- 29 mei 2019
- | 2 min. leestijd
- | Bron: Foodprocess
Flanders’ FOOD innoveert in eiwittransitie
Flanders’ FOOD innoveert in eiwittransitie Nieuw programma rond alternatieve eiwitbronnen Tofu, falafel en veggieburgers kennen we ondertussen allemaal, maar er zijn nog een heleboel alternatieve eiwitten die niet op ons bord belanden. Flanders’ FOOD lanceert daarom met steun van VLAIO een nieuw programma ‘New & Shifting Resources’, om de verschillende eiwitten een plaats te geven in een divers en evenwichtig voedingspatroon. Er wordt een onderzoeksagenda uitgetekend voor de komende jaren en een stakeholdersplatform opgezet waarbij alle betrokken partijen kunnen samenwerken. Zij vertegenwoordigen de verschillende belanghebbenden en geven aan waar onderzoek nodig is. Ten slotte worden gevestigde bedrijven en starters ook geactiveerd om in te zetten op de eiwittransitie. “Samen met ILVO, via de Food Pilot, begeleiden we hen in het onderzoek naar en het uitwerken van alternatieve eiwitbronnen. Om wegwijs te geraken in de Europese Novel Food wetgeving en procedures kunnen ...
Gratis dit artikel lezen?
Registreer en word gratis online abonnee
Ben je al abonnee?
Meld je aan en krijg toegang tot de website
Door te registreren ontvangt u de newsletter. De newsletter kan u te allen tijde en zonder verdere formaliteiten opzeggen. Wij garanderen u dat uw e-mailadres en andere persoonlijke gegevens nooit aan derden worden doorgegeven en enkel gebruikt worden voor het versturen van de newsletter.
Door u in te schrijven, gaat u akkoord met De privacyvoorwaarden.