Geheimen van ganachevulling ontsluierd
Presentatie Cacaolab tijdens Chocolate Innovation Conference op 28 september

Naast notenvullingen zijn ganaches wellicht de meest gebruikte vullingen in pralines. Ondanks het veelvuldig gebruik door chocolatiers en de uitdagingen gelinkt aan deze complexe vulling, werd er tot een aantal jaar geleden nauwelijks wetenschappelijk onderzoek verricht naar deze vullingen. Daar is de laatste jaren verandering ingekomen, dankzij Cacaolab en de Universiteit Gent. Tijdens deze presentatie op de Chocolate Innovation Conference worden de geheimen van een ganachevulling ontsluierd. Zo wordt dieper ingegaan op de structuur van verschillende types ganaches en de rol van de productiemethode, op de mogelijkheden om de houdbaarheid te verlengen en ten slotte komt ook suikervervanging in ganaches aan bod.
Spreker:Ir. Claudia Delbaere (Project Manager Cacaolab)
Back-up: Prof. dr. ir. Koen Dewettinck (Professor Universiteit Gent, CEO Cacaolab)
Meer info en inschrijven: http://chocolaterie.pmg.be/nl/belgiumchocolatesummit