement? 

Gerelateerde artikels

Chocolade-Atelier Vyverman creëert F-35 voor koning

Tijdens de aankomst van het eerste F-35-toestel voor de Belgische luchtmacht op 13 oktober 2025 stal ook een chocolade pronkstuk de show. Chocolade-Atelier Vyverman uit Sint-Niklaas overhandigde in Florennes een chocolade vliegtuig aan Koning Filip.

Het ambacht van chocolatier moet mee evolueren

"Iedere chocolatier moet vandaag ook een goede ondernemer zijn", is een statement dat we konden noteren uit de mond van Hans De Boodt, eigenaar van 't Suykerbootje. Met drie vestigingen heeft hij de handen vol.

Belgische chocolade Brussels immaterieel erfgoed

De traditie en het ambacht van de Belgische chocolade in Brussel is nu opgenomen op de lijst van immaterieel cultureel erfgoed in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Een logische keuze want de hoofdstad is ook de geboorteplaats van de praline en de ballotin.

Machinefabrikant die met u meedenkt is cruciaal

Er zijn verscheidene momenten waarop u als chocolatier het best stilstaat bij uw machinepark. Nieuwe types hebben een grotere capaciteit en verbruiken minder energie. Ze werken sneller, properder en zijn flexibeler. Hierdoor verbetert de kwaliteit van de chocolade én van uw eindproducten. Maak de juiste keuze door stil te staan bij uw noden, nu en in de toekomst. Bezoek verscheidene fabrikanten en vergelijk hun aanbod en service. De bean-to-bar trend zet zich gestaag voort en kleine instaplijnen worden betaalbaarder. Een 3D-printer laat u dan weer toe om unieke creaties te maken.

Print Magazine

Recente Editie
29 augustus 2025

Nu lezen

Ontdek de nieuwste editie van ons magazine, boordevol inspirerende artikelen, diepgaande inzichten en prachtige visuals. Laat je meenemen op een reis door de meest actuele onderwerpen en verhalen die je niet wilt missen.

In dit magazine