Flanders’ FOOD innoveert in eiwittransitie  

Flanders’ FOOD innoveert in eiwittransitie

Flanders’ FOOD innoveert in eiwittransitie Nieuw programma rond alternatieve eiwitbronnen Tofu, falafel en veggieburgers kennen we ondertussen allemaal, maar er zijn nog een heleboel alternatieve eiwitten die niet op ons bord belanden. Flanders’ FOOD lanceert daarom met steun van VLAIO een nieuw programma ‘New & Shifting Resources’, om de verschillende eiwitten een plaats te geven in een divers en evenwichtig voedingspatroon. Er wordt een onderzoeksagenda uitgetekend voor de komende jaren en een stakeholdersplatform opgezet waarbij alle betrokken partijen kunnen samenwerken. Zij vertegenwoordigen de verschillende belanghebbenden en geven aan waar onderzoek nodig is. Ten slotte worden gevestigde bedrijven en starters ook geactiveerd om in te zetten op de eiwittransitie. “Samen met ILVO, via de Food Pilot, begeleiden we hen in het onderzoek naar en het uitwerken van alternatieve eiwitbronnen. Om wegwijs te geraken in de Europese Novel Food wetgeving en procedures kunnen ...

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Chocolaterie 

Chocolaterie maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.