Een nieuwe geometrische dimensie

Polygonale HI-MACS® structuur in HVB-toren

Toen de HVB-toren van de HypoVereinsbank in München tot een groen en duurzaam gebouw werd omgebouwd, gingen de ontwerpers van architectenbureau HENN op zoek naar een materiaal dat de spectaculaire structuur van de inkomhal – een polygonale, kristalvormige ruimte vol scherpe hoeken en gekantelde vlakken – naadloos kon bekleden. Dat vonden ze bij het solid-surfacemateriaal HI-MACS®, dat de ruimte, die zich over drie verdiepingen uitstrekt, een gladde en effen uitstraling geeft. In totaal werden 500 verschillende HI-MACS® componenten toegepast, goed voor een oppervlakte van bijna 850 vierkante meter. Om de thermische uitzetting op te nemen werd het materiaal gemonteerd op een dubbele structuur en de componenten werden ter plaatse bevestigd en gladgemaakt. Meer weten over het project? Klik hier.

Wat heb je nodig

Krijg GRATIS toegang tot het artikel
of
Proef ons gratis!Word één maand gratis premium partner en ontdek alle unieke voordelen die wij u te bieden hebben.
  • checkwekelijkse newsletter met nieuws uit uw vakbranche
  • checkdigitale toegang tot 35 vakbladen en financiële sectoroverzichten
  • checkuw bedrijfsnieuws op een selectie van vakwebsites
  • checkmaximale zichtbaarheid voor uw bedrijf
Heeft u al een abonnement? 

Gerelateerde artikels

Chocolatier met prijswinnend degustatiesalon

David Van Acker en Pieter de Volder van ZUUT zijn geen onbekenden voor vakblad Chocolaterie. In 2023 wonen ze met hun eigen interieurcreaties nog de toenmalige Best Shop Design-categorie van de Belgium Chocolate Awards. Tijdens een bezoek aan hun fantasierijke winkel in Leuven spraken we over de geschiedenis van ZUUT en wat de toekomst brengt.

Hoe omgaan met stijgende cacaoprijzen?

De cacaoprijzen swingen al langer de pan uit, zo danig zelfs dat er gretiger dan ooit gezocht wordt naar alternatieven voor de tegenwoordige dure grondstof. In een webinar lichtte het Cacaolab de mechanismes achter de grondstofprijs én de mogelijke alternatieven voor cacao toe.

Inspelen op de trends van Pasen 2025

Pasen is voor chocolatiers één van de belangrijkste momenten in het jaar. Het feest van lente en vernieuwing brengt niet alleen vreugde, maar ook een unieke kans om uw creativiteit als vakman te tonen én uw klanten te verrassen. Maar hoe kan een professionele chocolatier nu precies zijn/haar winkel en assortiment optimaal voorbereiden op Pasen – mét aandacht voor de laatste trends en concrete suggesties voor onweerstaanbare creaties?

Kwarteeuwfeest lanceert Centho voor de toekomst

In 2025 is familiebedrijf Centho Chocolates toe aan zijn 25e levensjaar. Reden tot feest, ook al omdat Gault Millau Centho ook al uitriep tot Beste Chocolatier van Vlaanderen voor 2025. Meteen grepen Geert Decoster en zoon Thomas de gelegenheid aan om hun nieuwe merkidentiteit en collecties aan te kondigen.

Print Magazine

Recente Editie
29 augustus 2025

Nu lezen

Ontdek de nieuwste editie van ons magazine, boordevol inspirerende artikelen, diepgaande inzichten en prachtige visuals. Laat je meenemen op een reis door de meest actuele onderwerpen en verhalen die je niet wilt missen.

In dit magazine