17 topchefs inspireren met suikervrije recepten
Receptenboek met apetijtelijke Zùsto-creaties wordt positief onthaald
Vincent Bulteel is de zaakvoerder van Inca'cao en de coördinator van het boek 'Inspirerende Zùsto-creaties' dat onlangs uitkwam. Het doel van Vincent? "Ik wilde vooral de perceptie van suikerredcutie en suikerarme patisserie in de professionele wereld veranderen." Het resultaat is een knap boek boordevol lekkere recepten, in samenwerking met 17 toppatissiers.
Steentje bijdragen aan een gezondere wereld
Vincent Bulteel: "Ik heb altijd al heel instinctief gevoeld dat ik patissier wilde worden. Ik heb na mijn opleiding aan Ter Groene Poorte ook nog een opleiding gevolgd in Frankrijk bij Les Compagnons du Devoir. Op een gegeven moment stelde ik mezelf de vraag wat ik kan bijdragen aan de wereld. Allemaal goed dat ik mensen gelukkig kan maken met lekkere creaties, maar ik draag wel bij aan een constante en chronische insuline stijging door het gebruik van suiker. Dat paste niet meer in mijn visie en besloot om hierop in te zetten eenmaal ik terug was in België."
boek over en met Zùsto
Vincent: "Op een gegeven moment kwam ik in contact met Nicolas Renmans, de zaakvoerder van Zùsto en heb wat R&D-werk voor hen gedaan. Maar dat voelde nog niet goed genoeg voor mij. Ik wilde vooral het imago en de perceptie van suikervervangers in de professionele wereld veranderen. Daarom kwam ik met het idee om een inspirerend boek uit te brengen, in samenwerking met heel wat toppatissiers. Het idee werd onmiddellijk met veel enthousiasme onthaald door de chefs, met ongelofelijk knappe recepturen als resultaat. Ik voel dat het boek ook heel wat teweeg heeft gebracht en ik krijg dan ook veel praktische vragen over het gebruik van Zùsto. Het is ook het ideale moment om een dergelijk boek uit te brengen. De hedendaagse consument is meer dan ooit bezig met gezondheid en suikerreductie, zonder dat ze daardoor moeten inboeten op lekkere en smaakvolle voedingsproducten."

Over het boek
Op initiatief van Vincent Bulteel, topchocolatier en zaakvoerder van Inca’cao, en gesteund door Nico Renmans, CEO van Zùsto, werd een inspiratieboek gerealiseerd waarin 17 Belgische patissiers en chocolatiers van topniveau een creatie op basis van de gezonde suikervervanger Zùsto presenteren. Stuk voor stuk exquise kunstwerken die de passie, de expertise en de knowhow van de deelnemende chefs tot uiting brengen. Onder de deelnemende chefs tellen we gerenommeerde en bekroonde talenten als Michel Eyckerman, Jérôme Grimonpon (FR), Hannes D’Heedene, Bart Ardijns, Glenn Schutyser, enz… Ook Olivier Willems, die recent nog werd bekroond door Gault&Millau tot Chocolatier van het jaar voor Vlaanderen, leverde zijn bijdrage aan dit werk.